Hvem bliver Tourens fartfænomen?
6. juli 2018 TourspilletTouren skyldes igang med to næsten identiske etaper af hhv. 201 og 283 pandekageflade kilometre langs den franske vestkyst. Risikoen for sidevind er dog minimal i skrivende stund. Derfor ligner det to regulære massespurter, hvor feltets fartkonger skal kæmpe om de første to gule trøjer. Vi giver dig her optakten til Tourspillets første blok.
Den første massespurt i Tour de France er altid en svær størrelse. Det samme gælder i Tourspillet grundet flere ukendte faktorer. Styrkeforholdene i sprinterhierarkiet er endnu ikke etableret, feltet er præget af nervøsitet, og alle er friske og opsatte på at vise sig frem. At førertrøjen er på højkant disse første dagen, inden holdløbet laver den første grovsortering, øger blot stress-niveauet. Det øger blot risikoen for styrt og tilfældigheder. Ikke desto mindre synes den første massespurt at lære os én ting. Vinderen plejer at etablere sig som løbets dominerende sprinter.
Kvalitet fremfor brede
Som nævnt i min overordnede manager-guide til Tourspillet får reduceringen af størrelsen på holdene en betydning. Etapebonussen for at placerer mange ryttere i etapens top 15 bliver mindskes og derfor kommer til at spille en mindre rolle. Derfor vil jeg i år fokusere mere på etapefavoritter, og slække lidt på kvaliteten af de øvrige ryttere på mit managerhold, såsom at hælde imod holdkammerater til favoritterne.
Denne fremgangsmåde bliver ikke mindre aktuelt af, at løbet starter med to sprinteretaper. Det er tæt på umuligt, indenfor budgettets rammer, at finde 8 oplagte top 15-kandidater. Læg dertil, at det er afgørende som minimum at have 1. etapes sejrsherre på holdet, da vedkommende udover sejren vil blive belønnet med bonusvækst i form af grøn og gul trøje. Denne rytter vil med al sandsynlighed også være favorit til 2. etape. Det kan således være dyrt at gamble og undvære en af de sandsynlige vinderkandidater.
Blokkens ryttertips
Når strategien er lagt, skal der selvfølgelig vælges nogle rytter. Her virker Dylan Groenewegen (8.500,000) og Fernando Gaviria (9.500,000) uundgåelige. Der er dog én vigtig detalje omkring sidstnævnte. Den talentfulde sydamerikaner debuterede med overbevisende 4 sejre i Giro d’Italia sidste år, men har aldrig kørt Touren før. Gaviria ville ikke være den første sprinter, der oplevede problemer i deres første Tour de France. Det kan Cavendish, Kittel og Greipel bekræfte.
Kigger vi i den anden ende af prislejet, synes Timothy Dupont (3.000,000) oplagt. Wanty-rytteren kører i en alder af 30 år sin første Grand Tour, Som sagt kan den manglende erfaring blive afgørende, men til den pris er han farlig at udelade på dit hold. Satser du på at slå to fluer med ét smæk, kan Maximiliano Richeze (4.000.000) være din mand. Den aldrende Quick-Step er næppe et kendt navn blandt det danske publikum, men er verdens bedste lead-out mand. Det er derfor slet ikke utænkeligt, at han sniger sig med i top 15 og samtidig får holdbonus for etapesejr til Gaviria.
Lynholdet-tips
Tourspillet er dog ikke din eneste mulighed for dagligt at få gavn af timerne foran TV’et. På Lynholdet kan du sætte daglige managerhold og dyste imod andre om kontakte præmier. Indsatsen ligger imellem 5kr og 500kr, så der er plads til alle. Prissætningen er anderledes, men jeg har alligevel gravet et par fiduser frem. Peter Sagan (9.000,000 på Lynholdet) rimer typisk ikke på en flad spurt. Hans evne til at vælge det rigtige hjul i finalen betyder dog, at han sjældent er at finde udenfor top 5. Den alsidige verdensstjerne kan derfor vise sig at være et fornuftigt valg.
Dion Smith (3.500,000) ringer nok ikke en klokke hos de fleste. Wanty-holdet har dog gjort det til et mål at sigte efter at vinde den daglige holdkonkurrence på dage, hvor de har muligheden. Det betyder at Smith nok sprinter med. Omend en placering mellem 20-30 er det mest sandsynlige, er der derfor rigtig god værdi for pengene.
Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *