Tobias vandt Girospillet 2023: Analyser og research banede vejen til sejren

Tobias Færch Kristensen kunne søndag aften endegyldigt juble over en førsteplads i Girospillet 2023. Vinderen sætter i et interview med holdet.dk ord på triumfen.

For 25-årige Tobias Færch Kristensen blev den seneste weekend en tand bedre. Søndag aften kunne han glæde sig over at have vundet Girospillet 2023 over et stærkt felt af managerspillere.

Med godt 450.000 point ned til sin nærmeste konkurrent, var der ingen grund til at se sig tilbage. Så snart rytterne kørte over målstregen, var sejren i hus for Tobias, der til dagligt arbejder som dataanalytiker i en softwarevirksomhed i Aarhus. I den forbindelse har vi hos holdet.dk taget en snak med den glade vinder.

Q&A med guldvinderen:

Hvad er dit forhold til cykelsport generelt?

Så længe jeg husker, har jeg været fascineret af cykelsporten og min tids største cykelstjerner. Især Vincenzo Nibali havde jeg en forkærlighed for samt hele Team CSC, som mit holdnavn, CSC, nok afslører. Jeg følger med i stort set samtlige World Tour-løb og sidder naturligvis limet til skærmen, når de tre Grand Tours finder sted.

Hvad er dit forhold til managerspil hos holdet.dk?

I flere år har jeg overført min interesse og viden fra fodbold og cykling til managerspillene. Jeg er især meget engageret i dem, der omhandler cykelsporten. Om det er grundet det mere intensive forløb med 21 runder i streg, skal jeg ikke kunne sige.

Jeg synes i hvert fald, at det er spændende, når jeg kan omsætte min brede viden inden for sporten og konkurrere mod ligesindede.

Da førstepladsen kom i hus

Du sejrede og fik førstepladsen i Girospillet 2023 over et stærkt felt, hvordan er det?

Det er surrealistisk, at jeg har vundet Girospillet 2023, som jeg har deltaget i flere gange. Jeg havde ikke et decideret mål om at vinde. Men da alt fra starten flaskede sig, gav det mig blod på tanden til at investere lidt mere tid og energi i spillet, end jeg normalvis gør. Det er selvfølgelig også sjovt at kunne måle sig med de managers, som stort set altid ender i top 10 i Giro-, Tour- og Vueltaspillet.

Hvornår gik det op for dig, at du ville vinde?

I løbet af hele tredje uge af spillet havde jeg en rigtig god følelse – fra det øjeblik, hvor jeg overtog 1. pladsen og skabte en fin distance til 2. pladsen. Jeg tror, at jeg efter bjergenkeltstarten på 20. etape tænkte: “okay, nu kan det simpelthen ikke gå galt”. Adskillige managers i top-10 havde modsat mig for eksempel ikke Primoz Roglic på holdet, hvilket endte med at blive ret udslagsgivende.

Jeg endte med at have samme afstand til 2. pladsen, som 2. pladsen havde til 14. pladsen. Så jeg har ikke for alvor været i tvivl om udfaldet de sidste par etaper, hvilket sikrede mig lidt “arbejdsro”. 

Kan du prøve at tage os med gennem den sidste etape?

En helt klassisk sprinteretape. Men det var selvfølgelig et meget decimeret sprinterfelt, så der var ikke mange oplagte muligheder for, at de forskellige managerhold kunne adskille sig fra hinanden. Jeg prøvede at spille sidste runde ret “sikkert”; der var ingen grund til at satse eller overanalysere her, tænkte jeg.

Hvilke følelser og tanker gik gennem dig, da du fandt ud af, at du vandt?

Jeg tror aldrig, jeg er endt i top-50 i et managerspil før. Jeg er til gengæld heller ikke gået ind til et managerspil med samme engagement og analytiske mindset før. Så jeg var selvfølgelig i ekstase. Af frygt for at “jinxe” udfaldet havde jeg intet sagt til hverken familie eller venner, så de skulle selvfølgelig have dokumentation på sejren, da sidste etape var afviklet.

Data banede vejen

Hvad har du gjort dig af taktiske overvejelser i forhold til at få succes i Girospillet 2023?

Som person går jeg som regel analytisk til værks. Jeg har qua mit arbejde med data også den personlige interesse for at dykke ned i de allermindste detaljer. Jeg havde fra starten dannet mig et overblik over, hvilken form rytterne kom i, hvad holdenes og rytternes personlige mål var. Alt fra etapesejre til klassement, bjergtrøje m.m.

For eksempel både vidste og observerede jeg fra starten, at Thibaut Pinot havde store ambitioner om et godt klassement, mens han også var ivrig efter bjergtrøjen. Derfor var han for mig et ret sikkert kort, da han ville forsøge at sidde med de bedste, mens han samtidig kunne opsamle bjergpoint her og der. Der lå så at sige rimelig “sikre” point og ventede uden den helt store risiko. Han havde i Romandiet Rundt forinden også vist god form, så det undrede mig en smule, at han ikke var en mere “populær” rytter.

Derudover havde jeg hver runde in mente, da jeg skulle stille mit hold. Blandt andet hvilke ryttere, der var “bundet” til sin kaptajn, og hvilke, der havde lov til at jagte etapesejre i udbruddet – både ud fra interviews fra rytterne selv samt holdenes udmeldinger. 

Spillede du Girospillet 2023 for dig selv, eller havde du en intern konkurrence kørende?

Normalvis har jeg en miniliga med nogle kammerater, men ikke denne gang.

Er sejren blevet fejret – eller skal den det? 

Sejren er ikke fejret endnu, men det skal den helt sikkert. Jeg tager sydover og følger bl.a. Tour de France i år. Det bliver vildt fedt! Måske det endda kan give mig en fordel i dét managerspil at opleve rytterne på tætteste hold.

Vi ønsker Tobias stort tillykke med sejren!

Top 3: total vækst
Spillet er slut
6.326.000
1. Tadej Pogacar
UAE Team Emirates
21.326.000
3.260.000
2. Daniel Felipe Martinez
BORA - hansgrohe
12.260.000
2.928.000
3. Geraint Thomas
INEOS Grenadiers
12.928.000
Holdet.dk
Del med dine venner - det giver god manager-karma
2 kommentarer
 • Henrik Broe1. juni 2023 kl. 13:23

  Hvem bliver bedst kvinde i spillet ?

  Lidt fokus her kunne måske skabe mere interesse fra kvindesiden.

  Spørg fordi min datter spiller og blev vist nr. 21

  • Ida Hummeluhr1. juni 2023 kl. 14:36

   Bedste, kvindelige managerspiller i Girospillet 2023 blev brugeren ved navn Tanora. Hun kom på en flot femteplads 🙂
   – Ida, holdet.dk

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *