Cykelekspert: Sådan stiller jeg hold til Vueltaen

Cykel-feberen rejser sig for sidste gang i år når der skal sættes managerhold til La Vuelta. Vi har spurgt cykel-ekspert Jesper Carstens, hvem han kører med til holdtidskørslen.

Sæsonens sidste Grand Tour står for døren. Den spanske rundtur, Vuelta a España, starter denne fredag i Utrecht, og det sker med noget så sjældent som et holdløb.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
3.858.000
1. Remco Evenepoel
Soudal Quick-Step
15.358.000
3.608.000
2. Sepp Kuss
Team Visma | Lease a Bike
11.608.000
3.052.000
3. Jonas Vingegaard
Team Visma | Lease a Bike
15.052.000
Holdet.dk

Jep, den hollandske start byder på et holdløb efterfulgt af en massespurt på 2. etape, så når man stiller det første hold, kan man med fordel kigge lidt frem mod 2. etape. Måske kan man lure en fidus eller to til Vueltaspillet?

Optakt til 1. etape af Vuelta a España 2022

Med udsigten til et holdløb skal man altså vurdere, hvilke hold, der forventes at køre stærkt. Jeg formoder at Jumbo-Visma eller Quick-Step Alpha Vinyl vinder etapen, mens Ineos og Bike Exchange også kan levere solide præstationer.

Kaden Groves
Team BikeExchange - Jayco
9.282.000
vs.

Kaden Groves er dyr, men til gengæld er han at forvente blandt favoritterne til 2. etape. Derfor kan det være en god idé at investere i ham, så man undgår gebyret dagen efter. Hvis man altså vel og mærke ønsker ham. Bike Exchange er blandt de fire bedste hold til holdløbet.

Luke Durbridge
Team BikeExchange - Jayco
3.550.000
vs.

Luke Durbridge er billig og kører for ét af de hold, der forventes at hente pæne point i toppen af etapeklassementet. Som loyal gennem mange år kunne han også krydse stregen først og potentielt komme i førertrøjen, hvis Bike Exchange vinder.

Remco Evenepoel
Quick-Step Alpha Vinyl Team
11.139.000
vs.

Quick-Step kommer med et skræmmende hold og Remco Evenepoel skal vinde tid på konkurrenterne. Jeg kunne meget vel se dem vinde etapen, og med Remcos ungdommelige sind, kan jeg også se ham krydse stregen først. Derfor investeringen ham.

Dries Devenyns
Quick-Step Alpha Vinyl Team
3.100.000
vs.

Devenyns er en af motorerne hos Quick-Step. Han koster kun 3 millioner og er et solidt køb hos et hold, der er at betragte blandt favoritterne.

Dylan van Baarle
INEOS Grenadiers
3.650.000
vs.

Den billige pris på Dylan van Baarle gør, at jeg vælger ham. Van Baarle er vigtig som motor på det her holdløb, hvilket øger sandsynligheden for at han sidder med holdet hjem og kan hente klassementspoint bagefter, hvis alt går godt.

Luke Plapp
INEOS Grenadiers
4.000.000
vs.

Australske Luke Plapp kører for et hold, der ventes at køre top3. Han er samtidig relativt billig, men han er en stor motor, og jeg tror gerne, de vil have ham med hele vejen til stregen – det gør også klassementsbonus kan blive aktuel.

Primoz Roglic
Team Jumbo-Visma
11.940.000
vs.

Hvis Jumbo-Visma vinder etapen, ved vi at Primoz Roglic stensikkert sidder med hjem. Måske kører han endda først over stregen, om end jeg også kan se ham give den til én af holdkammeraterne.

Mike Teunissen
Team Jumbo-Visma
5.089.000
vs.

Mike Teunissen er en relativ fin løsning til holdløbet. Jumbo-Visma har ét af de to stærkeste hold, så selvfølgelig skal der to ryttere fra det hold på mit hold.

Jesper Carstens har igennem de seneste 15 år skrevet cykel-optakter til eksempelvis SpilXperten og Cykelmagasinet. I dag driver han hjemmesiden Gregario, hvor han deler sin passion for og viden om cykelsporten.

OBS: holdet er sat før startlisten var endelig — der kan forekomme ændringer. Brug kun ovenstående forslag som inspiration til Vueltaspillet 2022, men sørg selv for at holde dig opdateret på ændringer i startlisten.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *