Den ultimative guide til VM Manager

Vi har pløjet os igennem mere end 8 timers manager-podcasts fra Sats På, Guldnålen, Mediano og ikke mindst Klubhuset. Her er et uddrag af de bedste tips til din line-up samt 15 spilleranbefalinger.

Inden vi kaster os over de konkrete spillertips, så skal vi lige have det grundlæggende på plads. 

Hvis du er ny i managerspil-verden, så er det, som Klubhuset påpeger, nødvendigt, at sætte dig ind i pointsystemet. Som tommelfinger-regel, så er det de positive aktioner på banen, der giver vækst til dine spillere i managerspillet, så gå efter spillere med mål, assist – og evt. “rent mål” – i støvlerne. 

Læs mere om pointsystemet her

Styr på strategien 

Hver enkelt af de fire manager-podcast har forskellige tilgange til strategien i managerspil, og her er et udsnit af, hvordan du kan gribe VM Manager an. 

Fælles for dem alle er, at de har et godt øje på, hvornår runden starter, hvem der starter inde og ikke mindst turnerings-træet, så du rammer favoritterne i hver runde, i hele gruppespillet, men også gerne senere i knockout-kampene. 

Klubhuset: Find differentials & målmagere

Klubhuset’s Andreas Vidførle slår fast at målene gør forskellen i managerspillet. Så det handler om at ramme målskytterne. Kommer der gode match-ups, hvor du virkelig tror på en stor sejr, så skal du købe spillere ind til det. Derudover skal du gå efter differentials – spillere med stort potentiale og lav popularitet – det skiller dit hold ud. 

Sats På: Modellen tager de “sikre” valg

Bold.dk’s manager-ekspert Nicolai Bisgaard tager en mere påpasselig tilgang i Sats På’s optakts podcast. Dine spillere skal først og fremmest komme i aktion. Hans model kværner en masse data fra forventede startopstillinger, odds og managerspil-data fra Holdet.dk. Bisgaard vægter dog et “sikkert” clean sheet højere end et sats på en målskytte. 

Ingemann: “Hellere en konge på et skod-hold”

I Mediano’s optakt er vinderen af EM Manager 2020, Frederik Ingemann, på besøg. Hans lærer-sætning fra triumfen i EM lyder: “Hellere en konge på et skod-hold, end skod på et kongehold”. Så for Ingemann handler det bl.a. om, at købe de gode spillere fra de mindre hold frem for at jagte sejrsbonus fra marginalspillere på favoritholdene.  

Top 3: total vækst
Spillet er slut
1.702.000
1. Kylian Mbappe
France
10.702.000
1.610.000
2. Lionel Messi
Argentina
9.610.000
868.000
3. Julian Alvarez
Argentina
4.868.000
Holdet.dk

En anden pointe, som kommer frem i Mediano’s podcast er fokus på dødboldene. Sidste VM blev 40% af alle mål scoret på dødbolde og ved sidste EM var det 30% (inkluderet selvmål). Derfor kan det godt svare sig at ligge penge på dødboldtagere, hvilket eksempelvis gør Mbappe mindre attraktiv i det han ikke sparker straffe, påpeger Ingemann, som til dagligt skriver om managerspil på EB.dk.

Guldnålen: Tre transfer-strategier til VM

I SpilXperten’s podcast, Guldnålen, ridser de tre manager-strategier op. Dem kalder de for henholdsvis Champions League, Superliga og Premier League. 

I Champions League strategien accepterer du et stort transfer-gebyr og jagter målscorerne i hver runde. Superliga-strategien er omvendt, at du sætter et “bredt” hold med profiler fra mange hold, og så holder du dine transfer-omkostninger helt i bund. Til sidst er der Premier League-strategien, hvor du fokuserer på en tre-fire hold og vælger en stamme af dyre/gode spillere, som du ikke skifter ud, og så kan du fra runde til runde skifte dine billige spillere. 

Junker: Tre mand i angrebet

Mads Junker, som er TV2 Sports fodboldkommentater og tidl. Landsholdsspiller, har vundet flere managerspil på Holdet.dk. Hans strategi ift. formationsvalg afhænger meget af, hvor mange mål der forventes at blive scoret. I ligaer med få mål – såsom La Liga og Superligaen – giver det god mening, at vælge fem mand i forsvarskæden, hvorimod man i Serie A og Champions League bør bruge absolut flest penge i angrebet. 

Til VM Manager 2022 tager Junker dog en mellemvej: 

“Forskellen mellem holdene er ikke markant, men der vil være et par opgør i hver runde, hvor vi bør betale mange penge for at få topscoreren ind på vores hold. I runde 1 er det Argentina, Frankrig og Spanien, som bærer den største favoritværdighed” – forklarer Junker, som påpeger at han altid vil have tre angribere på sit hold – og dermed indikerer en Champions League-strategi, hvor han ikke er bange for de store transfer-gebyr. ” – fortæller Junker i sin optakt hos TV2.

Med disse betragtninger kan du overveje, hvordan du vil gå i gang med at sætte dit managerhold til VM. 

15 spillertips til VM

I hver podcast, optakt og analyse vender og drejer eksperterne talrige muligheder, strategier og spilleranbefalinger. Her er et udpluk delt op i et par kategorier.

Must-haves

Angriber
Lionel Messi
Argentina
8.131.000
vs. Mexico

Mest populære spiller i hele spillet – ejet af knap 47% i skrivende stund – og ikke uden grund. Messi står ifølge Guldnålens maskine til at generere 191.440 kr. i første runde med en voldsom attraktiv modstander i Saudi-Arabien. Han sparker straffe, frispark og scorede i seneste landskamp to mål for Argentina – endda som indskifter.

Midtbane
Jamal Musiala
Germany
4.000.000
vs. Japan

Jamal Musiala er dette spils eneste must have. Den unge tysk-englænder er den 3. mest scorende i Bundesligaen i denne sæson med 9 mål. For Tyskland får han også en større og større rolle, og hans store gennembrud på den internationale scene kan meget vel komme til VM slutrunden.

Forsvar
Nathan Ake
Netherlands
3.102.000
vs. Ecuador

Stort set alle podcasts og eksperter peger på N. Ake som starter i Hollands bagkæde – og derfor er 3 mio. også rigtig billigt. Holland har nok VM’s nemmeste pulje med Qatar, Ecuador og Senegal, så du skal have en hollænder eller to i start 11’eren Ake er et oplagt bud.

Enablere

Midtbane
ALEXIS MAC ALLISTER
Argentina
2.495.000
vs. Mexico

Det her er kaninen på midtbanen, hvis du spørger Nicolai Bisgaard fra Sats På-podcasten. Brighton-spilleren koster kun 2.5 mio. Lo Celso var den foretrukne, men han er blevet skadet. Så vidt jeg kan læse mig frem til, så ligner det en startplads til MacAlister – og så skal du have ham til den pris.

Midtbane
Mohammed Kudus
Ghana
3.000.000
vs. Portugal

Både Klubhuset og Mads Junker er inde på den tidligere FC Nordsjælland spiller, som lidt af en enabler. Han har spillet fremragende for Ajax i år, og står til kun 3 mio. – og er pt. på under 3 % af holdene. Ghana er Afrikas stærkeste mandska, men er i en tæt pulje med Portugal, Sydkorea og Uruguay.

Midtbane
Jesper Lindstrøm
Denmark
3.512.000
vs. France

Der er tvivl omkring Jobbe får en start i første kamp. Han er nok den danske spiller i bedst form – og hvis Hjulmand vælger at tage den offensive spiller på holdet til første kamp, så er 3.5 mio. en utrolig billig pris. Tror du han starter foran Damsgaard, så skal han trykkes ind med det samme.

Differentials

Midtbane
PIOTR ZIELINSKI
Poland
4.012.000
vs. Saudi Arabia

Han har været brandvarm for Napoli, hvor han bl.a. har scoret tre mål og lagt op til to i seks CL-kampe. Fornuftige første to kampe mod Mexico og Saudi-Arabien, hvor vi forventer et godt offensivt output. Zielinski er i skrivenede stund ejet af 2% og vil dermed skabe variation i din miniliga. Forventet vækst i 1. runde: 100.801 kr. ifl. Guldnålen.

Målmand
Jordan Pickford
England
5.081.000
vs. USA

England har en af de nemmeste grupper med Iran, USA og Wales, og de engelske medier har Evertons Jordan Pickford til at starte. Til 5 mio. Skal du beholde ham i hele gruppespillet, men der kunne meget vel også være 2-3 rent mål bonusser at hente. Han er pt. på 6.5 % af alle hold.

Forsvar
David Raum
Germany
3.500.000
vs. Japan

Ifl. Bundesliga-mediet Bulibold, så er Raum sikker starter på venstre back for Die Mannschaft. Det er langt fra sikkert, at tysker holder nullet i deres kampe, men Raum er offensivt indstillet og har et godt venstre ben. Han koster kun 3.5 og spiller for et af favoritholdene.

Jokere

Midtbane
Angel Di Maria
Argentina
6.496.000
vs. Mexico

Den rutinerede argentiner er prissat lige i overkanten, men når første modstander er Saudi Arabien er det svært ikke at lade sig friste – ydermere er Angel Di Maria kun valgt af 4,1% af managerspillerne. Angel Di Maria har scoret 25 mål for det argentinske landshold i karrieren, og så sent som i onsdagens træningskamp scorede han to mål mod UAE.

Angriber
Alvaro Morata
Spain
5.500.000
vs. Costa Rica

Ifølge Frederik Ingemann, er de spanske spillere prissat for lavt. Spanien var en af de bedst-spillende hold under EM-slutrunden. Morata er førstevalget på den centrale angriberposition, og kan han få gang i målscoringen og ramme sit høje topniveau, er han et scoop til 5,5 mio. Han sparker desuden straffe, hvis Sarabia ikke er på banen.

Angriber
Cristiano Ronaldo
Portugal
7.500.000
vs. Ghana

CR7 er en mand der formår at tiltrække opmærksomhed og overskrifter for tiden, og er pt. valgt af under 5%. Messi er mere end 10 gange så populær som portugiseren, og det gør altså Ronaldo til en af de absolut bedste differentials i spillet – ifølge Frederik Ingemann. Og så har han altså scoret 9 mål i hans seneste 8 kampe ved slutrunder.

Danskerne

Midtbane
Christian Eriksen
Denmark
5.522.000
vs. France

Som Sats På makkerparret er inde på, så er straffesparksskytter i høj kurs i managerspillet. Christian Eriksen’s popularitet er derfor også deroppe af – og han er på mere end hvert fjerde hold. Han kommer i god form og er omdrejningspunktet for det danske spil. Der kan meget vel være både mål og assist, men Frankrig-kampen i runde 2 er et minus.

Forsvar
Rasmus Nissen Kristensen
Denmark
3.042.000
vs. France

Der er meget tvivl omkring den danske startopstilling til åbningskampen mod Tunesien. Klubhuset har det som 50 % på at Nissen får den. Men hvis du vil starte med en dansk back med offensivt potentiale, så er Daniel Wass (pop: 1.3%) også i spil. Begge står til 3 mio. – og lige nu tror de fleste på en startplads til Nissen (6,6 %).

Forsvar
Joakim Mæhle
Denmark
4.562.000
vs. France

For 1.5 mio. mere får du en stensikker målfarlig back. For eksperterne er det stadig en svær kamp to der skræmmer, men det offensive output fra Mæhle er så stort at han kan gøre en kæmpe forskel på dit hold. Han er pt. taget af 35 % af holdene, så han vinder ikke spillet for dig, men du kan tabe det ved ikke at have to-måls skytten fra EM 2020.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *