La Liga-ekspert sætter start 11’eren til efteråret

En ny sæson lurer om hjørnet i det spanske. Her kommer Jonas Knudsen fra podcasten ‘Lyden af La Liga’ med sine tips til, hvor du kan kigge hen i din søgen efter store pointslugere og gode tilbud, når du skal sætte dit hold.

På fredag kl. 21.00 skyder vi La Liga Manager – Efterår 2022 i gang.

Den erfarne La Liga og managerekspert Jonas Knudsen tager grundigt fat i spillerlisten i La Liga Manager og finder frem til nedenstående 11 spillere til sit Lyden af La Liga-hold, som du kan konkurrere imod i miniligaen her.

Vær opmærksom på, at spillere er valgt ud fra, hvordan de forventes at gøre det i løbet af hele efteråret og ikke kun i 1. runde.

Du kan høre hele analysen – og endnu flere spillertips –  i podcasten herunder (manager-afsnittet starter cirka efter 1 time og 7 min.)

Lyden af La Liga’s hold

Lyden af La Liga’s hold (uden udskiftinger)

I dybden med holdet

Klubsatset: David Soria og Fabrizio Angileri (Getafe)

Getafe har efter et par stærke sæsoner for et par år tilbage, der næsten bød på kvalifikation til Champions League, haft et par gedigne mellemsæsoner med 15.-pladser. Allerede i januars transfervindue rørte Getafe dog på sig, og det nuværende projekt under den erfarne træner Quique Sánchez Flores ser rigtig stærkt ud.

Jeg spår derfor, at de kommer til at lande en placering i den øverste halvdel. Det defensive fundament i Getafe er stadig stærkt, blandt andet med den stabile målmand David Soria. Til en pris på 4 mio virker han som et skudsikkert sats, hvis du ikke vil spendere for mange af dine værdifulde kroner på målmandsposten.

Derudover har Getafe hentet Fabrizio Angileri ind fra River Plate som direkte erstatning for sommerens store salg Mathias Olivera. Angileri kommer med pæne tal for målinvolvering fra sin venstre back. Som venstre wingback for dette Getafe-hold skal han nok score nogle ekstra point ud over de obligatoriske for clean sheets. Til 3 millioner kroner kan han blive et decideret røverkøb.

Ridderen på den hvide hest: Karim Benzema (Real Madrid)

Karim Benzema og Robert Lewandowski er forståeligt nok de to dyreste herrer i denne omgang af La Liga-spillet med deres pris på 12 millioner kroner. Begge er gode bud på en investering i en pointmæssig gallionsfigur til dit hold, men vil du være helt på den sikre side, anbefaler jeg at gå med Benzema. Intet i sidste sæson indikerede, at han har tænkt sig at skrue ned for malstrømmen. I modsætning til Lewandowski kender han ligaen, spillerne omkring ham og har et trygt og stabilt miljø at præstere i.

Væbneren: Ousmané Démbele (FC Barcelona)

Hvor Benzemas væbner er Vinicius, kunne Lewandowskis meget vel blive Ousmane Dembele. Dembele havde en noget svingende sæson sidste år. Blandt andet på grund af hele sagaen omkring forlængelsen af hans kontrakt, som bragte ham i uføre hos både fans og klubledelse.

Xavi holdt dog fast: “Jeg har brug for Dembele” insisterede han. Og sådan blev det, da parterne i sidste ende fandt hinanden. Dembele har kvitteret med forrygende form i sæsonoptakten, hvor han også har fået hul på målbylden. Med Lewandowski at assistere og spille bande med kan det endelig blive til en kæmpesæson for franskmanden. Desuden taler det til hans fordel, at han med sin pris på 8 millioner kroner lige er en tand billigere end Vinicius.

Gavtyven: Chimy Ávila (Osasuna)

Når Chimy Ávila har spillet kontinuerligt har der ikke været tvivl: Han er en La Liga-profil. Desværre har en masse alvorlige skader dræbt kontinuiteten for den lille argentiner, der med sit udgangspunkt fra siden kan dræbe enhver fodboldkamp med sit dødshug.

Men nu ser det ud til, at der er andre boller på suppen. Ávila kom tilbage fra endnu en skade sidste sæson og leverede nogle præstationer, og nu har han haft et stabilt indløb til den nye sæson – med træningskampe i benene og uden bøvl med knæene. Hvis han holder sig skadesfrit kan man få sin investering på 3,5 millioner kroner mange gange igen – og nyde hans spektakulære scoringer i ekstra fulde drag.

Den nye generation: Eduardo Camavinga (Real Madrid)

Real Madrids midtbanetrio med Casemiro, Toni Kroos og Luka Modriç har over de seneste år været en af Europas bedste. Det kan der ikke herske tvivl om. Men især for de to sidstnævnte begynder alderen at trykke, og især Toni Kroos så langsommere og langsommere ud, som sidste sæson skred frem. Til gengæld blev sidste sommers store Real Madrid-indkøb Eduardo Camavinga stille og roligt mere selvsikker i sine optrædende.

Han endte også med at være en afgørende figur i Champions League-triumfen med et par stærke præstationer til sidst. Som denne sæson skrider frem, forudsiger jeg, at Camavingas rolle på Real Madrid-holdet bliver større og større – måske han sågar er at betragte som fast element i ‘once de gala’, inden sæsonen er omme. I så fald er en pris på 3,5 millioner kroner simpelthen for god at sige nej tak til.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
3.408.000
1. Alexander Sørloth
Villarreal
9.908.000
2.685.000
2. Artem Dovbyk
Girona FC
10.185.000
2.596.000
3. Robert Lewandowski
FC Barcelona
12.596.000
Holdet.dk

Få flere tips til dit La Liga Manager hold her.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *