Billede: Filip Bossuyt

Bjergrytternes sidste chance

Tronskiftet er realitet på Team Sky. Thomas ligner nu en sikker vinder, mens Froomes podieplacering er under angreb fra årets overraskelse, Primoz Roglic. Før Paris venter der dog rytterne endnu en bjergetape. Læs optakt til Tourspillet her.

Geraint Thomas ligner efterhånden en overraskende Tour-vinder. Han går sandsynligvis ind til lørdagens enkeltstart med et komfortabelt forspring. Inden da venter der dog er hård bjergetape, opad bl.a mytiske Tourmalet. Bjergrytternes sidste chance for at skabe sig et forspring til de tempostærke ryttere. Først venter dog en flad etape. Normalt en sprinteretape, men hvem skal jage? Læs her vores optakt til Tourspillet.

Smid skuffelserne på porten

Selvom 19. etape igen byder på høje bjerge, kommer 18. etapes fladere natur alligevel som en kærkommen mulighed. Her får du nemlig chancen for at frigøre plads til etapens favoritter ved at sælge seneste etapes skuffelser. Dernæst kan du skifte til de mere formstærke klatrere forud for 19. etape. Normalt er jeg fortaler for at man holder igen med paniske transferhandler. 18. etape kalder dog på udskiftninger, hvorfor det jo er oplagt at ofrer skuffelserne.

Spil konservativt

18. etape kalder rigtigt nok på andet end bjergryttere, men vær påpasselig inden du sælger for mange af dine succesfulde klassementsryttere. Udover den transfergebyrer det medfører at indskifte sprintere og efterfølgende generhverve de selv samme klassementsryttere, er 18. etape forbundet med en vis usikkerhed. Som bekendt har størstedelen af sprinterne allerede forladt Frankrig. Det efterlod senest UAE, Groupama-FDJ og Bora-Hansgrohe med opgaven at hente udbryderne tilbage for henholdsvis Kristoff, Demare og Sagan.

Efter Demares daglige udfordringer med blot at holde sig indenfor tidsgrænsen og Sagans højhastigheds styrt på 17. etape

, kan UAE således stå alene med ansvaret. En opgave, som jeg tvivler på de magter. Derfor kan det af flere grunde betale sig at holde igen med transferhandlerne. Skal du satse, kan du endda overveje helt at undlade at købe sprinter, og istedet håbe på, at det bliver en dag for udbruddet.

Tips

Kan Kristoff udligne den danske etapesejr?

Det mest oplagt og fornuftige er dog at handle, men hvem skal man købe. Var Peter Sagen ikke styrtet, havde han været selvskreven.  Styrtet og den høje pris gør dog, at jeg vil holde mig væk. Er Sagan under vaneligt niveau, står Alexander Kristoff (8.400.000) med gode muligheder for en sjælden etapesejr. Nordmanden matchede næsten Sagan i den seneste spurt, og vil være motiveret for at profitere fra dennes mulige handicap.

En anden der kunne håbe at drage fordel af konkurrentens uheld er vores egen Magnus Cort (5.200.000). Danskeren viste med sin flotte etapesejr den fornødne friskhed. Kan Cort også sejre i en massespurt? Ellers har danskeren nemlig også den fordel, at han kan tage del i et eventuelt succesfuldt udbrud. Det samme kan siges om holdkammeraten og landsmanden Michael Valgren (5.200.000), der har lydt fortrøstningsfuld omkring at gribe chancen i morgen. Skulle det ende i en den forventede massespurt vil jeg igen nævne Maximiliano Richeze (4.100.000). Den aldrende argentiner missede af ukendte årsager spurten senest. Hans sublime placeringsevne og rimelige topfart gør ham dog fortsat til en joker til en top 3 placering i det spartanske sprinterselskab.

Ellers er det bedste overordnet tip som sagt at holde lidt igen med transferhandlerne. Som udgangspunkt ville jeg ikke sælge en rytter, som jeg ønsker tilbage på mit hold til 19. etape.

 

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *