Foto: Løken

Giro optakt: 3 rytter tips til prologen

Så er ventetiden ovre! Giro d’ Italia 2018 skydes i gang med en optakt til managerspillets 1. runde.

Når jeg sætter mit hold til en indledende enkeltstart, vil jeg typisk altid gøre mig følgende overvejelse: Hvilke af de attraktive ryttere kunne enten være gode at beholde til de efterfølgende etaper og/eller er holdkammerat med en af etapens forhåndsfavoritter. Dette benspænd slipper du dog for i denne omgang.

Enkeltstartens udformning appellerer til alt andet end feltets fartdjævle, der må forventes at skulle kæmpe om laurbærrene på de to efterfølgende sprinteretaper. Derfor består Girospillets første blok, efter min optik, kun af 1. etape, den indledende enkeltstart, hvor taktikken af samme grund er ret lige til.

Læs mere om den tidligere Vuelta Manager-vinder Frederik Ingemann’s blok-inddeling af etaper, som er taktikken til Giro Spillet 2018.

Chance for 9 ryttere i top 15

Girospillets pointsystem præmierer i høj grad de managers, der formår at få mange af deres ryttere i top 15, den såkaldte ”etapebonus”. Selvom man selvfølgelig altid drømmer om at få alle sine 9 ryttere i top 15, så lykkedes sjældent. Enten fordi de ni mest oplagte ryttere sammenlagt er for dyre eller fordi et styrt eller en punktering sætter en stopper for en eller flere af dine ryttere. Derfor kan det ofte være en god idé at være mere konservativ og kigge efter budgetvenlige holdkammerater til etapens favoritter. De kan nemlig score holdbonus via deres kaptajners gode præstationer.

Enkeltstarter er dog én af de meget få gange, hvor man sædvanligvis har råd til de fleste af forhåndsfavoritterne. Da uheld tilmeld sjældent spiller en rolle i kampen mod uret, er Giro’ens første etape således en oplagt mulighed for at vælge dine ni favoritter til etapen og komme godt fra start. Jeg vil råde dig at undgå de store satsninger, da der her ofte er mere at tabe end at vinde.

Når jeg kigger på bookmakernes 9-12 største favoritter, ser jeg dog flere mangler og faldgruber, som kan være forskellen på at få alle dine ryttere i top 15 eller ej. Derfor vil jeg på falderebet give dig et tre tips til Girospillet 2018 med på vejen, der forhåbentlig betyder, at du kan give dine konkurrenter baghjul fra dag 1.

Enkeltstart - Giro d' Italia

Foto: Rob Schleiffert (Flickr)

Den uundværlige: Rohan Dennis (7.500.000)

Den tidligere Tour-etapevinder og indehaver af den gule trøje er samtlige bookmakere og eksperters favorit til etapen. Dennis blev fornyeligt slået på både prologen og bjergenkelstarten i forberedelsesløbet Romandiet Rundt, men kunne inden da bryste sig af at være ubesejret på enkeltstarter i mere end til to år. Giroen er sæsonens helt store for Rohan Dennis – og han er derfor det oplagte kaptajn valg. Med en pris på 7.5 millioner og udsigt til flere dage i førertrøjen er der ingen undskyldninger for ikke at have ham på dit hold

Value for money: Victor Campenaerts (3.500.000)

Den europæiske mester i disciplinen, Victor Campenaert, er ikke gået stille med dørene, hvad angår første del af sæsonens helt store mål: At vinde denne indledende enkeltstart. Alle hans tidligere sejre er kommet i kampen mod uret, og fornyeligt valgte han, som den eneste, at gennemføre en bjergenkelstart på sin tunge, fladebane enkelstartscykel blot for at være bedst muligt forberedt til denne etape.

Jokeren: Maximilian Schachmann (4.000.000)

Hvis du leder efter en rytter, som du ikke skal dele med resten af spillet, er Schachmann din mand. Den unge tysker har endnu ikke kørt en eneste enkeltstart i sæsonen, hvorfor han er fløjet under radaren hos de fleste. Han har dog tidligere leveret flotte resultater på højeste niveau i netop denne disciplin, og vist glimt af storform op til Giro d’ Italia 2018. Med udsigt til en mulig hvid trøje er han et spændende ryttervalg til dit hold.

Et rytter-tip til Lynholdet

Har du endnu ikke lavet en kupon til Giro’ens 1. etape på Lynholdet?

Du kan heldigvis nå det endnu! Præmissen og rytterpriserne er en anden – det er daglige managerspil til Giroen, og spillene er derfor afgjort efter kun én etape. Derfor vil jeg gribe holdsammensætningen lidt anderledes an. Jeg dog har stadig et godt øje til flere ryttere. Udover de før omtalte og øvrige favoritter, du nok selv skal finde frem til, ser jeg rigtig god værdi i Astanas Alexey Lutsenko (3.500.000). Kasakken har selv udtalt, at han ser store muligheder på den indledende enkeltstart, som passer perfekt til hans styrker.

Lutsenkos svaghed er, at han er enormt svingende, hvorfor jeg sjældent ville vælge ham på mit Girohold, da risikoen for at han misser top 15 er for stor. På Lynholdet spiller det dog knap så stor en rolle om han bliver 10, 15 eller 25, hvorfor jeg synes, han er satsningen værd.  Hans beskedne pris giver dig samtidigt råderum til nogen af de store stjerner. Det samme kan siges om George Preidler (3.000.000), Alexandre Geniez (3.500.000) og Chad Haga (3.500.000), som alle er gode bud på en top 30 placering.

Følg med i alle Frederik Ingemann’s manageroptakt og taktik til Giro d’ Italia 2018.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *