Guldnålen: 4 grunde for og imod at vælge Håland i start 11’eren

Spilxpertens manager-podcast Guldnålen klær dig på til et efterår, hvor Håland-spørgsmålet giver Premier Manager en ekstra dimension. Er han 15 mio. værd? Hør podcasten og få alle tips her.

Managers skal lægge hele 15 millioner (30% af budgettet) for blot én spiller i form af Håland fra City, hvis de vil have ham ind på holdet.

Prisfastsættelsen er lige i skabet og tvinger managers til at træffe et aktivt valg omkring den blonde nordmand og ikke blot udvælge et 10-mandshold plus Håland som fast mand og kaptajn til hver eneste runde.

10 spillere til 3.50 mio. stykket

En ny omgang Premier Manager skydes i gang fredag aften, hvor oprykkerne fra Burnley tager imod de forsvarende mestre fra Manchester City. Håland har været fast inventar hos topmanagers i de seneste to udgaver af spillet, men med en pris på 15 millioner efterlader Håland en gennemsnitlig pris på 3,5 mio. til de resterende 10 spillere på holdet. Dette er ikke meget, når målslugere som Rashford, Saka, Kane og Salah ligger i prislejet mellem 7,5-10,5 millioner.

I den store optaktspodcast til Premier Manager kommer vi omkring fordele og ulemper ved at have Håland på holdet og laver en simpel udregning for første runde, som giver et pejlemærke af værdien på tre topspillere (Rashford, Saka og Mitoma) vs. Håland plus to billigere spillere (2,5-3,0 millioner).

Lyt til Guldnålens optakt her.

Håland – for eller imod

Fire fordele med Håland:

  • Højest forventede vækst i 18 ud af 20 runder + oplagt kaptajn
  • Største to-måls og hattrick-potentiale (7,5% for hattrick i første runde)
  • Mest populære spiller i spillet (26,6 % pt.) – til dels også en ulempe!
  • Dyrt at købe Håland ind senere i spillet (du betaler ikke transfers før første runde) 

Fire fordele uden Håland:

  • Fire eller fem spillere kan opgraderes markant på et hold uden Håland vs. et med Håland
  • Varians i form af mindre populære spillere med høj forventet vækst (fx Salah på 5,0 % pt.)
  • Mulighed for rotation på valget af kaptajn fra runde til runde
  • Spredt risiko for skader og uventet rotation på de mest oplagte målscorere

Husk at tilmelde dig miniligaen ”Guldnålen – SpilXperten” med gode præmier på højkant.

Tre tips fra Guldnålen

Målmand
Jason Steele
Brighton and Hove
4.000.000
vs. Luton Town

Den første mand på holdkortet må næsten være Jason Steele fra Brighton. Han er yderst budgetvenlig og står sammen med Manchester City med rundens højeste clean sheet værdi – hele 51%. De møder Luton hjemme, der er denne sæsons klare favorit til nedrykning. Steele giver dig altså rum i budgettet og stort vækstpotentiale.

Midtbane
Bukayo Saka
Arsenal
7.500.000
vs. Nottingham Forest

Rundens næstbedste kaptajnvalg kan erhverves for præcis halvdelen af det bedste anførervalg. I Saka får du en overvældende favoritværdighed, tre hjemmekampe i de første fire runder og en midtbanespiller, der scorede 14 mål og lavede 11 oplæg i forrige sæson. Saka er ydermere straffesparksskytte hos Arsenal.

Angriber
João Pedro
Brighton and Hove
3.000.000
vs. Luton Town

Brighton er store favoritter mod Luton, hvor de står med en sandsynlighed for sejr på hele 72%. Joao Pedro er tiltænkt en nøglerolle i deres offensiv og har endda sparket straffe for dem i deres pre-season. Pedro kan meget vel blive en af efterårets åbenbaringer, og så kan han købes for småpenge. Skal du have råd til Haaland er Pedro nødvendig.

Rigtigt god sæson til alle, Guldnålen.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *