Billede: Hilmar Buschow, 2006

Hvem skriver sig ind i historien på Alpe d’Huez?

Selvom brostensetapen ikke skabte den forventede udskillelse, har de indledende 9 etaper rystet klassementet godt og grundigt. Derfor er flere af forhåndsfavoritterne tvunget i offensiven. Nu venter så alperne, herunder mytiske Alpe d’Huez. En afgørende fase både i Touren og i Tourspillet. Vi giver dig her optakten til de tre første dage i bjergene.

Her på hviledagen er det tid til at evaluere. Ikke alle managers har fået en lige god start på Tourspillet, hvorfor tvivlen breder sig. Tour de France træder dog først nu ind i den afgørende fase, og det samme gør Tourspillet. Fuglsang, Thomas og Valverde har fået et fornuftigt udgangspunkt, men vi mangler stadig klarhed over de indbyrdes styrkeforhold mellem favoritterne.

Skab en stamme af klassementsryttere

Rytterne kan se frem til bjergetaper med gradvist stigende sværhedsgrad kulminerende med torsdagens etape med mål på det mytiske skisportssted, Alpe d’Huez. Med én eller flere af disse velegnede til udbrud, kan man nemt komme i tvivl, om den rette holdsammensætning.  Om udbruddet holder hjem alle – eller ingen af – dagene kan vi da også kun spå om. Jeg vil dog anbefale, at du udvælger dig en stamme bestående af 5-6 klassementsfavoritter.

Det er nærmest uundgåeligt, at den gule trøje skifter ejermand. Derfor er det først og fremmest vigtigt, at du maksimere sandsynligheden for at dit hold inkludere den kommende indehaver af denne. Derudover kan du passende overveje allerede nu, hvilke ryttere der er attraktive at have på holdet, når rytterne rammer Alpe d’Huez på torsdag. Handler du alt for meget rundt mellem etaper, risikerer du nemt, at eventuel vækst går tabt pga ærgerlige transfergebyrer.

Der er dog én undtagelse. Nairo Quintana er utvivlsomt et bedre bud på en vinder af den vigtige Alpe d’Huez-etape end sin mere eksplosive holdkammerat, Alejandro Valverde. Sidstnævnte synes dog at være det bedste bud på en vinder de næste to dage, hvis udbruddet ikke holder. Dette kunne nemt give anledning til tvivl. Valverdes øjeblikkelige placering i klassement kontra Quintanas betyder dog, at det alene i vækst for dette kan betale sig have førstnævnte de første to dage og efterfølgende skifte til Quintana.

Gå efter prikkerne

Indehaveren af bjergtrøjen præmies med 25 000 efter hver etape. Umiddelbart en ligegyldig detalje. De kommende tre etaper tilbyder dog så mange bjergpoint, at de ryttere, som drømmer om prikker i Paris, er tvunget i udbrud én eller flere af de kommende dage.

Rytter tips

For at specificere de to ovenstående anbefalinger, vil jeg konkretisere dem ved at nævnte et par navne. Geraint Thomas (8.500.000) er det bedste bud på en kommende indehaver af den gule trøje. Med et prisskilt lige under de største, synes den erfarne englænder at være et must.

Valverde kan blive en sand væsktsluger

Sigter man efter en potentielle etapevindere og ryttere placere højt i klassementet, kan man i Alejandro Valverde (10.700.000), slå to fluer med ét smæk. Den aldrende spanier er lynhurtig i en spurt mellem bjergryttere, og ligger på en øjeblikkelig 2. plads blandt klassementsrytterne. Valverde vinder ikke Touren, men kan vise sig at være guld værd.

Skulle et udbrud have held med at holde hjem, kan man passende supplere med et par udbrydere. Her springer Thomas de Gendt (3.500,000) og Daniel Navarro (4.800.000) i øjnene. Begge nævnte allerede før Touren at bjergtrøjen var et mål for dem, hvorfor de bør være fast inventar i udbrudene de kommende dage. Skulle sidstnævnte visse sig for dyr, kan du passende nøjes med hans billigere holdkammarat, Nicolas Edet (3.000.000). De to besidder nogenlunde samme egenskaber og ambitioner.

Som altid er du også meget velkommen til at følge mig på Twitter, hvis du har spørgsmål og/eller gerne vil have del i mine daglige tanker om Tourspillet forud for hver etape.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *