Den forsvarende mester: 5 tips til Champions Manager

Så varer det ikke længe! Hymnen til Champions League fylder snart din stue, men hvem skal på holdet? Den forsvarende mester kommer med fem anbefalinger – og en tre tips til strategien.

I Champions Manager sidste år kom Jeppe Glenstrup helt til tops. Det blev en dobbelt-sejr til den 25 årige Chelsea-fanen, som både fik Champions League trofæet til sin favoritklub, men også sejren i Champions Manager 2020-21

Nu er fokus, research og managervalg rettet imod Champions Manager 2021-22, hvor han også har fundet tre gode råd til nybegynderne.

Top 3: køb
Handel lukker om:
685
1. Vinicius Junior
Real Madrid
8.824.000
470
2. Rodrygo
Real Madrid
7.335.000
390
3. Niclas Füllkrug
Borussia Dortmund
5.557.000
-743
1. Kylian Mbappe
Paris SG
10.665.000
-557
2. Warren Zaire-Emery
Paris SG
3.614.000
-531
3. Harry Kane
Bayern München
10.862.000
Skift ud

Tre tips til nybegyndere

Spiller din spiller?

Det er meget simpelt, men du skal sikre dig at de spillere, som du vælger, rent faktisk spiller. Så Jeppe tjekker ofte forventede startopstillinger og følger med i, hvem der starter inde for klubberne på diverse livescore sider. 

Find x-factoren

Dernæst går Jeppe efter den eftertragtede x-factor. Den finder han i statistikken. Det kan være alt fra simpelt data som mål og assist til den mere komplicerede expected goals og hvor mange chancer den enkelte spiller kommer frem til. Det giver alt sammen et fingerpeg på, om spilleren kan præstere noget offensivt  – og dermed vækst i managerspillet. 

Læg en udskiftnings-plan

Der er stor forskel på holdene i gruppespillet, så du skal ikke være bange for at skifte ud til de gode match-ups. Men når vi nærmer os knock-out fasen, så gælder det om at tænke langsigtet og købe ind på spillere, som du tror kommer langt og gerne til semifinalen. 

Jeppe Glenstrup fremhæver selv Dortmund, Atalanta og Sevilla, som tre hold der er landet i nogle fine grupper, har et godt kampprogram og forholdsvis billige spillere. 

5 spilleranbefalinger

Målmand
Edouard Mendy
Chelsea
4.644.000
vs. Club Brügge

Han er et oplagt valg fordi man kan beholde ham i nok hele gruppespillet – og måske også i hele spillet. Han er dyr, men han kommer til at lave point. Chelsea spiller mod Zenit, som laver få mål, Juventus, som har mistet Ronaldo og så Malmø. De bør score og holde nullet ofte.

Forsvar
Achraf Hakimi
Paris Saint German
4.621.000
vs. Beşiktaş JK

Achraf Hakimi er en af de nye i PSG, men han har allerede scoret og lavet assist i den franske liga. Han står til 4.5 mio. og spiller for et PSG-hold, som jeg formoder kommer frem og scorer mange mål.

Forsvar
Raphael Guerreiro
Borussia Dortmund
5.046.000
vs. Real Madrid

Han står ligesom Hakimi til 4.5 mio. og han er bare en point-maskine. Han laver mål og assist. Han kunne godt blive dette års pendant til sidste sæsons Angelino fra Leipzig, som scorede mange point i Champions Manager 2020-21. Det samme kunne Dortmund-forsvaren gøre i år.

Midtbane
Hakan Calhanoglu
Inter
9.897.000
vs. Young Boys

Jeg synes Hakan Calhanoglu er et spændende bud. Han er ansvarlig for alle dødbolde (undtagen måske straffe), producerer assist og har et fremragende spark. Inter spiller mod et rimelig tandløst Real Madrid hold og har udover det en rigtig fin pulje. Alternativt kan man gå med N. Barella.

Angriber
Cristiano Ronaldo
Manchester United
9.000.000
vs. Young Boys (U)

Mr. Champions League, Cristiano Ronaldo, er virkelig spændende. Manchester United er havnet i en pulje som de bør vinde – og han skal nok scorer nogle mål også. Det er afgørende om han får straffespark-tjansen. Hold øje med det, men han er meget tæt på at være en “must-have”.

Læs flere manager-tips til Champions Manager.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *