Guldnålen: Vi må afvige Superliga-strategien for at købe dyre løver

En skadet back og et par formstærke FCK’ere lokker manager-podcasten Guldnålen, som går imod strategien om at minimere transfergebyret.

Hos Guldnålen inddeler vi spillene på holdet.dk efter transferniveau. Superliga-strategien forsøger at minimere transfergebyret og vi lever ofte med, at spillere på Førsteholdet møder hinanden, da alle kampe i Superligaen normalt er meget jævnbyrdige.

Den sidste påstand har FCK dog gjort til skamme ved at rydde alt modstand af vejen i de første tre runder af Super Manager. Derfor bryder vi med strategien og investerer yderligere ind i FCK.

FCK rotation

En knæskade til FCKs venstre back Christian Sørensen tvinger ham på sidelinjen i de næste 4-6 uger. Derfor skal han selvfølgelig skiftes ud af holdet, men vi kigger i den grad stadig i FCKs retning efter en erstatning.

I den seneste runde kom både Mohamed Daramy og Lukas Lerager i den grad i gang, og vi benytter muligheden i forbindelse med Christian Sørensens skade til at få begge spillere ind på holdet.

Vi tager Cristian Sørensen og Håkon Haraldsson ud, og sætter Daramy og Lerager ind. Disse to udskiftninger betyder dog også, at vi skal finde plads i budgettet, da især Daramys høje pris er hård ved det samlede budget.

Dette gør vi ved at tage Ernest Nuamah (FCN) ud og sætter Oliver Sørensen (FCM) ind på midten. Dette spiller fint sammen med vores to forsvarsspillere fra Viborg (møder FCN), som på hjemmebane normalt står godt i defensiven.

Vi har gjort os mange overvejelser bag disse udskiftninger, som du kan høre meget mere om i optakten til runde fire til Super Manager – Forår 2023.

Her er dog et par af argumenterne:

  • Med Ohi og Daramy på holdet vil vi (når BIF med stor sandsynlighed misser top-6) have det mest oplagte kaptajnvalg i rigtigt mange runder, og vi kan endda være heldige, at programmet fra R11-R20 giver FCK- og BIF-hjemmekampe på skift.
  • Lukas Lerager er kun eget af 4,2% af alle hold i skrivende stund, hvor Håkon Haraldsson er ejet af hele 29,7%. Denne udskiftning vil tilføre varians til holdet, og vi tror meget på Leragers værdi, da mange FCK-modstandere vil stå lavt og give plads til bl.a. Lerager og Falk længere fremme.

Vi krydser fingre for en FCK-sejr og håber på, at Daramy og Lerager igen kommer på tavlen.

Tre tips til runde 4

Kaptajnvalget
Mohamed Daramy
FC København
8.305.000
vs. Viborg FF

Både FCK og Daramy er kommet flyvende ud til foråret. Daramy er spillets mest vækstende spiller og med en udekamp mod formsvage AC Horsens i runde fire, ser vi ingen argumenter imod, at han ikke vil forsætte hans flotte vækstrate. Han snitter ét mål per kamp indtil nu i foråret, hvilket selv på så kort en periode er voldsomt.

Vejen til varians
Victor Bak Jensen
FC Midtjylland
2.507.000
vs. Silkeborg IF

Rundens største favorit er FCM, som tager imod Lyngby. FCM har et par spillere med lav popularitetsprocenter, og vi har valgt at rette blikket mod Viktor Bak i forhold til vores ”varians anbefaling”. Bak startede inde i seneste kamp og bidrog til clean sheet. Han er ejet af 1,8% og FCM har rundens største sandsynlighed for rent mål (45 %).

Enableren
William Clem
FC København
2.758.000
vs. Viborg FF

Har du ikke allerede 4 FCK-spillere på dit hold, og leder du efter et billigt alternativ på midten, så er William Clem et oplagt bud. Clem er startet inde i to ud af tre kampe og har fået spilletid i alle tre. Han er næsten 3 mio. billigere end den næst billigste midtbanespiller fra FCK, der har set spilletid. Billig spiller, men forvent ikke mål.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
2.394.000
1. Andreas Schjelderup
9.894.000
2.059.000
2. Yuito Suzuki
Brøndby IF
6.059.000
1.910.000
3. Mohammed Fuseini
Randers FC
4.910.000
Holdet.dk
Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *