Bliver Benzema festfyrværkeri eller fuser?

Klubhuset har fået fint besøg af tidligere vinder af La Liga Manager Mads Junker, der er ekspert og kommentator på TV2’s dækning af La Liga. Sammen deler trioen ud af deres anbefalinger til La Liga Manager, der starter den 31. december.

Der er uenighed i podcaststudiet, da diskussionen falder på spillets dyreste spiller; Karim Benzema. Det er blevet til 15 La Liga scoringer i denne sæson for franskmanden. Frederik Ingemann og Mads Junker ser dog helt forskelligt på, hvor nødvendigt det er at få den dygtige franskmand ind på holdet til runde 1. Det er blandt andet et af diskussionsemnerne i optakten til “La Liga Manager forår 2022”.

Expected goals eller “egne oplevelser”?

Der er bred enighed om at Karim Benzema er en verdensklassespiller, men er han et “must have” i La Liga Manager på samme måde som Lewandowski er det i Bundesligaen? Ser man på Karim Benzemas betydning for Real Madrid og sammenligner den med Lewandowskis; så er der mange ligheder. Det er også blevet til 15 sæsonscoringer og nogle flotte præstationer for Karim Benzema.

Dykker man i stedet ned i expected goals dataen, som Klubhuset ynder at gøre, så viser den, at Benzema har haft heldet med sig i den første halvdel af La Liga sæsoner. Det er blevet til 15 sæsonscoringer, hvilket er meget når man ser på, at franskmanden ikke er kommet frem til så stort et antal scoringsmuligheder. Faktisk er han alene noteret for xG 10,05 og har derfor scoret 5 mål flere end han i en normal sæson ville have gjort.

Også når det kommer til expected assists har Benzema været tilsmilet af heldet i efterårssæsonen. 3,63 expected assists har resulteret i det dobbelt antal, og dermed en enorm skarphed hos medspiller fra Real Madrid.

Podcasten til La Liga Manager

For flere anbefalinger lyt til podcasten og hør hvem Klubhuset sammen med TV2 fodboldeksperten Mads Junker sætter på deres hold til runde 1. Du kan høre podcasten her:

 

Klubhusets hold til runde 1

A. Sanz fra Barcelona er alene valgt, da Ferran Jutgla ikke kunne vælges ind på holdet, da Podcasten blev optaget.

Klubhusets anbefalinger

Priserne vist nedenfor er ikke korrekt. Vi arbejder på at løse problemet. De korrekte spillerpriser er: Pino – 3 mio., Jutgla – 3 mio., Moreno – 8 mio., Soler – 6 mio.

Den billige
Yeremi Pino
Villareal
3.663.000
vs. Levante

Yeremi Pino spiller på Villareals højre kant og har både i denne sæsons La Liga og Champions League imponeret med både mål og assists. Prisen på Pino burde have været langt højere særlig også henset til, at han til tider optræder i angrebet, når Villareal vælger at stille op med en angrebsduo.

"Must Have"
Ferran Jutgla
Barcelona
2.717.000
vs. Mallorca

Ferran Jutgla er endnu ikke blevet prissat La Liga Manager forårsspillet, men den unge Barcelona-spiller har i sine to optrædener for Barcelona fået scoret og vist så overbevisende en indsats, at han formentlig får lov at starte på 9’er positionen, når Barcelona tager til Mallorca i 1. runde.

Den frække
Gerard Moreno
Villarreal
9.339.000
vs. Levante

“Gerard Moreno er La Ligas 2. bedste angriber” – Mads Junker
Ser man på dataen er han faktisk den bedste. Ingen andre angribere har en så kontinuerlig høj xG90 som Moreno. Den ligger på 0,70 i denne sæson, og fortsætter Villareal deres gode præstationer, kan Moreno meget vel blive forårets topscorer.

Den flyvende start
Carlos Soler
Valencia CF
6.886.000
vs. Espanyol

En spiller der i den grad har haft tur i den i efteråret er Carlos Soler. PÅ hjemmebane er Valencia forrygende og Soler scorer cirka i hver anden kamp han spiller. Dette er dog godt hjulpet på vej, af hans tjans som straffesparksskytte for Valencia. Det er dog kun en spiller til 1. runde, da de efterfølgende kampe er mod toppen af tabellen.

Top 3: køb
Handel lukker om:
24
1. Eric Garcia
Girona FC
5.047.000
20
2. Artem Dovbyk
Girona FC
9.548.000
18
3. Ivan Martin Nunez
Girona FC
5.833.000
-17
1. Isco
Betis
5.739.000
-16
2. Sokratis Papastathopoulos
Betis
2.269.000
-15
3. Miguel Gutierrez
Girona FC
5.723.000
Skift ud

Hvis du vil have flere managertips fra Klubhuset, så kan du abonnere på podcasten.

Abonner her:

Apple PodcastsSpotifySoundCloudSpreaker

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *