Klubhuset og Mads Junker anbefaler: Køb billige midtbanespillere

Tirsdag aften kl. 19.00 starter en ny omgang af La Liga Manager, når forårsspillet skydes igang af Cadiz CF – Levante og Real Valladolid – Elche CF. Hør hvorfor Klubhuset og Mads Junker satser tungt på fem mand i defensiven.

Klubhuset har i optakten til La Liga Manager forår talt med fodboldekspert og tidligere vinder af La Liga Manager Mads Junker. Denne udgave af La Liga Manager bliver en lang omgang bestående af 20. runder. Der er flere svære valg der skal træffes inden rundestarten tirsdag. Skal man have Suarez, En-Nesyri eller købe Messi selvom Barcelona først spiller i runde 2. Hør optakts podcasten her og få tips og gode råd til dit managerhold.

Atletico Madrid har to kampe i hånden og en stærk defensiv

Ikke nok med at Diego Simeones hold ligger nummer 1 i La Liga – de har også to kampe i hånden. Disse to faktorer gør det enormt svært at komme uden om spillere fra La Ligas førerhold Atletico Madrid. Atletico Madrid kommer, som det ser ud nu, til at have 2 dobbeltrunder. Den ene ved vi falder i runde 5, hvorfor fire Atletico spillere absolut vil være attraktivt, når turen går til Granada og Levante.

Særligt i defensiven er Madrid-klubben interessant. Det er blevet til 12 x rent mål i bare 16 kampe og hele 13 sejre. En så imponerende statistik gør, at en af topklubbernes målmand for en gang skyld er interessant skønt prisen er høj. Jan Oblak (7.500.000) er dyr, men med så mange potentielle rene mål bonusser til en pointværdi af 75.000, kan det godt betale sig at investere i kvalitet på målmandspositionen.

I forsvaret ligner Giminez (6.000.000), Savic (6.000.000) og Trippier (6.500.000) de mest sikre valg. Der er lidt usikkerhed omkring, hvem der skal spille på venstre back. Det kunne ligne en kamp mellem Felipe (5.000.000) og Lodi (4.500.000), men en helt tredje spiller kan også komme i spil.

Atletico Madrids offensiv

På midtbanen har Marcos Llorente (7.000.000) været den helt store profil i den første halvdel af sæsonen. Han har scoret 6 mål og lavet 3 assists. Det er dog værd at lægge mærke til, at de mange mål og assists er kommet på bare xG 2,02 og xA 1,31. Der er derfor alt mulig grund til at tro, at de mange mål ikke vil fortsætte i anden halvdel af sæsonen.

De mange mål forventes imidlertid at fortsætte hos den rutinerede målræv Luis Suarez (10.500.000). I 13 kampe har scoret 9 mål på xG 6,65. Han er holdets topscorer og også den spiller, der kommer frem til flest chancer. Nummer 2 på den liste er talentet Joao Felix (6.500.000), der med xG 4,33 har scoret 5 mål, men i høj grad også er i oplæggerens rolle. Her har xA 3,43 kun ført til 3 assists, hvilket sammenlignet med Suarez og Llorentes xA-omsætning burde have resulteret i omkring 7 til 8 assists.

Generel lavere vækst i La Liga Manager

Af de populære fodbold managerspil på Holdet.dk: Premier Manager, Bundes Manager, La Liga Manager, Champions Manager og Super Manager, er det i La Liga manager, at der laves færrest point, og det på trods af at en spiller som Messi generelt er en af de bedst producerende anførervalg på tværs af alle spillene.

Det man skal være opmærksom på, når væksten i et spil er lav er, at man skal holde mere igen med sine transfers. La Liga Manager er et spil, hvor man primært bør foretage mindre justeringer af sine hold og give de dårlig præsterende spillere lidt længere snor, end man normalt ville gøre.

Særligt på midtbaneposition, kan det være svært at finde spillere, der er værd at lægge mange penge på. I efterårsspillet var der kun 5 spillere som lavede over en million efter 18 runder. I Premier Manager var tallet 9 for 17 runder og i Bundesligaen ville ca. 11 spillere have nået over en million, hvis spillet havde varet 18 runder (på baggrund af snit i de 13 afviklede runder).

I La Liga er det også et fællestræk for de mest præsterende midtbanespillere, at de sparker straffe (Llorente undtaget) og kommer fra top-4 klubberne i Spanien (Soler undtaget). I Premier League er det mere blandet, mens der blandt alle de bedste midtbanespillere i Bundesligaen kun er én Dortmund og Bayern spiller repræsenteret.

Ovenstående betyder, at skal man have kvalitet på midtbanen i La Liga, skal man lægge en pæn sum penge – og man får egentlig ikke ret meget igen for sin investering. Anbefalingen her fra vil derfor være, at man køber billige midtbanespillere.

Du kan høre alle anbefalingerne fra Klubhuset og Mads Junker ved at høre hele La Liga Manager optakten:

Klubhusets hold til runden

Klubhusets anbefalinger

Målmand
Ruben Yanez
Getafe
3.562.000
vs. Sevilla FC

Getafe har i denne sæson holdt målet rent 6 gange i 17 kampe, men siden november er det kun blevet til 1 rent mål. En sejr ude over Elche i sidste runde har formentlig givet lidt tiltrængt selvtillid, og mod oprykkerne fra Huesca bør der være gode chancer for at holde modstanderen fra fadet.

Forsvarsspiller
Alfonso Pedraza
Villareal
3.493.000
vs. Athletic Bilbao

Pedraza tager sig af venstre backen for Villareal, når de hjemme møder Granada. I runde 2 går turen til Huesca, hvor Villareal også tager favoritværdigheden. I de 11 kampe i La Liga som Pedraza har spillet i denne sæson er det blevet til 2 assists, og han er noteret for 1,63 xG.

Midtbanespiller
Carles Alena
Getafe
2.804.000
vs. Atletico Madrid

Alena kom til efter nytår fra FC Barcelona. Han er tiltænkt en plads på den offensive midtbane, hvor han også spillede alle 90 minutter mod Elche. Det blev ikke til nogen målinvolvering i 3-1 sejren, men han blev noteret for xA 0,70 og xG 0,12, hvilket lover godt for sæsonen.

Angrebsspiller
Fer Nino
Villareal
3.000.000
vs. Granada

Fer Nino spiller 9’eren for Villareal så længe at Alcacer er ude med skadet. Indtil videre har han gjort det fantastisk og har i 14 kampe i denne sæson scoret 7 mål i alle turneringer. Han er Villareals farligste spiller i de seneste kampe målt både på mål og xG.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
3.408.000
1. Alexander Sørloth
Villarreal
9.908.000
2.685.000
2. Artem Dovbyk
Girona FC
10.185.000
2.596.000
3. Robert Lewandowski
FC Barcelona
12.596.000
Holdet.dk

Hvis du vil have flere managertips fra Klubhuset, så kan du abonnere på podcasten.

Abonner her:

Apple PodcastsSpotifySoundCloudSpreaker

 

 

 

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *