Bundesliga-ekspert: Du får ikke råd til både Håland og Lewan

Manden bag Bulibold.dk Nicolai Lisberg har gransket spillerlister, priser og kampprogram og fundet frem til følgende 11 spillere, som han anbefaler til Bundes Manager – Forår 2022.

Vinterpausen er forbi og bolden ruller igen i Bundesligaen fra på fredag. Derfor starter et nyt Bundes Manager også op.

Til det kommende managerspil baseret på Bundesligaen har vi spurgt Nicolai Lisberg, som er Bundesliga-ekspert og drivkraften bag Bulibold.dk, om hvilke spillere han vælger – og vi kan godt afsløre at der bliver ikke råd til spillets to dyreste. Hans anbefalinger gælder for spillere, som du som udgangspunkt kan bevare hele spillet igennem.

Se hans 11 udvalgte herunder.

Målmand

Robin Zentner, Mainz (4 mio)

I Tyskland er han stadig kendt som ham, der tog fejl af straffesparkspletten og bolden og sparkede hul i luften, men han er også en dygtig målmand. Og så spiller han for Mainz, der har ligaens tredjebedste forsvar, og som under Bo Svensson har vist defensiv stabilitet. En god chance for at spare penge, og det er svært at se, at spillets dyreste, Manuel Neuer, skulle være pengene værd.

Forsvar

Stefan Bell, Mainz (3 mio)

Siden Bo Svensson overtog trænersædet hos Mainz, er det kun gået en vej – opad! En stor del af forklaringen skyldes, at man har fået godt styr på defensiven. Mainz har blot lukket 17 mål ind i denne sæson, et flere end Bayern München og Freiburg som begge har holdt sig på 16. Stefan Bell er med på holdet her, fordi han er billig, sikker mand på holdkortet og kan skaffe nogle point ved at holde nullet, og faktisk også i ny og næ få scoret.

Pavel Kadebarek, Hoffenheim (3 mio)

Den offensive back var ude i starten af sæsonen og nåede blot fem kampe, inden en ankelskade satte en stopper for en stor del af efteråret. Han nåede dog at komme tilbage og fik spilletid i de sidste tre kampe i december, der kulminerede med en startplads i årets sidste kamp. Når han er 100% frisk, så spiller han hver gang, på trods af at hans afløser Kevin Akpoguma har gjort det flot. Når han gør det, er han garant for både mål og assist og til 3 mio. på et formstærkt Hoffenheim-hold er der virkelig god værdi for pengene her.

Felix Uduokhai, Augsburg (2,5 mio)

Sølle tre kampe og otte mål indkasseret i de kampe. På papiret ligner Uduokhai ikke en spiller til dit hold, men lad dig ikke narre. Skade og corona kostede stort set hele efteråret, men han er tilbage nu og styrker defensiven på et Augsburg-hold, der virker i fremgang. De får stadig nogle større øretæver undervejs, men Uduokhai er viceanfører, fast mand og ikke helt ueffen på hovedet hos et hold, hvor dødbolde fylder en stor del af det taktiske oplæg.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
3.041.000
1. Harry Kane
Bayern München
17.041.000
2.737.000
2. Lois Openda
RB Leipzig
11.237.000
2.507.000
3. Deniz Undav
Stuttgart
9.507.000
Holdet.dk

Midtbane

Christopher Nkunku, RB Leipzig  (6,5 mio)

Der er sparet lidt længere fremme, så vi her kan flotte os med spillets dyreste midtbanespiller. Nkunku har som en af få holdt niveau for Leipzig, og selvom det særligt var i Champions League, han bragede igennem, så blev det også til syv mål og fem assists i Bundesligaen. Man kan frygte, at Tedescos lidt mere pragmatiske stil kan påvirke hans frihed, men han er fortsat et bedre valg end Reus, Kimmich og Goretzka, der findes til samme pris.

Charles Aranguiz, Leverkusen (3 mio)

Fik det meste af efteråret ødelagt af skader, men vendte stærkt tilbage, blandt andet med mål i 17. spillerunde. Han er defensiv midt, så det er ikke målene, vi skal bedømme ham på, men han spiller fast for et hold, der laver en masse mål, og så er han ganske fin til prisen. Særligt hvis han kan skære lidt ned på advarslerne.

Jesper Lindstrøm, Eintracht Frankfurt (4,5 mio)

Sluttede efteråret helt forrygende af for et Frankfurt-hold, der for alvor fandt melodien, så fire mål og to assists er mere imponerende, end det umiddelbart ser ud til. Virkede kun til at blive bedre fra kamp til kamp, så hvorfor skulle han ikke fortsætte de flotte takter i foråret? Selv uden rød/hvis klaphat er Lindstrøm svær at komme udenom.

Ondrej Duda, FC Köln (3 mio)

Jeg havde forventet mere af Duda, efter han var Kölns klart bedste mand i sidste sæson med syv mål og seks assists. I dette efterår er det kun blevet til en enkelt scoring og fire gule kort i 17 kampe. Så hvorfor se hans vej? Fordi det virkede til , at han i særligt de sidste kampe blev mere komfortabel med spillestilen under Baumgart, og han var decideret uheldig i et par kampe med ikke at score. Har potentialet til at blive en af forårets helt store fiduser.

Læs også Vidførles optakt til Bundes Manager.

Nicolai Lisberg, Bulibold.dk

Angreb

Jonathan Burkardt, Mainz (4,5 mio)

Syv mål og to oplæg blev det til for ”Johnny” i efteråret, hvor han endelig slog igennem på Bundesliganiveau efter et længere tilløb. Han er garanteret en startplads hos Mainz, og det er ham, det kreative skal komme fra, så det vil kun være rimeligt at forvente en lignende måltotal i foråret.

Munas Dabbur, Hoffenheim (3,5 mio)

Vi bliver lidt på det formstærke Hoffenheim-hold hvor Munas Dabbur kan erhverves for blot 3,5 millioner. Han er godt nok mere målfarlig på det israelske landshold end på klubholdet, men tiltroen til ham er høj i Hoffenheim, og han får masser af spilletid som falsk 9’er, en plads han deler med Ihlas Bebou. Der har ikke været en klar målsluger på Hoffenheim-holdet i denne sæson, hvor Andrej Kramaric har taget sig en pause, og målene har fordelt sig jævnligt på resten af holdet. Vi satser på, at Dabbur kan tage en lidt større andel i forårssæsonen.

Erling Haaland, Borussia Dortmund (12,5 mio)

Vi havde ikke råd til både Lewandowski og Haaland, da de to alene ville stå for over 50 procent af vores samlede budget. Så der måtte vælges, og her er prisen på Haaland trods alt bedre. Kan nordmanden holde sig skadesfri, så er hans målsnit mindst lige så godt som Lewandowskis, hvorfor de to sparede millioner kan bruges andetsteds. Sluttede efteråret lidt skidt, hvor han virkede utilfreds og frusteret, og transferrygter kan måske betyde noget for hans præstationer i Bundesligaen i foråret, men det bør være en garant for et tocifret antal mål.
Se også Vidførles optakt til Bundes Manager – Forår 2022:

Du kan læse flere optakter til hver runde i Bundes Manager her.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *