Billede: Wikipedia

Froome og Porte kan sætte Fuglsang kniven for struben

Som forventet blev den flade og ellers på papiret udramatiske start præget af styrt. Blandt taberne er bl.a. Froome, Porte og Quintana, mens Fuglsang slap helskindet igennem. Sagan er nu i gult, men det varer sandsynligvis blot én dag. Vi kigger i denne optakt til Tourspillet frem imod 3. og 4. etape, som med garanti for betydning for det samlede klassement – Også i Paris.

QuickStep og Bora med hhv. Gavaria og Sagan kan som de eneste kigge tilbage på Tourens åbning med glæde. Der er dog ikke tid til at hvile på lauerbærerne. På 3. etape venter en holdtidskørsel med stor vigtighed for klassementsrytterne inden sprinterne igen tilgodeses på 4. etape. Tourspillet afgøres ikke ved disse to etaper, men der kan vindes terræn, alt efter, hvor velovervejet dine handler er.

Hold øje med klassementet

Det er typisk ikke den sværeste opgave at forudsige vinderkandidaterne til en holdtidskørsel. Sky og BMC står da også som de klare favoritter i denne omgang. Kunsten er derimod at investere i de ryttere, der udover at vækste qua holdets præstation, også kan tilegne sig ekstra vækst ved at køre sig til en god placering i det øjeblikkelige klassement. Eksempelvis kørte Geraint Thomas sig i dag til et bonussekund, og da han ikke har tabte tid på de første to etaper, står han derfor til sandsynligvis at tage den gule trøje, hvis Sky vinder og Thomas kommer med hjem til målstregen. Begge dele må siges at være relativt sandsynligt.

Pas på transferfælden!

Med overgangen fra en sprinter etape til en holdtidskørsel er mange muligvis tilbøjelige til at sælge ud af de dyre sprintere. Det kan dog vise sig at være en dårlig idé, da der på 4. etape igen venter en massespurt. Du risikerer dermed at bruge en masse unødige penge på transfer. Jeg vil derfor råde dig til at holde på dine dyreste sprinter. Peter Sagan kan eksempelvis se frem til 25.000 alene for sit uundgåelige forsvar af den grønne trøje.

Tips

Denne bloks bedste tip er den føromtalte Geraint Thomas (7.500.000). Jeg har stor tiltro til, at Sky kører sig til sejr i 3. etapes holdstidskørsel. Thomas har som sagt i dette tilfælde udsigt til karrierens første og nemmeste gule trøje, hvorfor han er det oplagte kaptajnvalg.

Når rytterne igen skifter enkeltstartscyklerne ud, ser jeg Fernando Gaviria (10.250.000) som det oplagte valg. Sagan har ganskevidst præsteret bedre i de første to etapers tekniske finaler, men med 4. etapes ukomplicerede afslutning bliver kombinationen af topfart og et godt lead out afgørende. På begge punkter ser den unge colombianer førende ud.

Interesseret i flere tips og guides til Tourspillet 2018? Følg mig på Twitter, hvor jeg dagligt giver min mening til kende.

 

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *