Giro d’Italia: Mama mia, hvad skal der ske?

Sikke et show på Stelvio-etapen! Og med blot tre etaper tilbage af Giro d’Italia er alt stadig i spil.

Jai Hindley sagde farvel til kaptajnen Wilco Kelderman og hentede en flot etapesejr for snuden af Tao Geoghegan Hart. Men i det samlede billede er det Wilco Kelderman, der har trøjen, 12 sekunder foran holdkammeraten Jai Hindley og yderligere tre sekunder foran Tao Geoghegan Hart.

Hvad betyder det forud for de sidste tre etaper?

Umiddelbart er alt i spil. Det bliver meget, meget spændende.

19. etape: Sprinterfest

Sprinterne har kæmpet sig igennem løbet for at deltage i spurten på 19. etape. Jeg bruger ikke mange linjer på det: Arnaud Demare er favoritten, men efter 19. etaper bør Peter Sagan ikke være alt for langt fra ham. Herefter er det Alvaro Hodeg og måske Elia Viviani på en god dag, der kan true. Øvrige sprintere: Rick ZabelDavide Cimolai, Stefano Oldani, Filippo Fiorelli og flere.

Kan sprinterne snydes? Måske, der er ikke mange sprintere tilbage, men umiddelbart bør det ikke kunne lade sig gøre.

20. etape: Afgørelsens time

20. etape skulle have budt på et fransk visit, men det bliver anderledes. I stedet kommer ruten til at se således ud:

Jeg er edderspændt. Der er så mange scenarier. Jai Hindley ligner den stærkeste bjergrytter i løbet, skarpt forfulgt af Tao Geoghegan Hart. Men hvordan forholder Sunweb sig til hele situationen, når Wilco Kelderman er i førertrøjen?

Jeg forventer, at Ineos spiller skarpt ud. At Tao Geoghegan Hart fyrer den af. Og hvis det betyder, at Wilco Kelderman igen kommer i problemer, så kræves det at Jai Hindley vinder tit på Geoghegan Hart, for han taber sandsynligvis tid på enkeltstarten.

Jakob Fuglsang så god ud på 18. etape, og måske vil han presse yderligere på her. Pello Bilbao var endnu bedre kørende, men spanieren er svær at blive klog på – jeg forventede, at han ville falde igennem. Det gør han nok ikke nu, men tør jeg stole på ham? Det gør jeg nok ikke i sidste ende. Jokere? Hermann Pernsteiner bliver bedre og bedre, og han har sin force på længere stigninger. Ben O’Connor er flyvende, men skal arbejde for Pozzovivo. Måske. Det er småt med jokere på det her tidspunkt af løbet.

21. etape: Ganna for fjerde gang

Filippo Ganna vinder sandsynligvis den sidste etape af Giro d’Italia. Det er også sandsynligt at Rohan Dennis tager andenpladsen, men herefter er det ret åbent. Og det spændende er jo også klassementskampen. Umiddelbart er Wilco Kelderman den bedste enkeltstartsrytter foran Tao Geoghegan Hart, mens Jai Hindley er sorteper i selskabet.

Men jeg er ikke nødvendigvis overbevist om at det er sådan, det ender. Jeg tror – og det er baseret på en lunken mavefornemmelse – at briten Geoghegan Hart ender med at gøre det bedst af de tre. Det kan også passe Sunweb fint nok. De må bare ikke tabe maglia rosa. Jokere? Tja, det er efterhånden et spørgsmål om form frem for så meget andet. Kig mod de ryttere, der præsterer godt på 20. etape.

Alt kan ske. Nok er løbet pænt passivt, men der skal spilles ud.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *