Lewandowski skal bære anførerbindet!

Sjældent har et anførervalg været så indlysende; Lewandowski skal man have i denne runde. Men ud over at sikre sig polakken, bør man holde igen med sin transfer til 8. runde af Champions Manager

Mbappe stjal alle overskrifterne i sidste runde af Champions Manager og gav fantastiske runder, til dem der valgte at beholde den dygtige franskmand. Manchester City leverede. Det gjorde Bayern München også, mens specielt Juventus og Sevilla skuffede.

Men det er stadig et helt åbent spil, hvor det sidste hattrick med garanti ikke er scoret endnu.

Lodtrækningen kan vende op og ned på det hele

Fredag den 19. marts, efter afslutningen på runde 8 i Champions Manager, er der lodtrækning til kvartfinalerne og til semifinalerne i Champions League. Det der på nuværende tidspunkt virker som gode transfers, kan efter lodtrækningen se helt anderledes ud, når ens nyindkøbte spillere skal møder Manchester City i kvartfinalen og formentlig Paris SG/Bayern München i semifinalen.

Det kan derfor være klogt at holde igen med sine transferudgifter og kun købe det aller mest nødvendige, da de indkøbte spillere som udgangspunkt skal tjene sig hjem på en enkelt runde.

I en meget jævnbyrdig runde, er der således alene 3 hold man ud fra bookmakernes favoritværdigheder reelt bør foretage transfer for at få ind til denne runde. Manchester City er rundens største favorit, og har man ikke allerede 4 stk. er de naturligvis det indlysende valg. Jeg holder fast i mine 4 Manchester City spillere, som jeg mener er de 4 korrekt grundet deres billige pris og henset til den store spredning, der er blandt Manchester Citys målscorer.

Nogle ville formentlig være fristet til at købe en Kevin De Bruyne, men som nævnt er spredningen så stor hos City i forhold til, hvem som scorer målene, at hele 6 spillere har scoret mellem 8 og 13 mål i denne sæson – og Kevin De Bruyne er ikke engang en af dem.

Lewandowski & Co.

Ud over 4 Manchester City spillere er det også et must at få Bayern München ind på holdet. Bayern var en klasse over modstanderen Lazio i deres første møde i Rom, og på Allianz kommer styrkeforskellen næppe til at være mindre. Det indlysende valg til runden er naturligvis Robert Lewandowski (12.740.000). I sidste rundes udekamp var han på papiret bedste anførervalg inden runde 7, men der var altenative valg. I denne runde er han i min optik et absolut “must-have”!

Det er også værd at bide mærke i, at Thomas Müller (7.448.000) er tilbage for Bayern München efter corona-karantæne. Det er en Müller, der i denne sæson har lavet 13 mål og 14 assists. En spiller som man bør gå langt for at få ind er Leon Goretzka (5.604.000), der er i forrygende form. Han scorede sejrsmålet mod Dortmund i weekenden og er i glimrende form med 4 assists og 1 mål i sine seneste 3 kampe.

Den tredje Bayern-spiller jeg har fået plads er unge Jamal Musiala (2.802.000). Det er ofte svært at forudsige, hvornår han spiller, og han har nogle gange siddet over i flere kampe i træk. Senest mod Dortmund kom han ikke på banen, men han er værd at tage chancen på henset til, at Bayern er sikkert videre efter storsejren i Rom, og Musiala i forgårs forlængede sin kontrakt med Bayern til 2026.

I forsvaret hos Bayern har jeg svært ved at finde værdi. Bayerns forsvar har ikke været imponerende – heller ikke i den første kamp mod Lazio. Skal man købe én ville mit valg falde på Niklas Süle (4.526.000), der enten vil optræde på højre back eller i midterforsvaret med Alaba. Süle har især på backen vist gode offensive færdigheden, og det er ikke usandsynligt, at han kan score et mål.

Sevilla får en chance til

Jeg vil hellere have Dortmund end Sevilla til runden, men der er tale om et uhyggelig tæt opgør, hvor det ikke kan betale sig, at skifte mine Sevilla-spillere til Dortmund. Det taler naturligvis imod Sevilla, at de har været skrækkeligt kørende i de seneste kampe. I weekenden blev det til nederlag mod Elche, og inden da nederlag til Barcelona i både La Liga og Copa del Rey.

Men Champions League er noget specielt, og Sevilla er bestemt ikke ude endnu. Dortmund har ikke været frygtindgydende og med Sancho skadet mangler Dortmund bestemt noget i offensiven. Jeg vælger dog at føje Diego Carlos til min salgsliste sammen med Aleix Vidal, da Sevilla næppe holder målet rent på Signal Iduna Park. Det er både min, men også bookmakernes vurdering, at denne kamp kommer til at indeholde masser af mål, så En-Nesyri (5.118.000) bør have gode chancer for en scoring – og ligeledes vil målscoreren fra første opgør Jesus “Suso” (3.667.000).

Øvrige overvejelser der blev fravalgt

Man kan hurtigt komme i pengenød i denne runde, når man skal transfer de store spillere ind på sit hold. Jeg har kraftigt overvejet at få Kylian Mbappe (11.087.000) ind til runden, da jeg klart ser ham som den bedste spiller på sigt i turneringen efter Lewandowski. Skulle jeg have valgt den vej, skulle der være fundet billige spillere til flere af de andre pladser.

I forsvaret er Dortmunds Mateu Morey Bauza (2.109.000) bedste billige forsvarsspiller til runden. er tiltroen stor til Dortmund kunne han passende få selskab af Nico Schulz (3.023.000). Begge spillere med offensive kvaliteter fra deres back/wingback pladser.

Xherdan Shaqiri (2.596.000) starter formentlig ikke inde for Liverpool, men han kunne meget vel få en indskiftning. Tror man imidlertid mere på at Liverpool fortsætter med at have problemer hjemme på Anfield, så er RB Leipzigs Tyler Adams (2.562.000) et fint valg på midtbanen.

I angrebet synes jeg Diego Jota (5.781.000) er fristende, der med sine 4 mål i turneringen er en vigtig brik i at få gang i Liverpools ellers impotent offensiv.

Blandt de helt billige er der Alexander Sørloth (3.098.000) fra RB Leipzig, der i weekenden både scorede og assisterede. Det forventes at han starter ude, men RB Leipzig skal minimum scorer to gange, så starter han ude, vil han ihvertfald komme tidligt på banen.

De to billigste value-angribere er FC Portos iranske angriber Mehdi Taremi (2.195.000), der scorede i første opgør mod Juventus og Dortmunds Youssoufa Moukoko (2.022.000), der meget vel kan blive indskiftet i det forventelige målrige opgør.

Andreas Vidførles hold til runde 8

 

De 4 anbefalinger

Målmand
Max Grün
Mönchengladbach
3.788.000
vs. Villarreal

En målmand laver ca. 132.000, hvis hans hold vinder, og han holder målet rent. Det kan være en fin vækst, men med maksimalt 50% chance for at det sker, og med så lavt et loft på spillervæksten, kan man overveje at droppe målmanden for at frigøre penge til de andre positioner. Grün er den billigste og dermed rundens anbefaling på mål.

Forsvarsspiller
Merih Demiral
Juventus
5.769.000
vs. FC Barcelona

Chiellini blev skadet for nogle uger siden, og Demiral har taget over i Juventus’ midterforsvar. Med en 1-0 sejr er Juventus videre, og der vil være stort fokus på at holde målet rent efter 2-1 nederlaget i første opgør. Den billige pris gør, at Demiral er et fint køb, selvom jeg ikke tror på ham til resten af spillet.

Midtbanespiller
Leon Goretzka
Bayern München
11.396.000
vs. FC Barcelona

Der er ikke mange anbefalelsesværdige midtbanespillere, hvorfor den populære tysker får endnu en anbefaling. 6 mål og 7 assists i sæsonen og en glimrende form gør, at Leon er et af de absolut bedste midtbanevalg til runden.

Angrebsspiller
Robert Lewandowski
Bayern München
12.740.000
vs. Lazio

Suverænt bedste angrebsvalg til runden. Lewandowski har scoret i de sidste 7 hjemmekampe for Bayern München – og i de 7 kampe er det blevet til 12 mål. Der er faktisk kun 2 af Lewandowskis sidste 18 kampe, hvor han ikke har scoret. Lewandowski er det mest sikre og indlysende anførervalg længe.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
1.862.000
1. Harry Kane
Bayern München
10.862.000
1.665.000
2. Kylian Mbappe
Real Madrid
10.665.000
1.508.000
3. Erling Håland
Manchester City
15.508.000
Holdet.dk

Hvis du vil have flere managertips fra Klubhuset, så kan du abonnere på podcasten.

Abonner her:

Apple PodcastsSpotifySoundCloudSpreaker

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *