Foto: Filip Bossuyt (Flickr)

Giro optakt: Udbrydernes paradis

I optakten til Giro d’ Italia blok 4 kigger Frederik Ingemann nærmere på fem etaper – og der skal balanceres mellem sprintere og klassementshåb. Læs taktikken og få tre bud til ryttervalg.

Sicilien og vulkanen Etna viste sig fra sin bedste side og gav de første indicier af styrkeforholdet mellem favoritter. Nu venter så Girospillets længste blok, der består af fem etaper (7. til 11.), der indledes med en godbid for sprinterne efterfulgt af mere eller mindre kuperede og uforudsigelige etaper.

Som manager giver blok 4 dig muligheden for at få luget ud imellem fuserne fra Etna-etapen og avancere på ren og skær strategisk snilde. På disse i et spilperspektiv vanskelige mellemetaper kan der nemlig vise sig at være meget tjent ved at holde tungen lige i munden og væk fra de fristende transferhandler.

Hold igen med transferen

Lad os starte fra en ende. 7. etapes flade etapeprofil er som skabt til et stadig frisk og hungrende sprinterfelt, hvorfor den forventede massespurt synes uundgåelig. Etapens eneste udfordring er den potentielle sidevind langs kysten, men med udsigten til en vindstille dag og ukompliceret finale, forventer jeg en ren spurt med alle feltets hurtigste fyre.

Inden du investerer i de ni mest oplagte sprintere, bør du dog slå koldt vand i blodet. Med udsigt til de efterfølgende etaper, hvor klassementet synes at være de eneste sikre point, er det nok en god idé at holde lidt igen med transferen. Særligt med tanke på, at mange af de disse klassement-ryttere sandsynligvis allerede er at finde på dit hold.

Du skal nemlig huske på, at hvis du udskifter en bjergrytter til 7.000.000 til fordel for en sprinter i samme prisklasse, blot for at bytte dagen tilbage igen dagen efter, skal sprinteren skaffe en vækst på 140.000 alene på dén ene etape blot for at handlen går i nul! Har bjergrytteren endda udsigt til klassementspoint, skal sprinteren skaffe desto mere. Etapebonus kan selvfølgelig pille lidt ved regnskabet, og hvis du er villig til satse og købe 9 sprintere er det en vigtig detalje, men ellers ikke.

Læs hele Giro d’ Italia 2018 manager optakten.

Jeg vil derfor foreslå, at du som minimum holder fast i de af dine ryttere, som ligger i top 10 i klassementet, og som du gerne vil beholde fremadrettet. De ryttere, som fx skuffede på 6. etape, kan du således passende udskifte med en sprinter. Særligt Viviani (10.918.000) virker oplagt at købe, trods prisen. Det vil nemlig give dig en oplagt kaptajn og samtidigt agere som den vigtigste gardering imod de af dine konkurrenter, der skulle satse 100 % på sprintere.

Et fundament af klassement-ryttere

Girospillet 2018 - optaktsartikel

Simon Yates – Foto: Hoebele

På de efterfølgende etaper kan du passende udskifte sprinterne, og investere i de klassementet-ryttere, som du i første gang skulle have misset. Har venner og/eller konkurrenter opbygget et stort forspring er disse mellemetaper selvfølgelig en mulighed for at satse. Ellers ville jeg primært bruge mit budget på ryttere, der ligger til i klassementet. På yderpladserne kan du passende investere i et par udbrudskandidater. Du kan finde masser af gode bud for omkring 3.000.000, men pas på! Mellemetaperne er nemlig hårde nok til, at eventuelle udbrudskandidater kan tabe masser af tid og dermed give minus, hvis de misser udbruddet og ikke holder kæden stram. Jeg ville derfor foretrække at investere i de kandidater, der har været gode til at holde sig relativt langt fremme på de foregående tre etaper.

Fundamentet af dit hold bør altså udgøres af klassementryttere med plads til personlig udfoldelse på yderpladserne. Når det kommer til at gætte sig frem til, hvilke ryttere der rammer udbruddet, kræver det altid en vis portion held. Jeg vil dog gerne slutte af med et indblik i, hvilke ryttere jeg har i kikkerten i managerspillet til Giro d’ Italia 2018.

Tre tips til blok 4

Den uundværlige: Simon Yates (8.209.000)

Set over hele blokken er englænderen med lille tvivl dén rytter, der kommer til at give mest og sikker vækst. Yates har vist sig skræmmende styrke og er således endda et vinderbud på én af blokkens to afslutninger opad, hvis ikke et udbrud løber afsted med sejren på disse. I så fald vil det stadig være guld værd at have Yates, der qua førertrøjen er det oplagte kaptajn valg på 4 ud af 5 af blokkens etaper.  

Value for money: Pello Bilbao (4.060.000)

Den eksplosive spanier er ikke Astanas vigtigste prioritet, men ligger alligevel på en aktuel 7. plads. Hvilket giver 40.000 i vækst per runde. Bilbao er ikke den fødte bjergrytter, men sad pænt med på 6. etape. Uden udsigten til de hårdeste stigningen i etape 7 til 11, ser jeg ingen grund til at Bilbao ikke skal kunne forsvare sin placering. Derudover besidder han en fin spurt og kører for et stærkt Astana hold, som muligvis vil forfølge af vinde en af de kommende etaper. Begge dele ville kunne kaste ekstra vækst af sig til Bilbao og gør ham til en rigtigt fornuftig investering.

Jokeren: Maximilian Schachmann (4.638.000)

Den unge og alsidige tysker har imponeret stort i sin første Grand Tour, hvor kun styrt i finalen på 4. og 5. etape har forhindret det helt store resultat. Schachmann har allerede hentet en udbrudssejr i år og besidder samtidigt en rigtig god spurt i et reduceret felt. Han har holdt sig godt til, men mistede samtidigt tilpas med tid på Etna-etapen til, at ingen vil være bange for at lade ham køre i udbrud, hvilket hans hold, Quick-Step, har givet ham frie muligheder for på de kuperet etaper. Derudover er Schachmann holdkammerat til Viviani, der er favorit til 7. etape, hvorfor Schachmann kan score holdbonus.

 

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *