Research: Her finder du vigtig information til dit hold

I denne blog har vi lavet en oversigt over de bedste steder at finde din research. Uanset hvilket tidsrum og ambitionsniveau du har.

Inden man sætter sit hold er det vigtigt at være opdateret omkring skader, karantæner og andre vigtige elementer. I denne blog kigger på vi nærmer på, hvor du finder dine manager-research.

Vi har inddelt vores research i tre kategorier (Let, Middel og Svær), så alle kan være med uanset om du bruger mange timer eller blot skal nå en handel inden deadline.

Let er for den manager som har kort tid til rådighed, når de skal sætte deres hold, men stadig gerne vil gøre sig gældende.

Popularitets procenter

Er tiden knap forud for spil- og rundestart, kan du heldigvis lure nogle fiduser af i statistikken, mens du sætter dit hold på Holdet.dk. Desto tættere på spilstart, desto mere sigende er de. Bl.a. popularitetsprocenten som per standard står i kolonnen længst til højre efter navn og pris. I visse kredse rynker man på næsen over at lade sig inspirere af, hvilke spillere der er populære. Vi kommer dog ikke uden om, at det i mange tilfælde er et sigende parameter forud for spilstart. Hvis en spiller er ejet af tilpas mange, er der nok noget om snakken og omvendt.

Der er dog naturligvis også undtagelser, som er vigtige at tage sig i agt for. Forud for alle managerspillene ser man nemlig, at nogle spillere hitter ubegrundet, og deres popularitet blot gør at endnu flere køber dem. Forud for 1. runde i Premier Manager – Efterår 2018 var for eksempel Toby Alderweireld ovenpå et flot VM eksempelvis at finde på op imod hver femte hold. Belgieren kom dog slet ikke på banen.

Popularitetsprocenterne giver dig således et praj, men yderligere research belønner sig bestemt.

Trend

Når spillet først er igang og vi når 3., 6. eller 10. runde, er popularitetsprocenten sjældent særligt sigende. I stedet kan du benytte dig af “Trend”, som du enten finder under statistisk eller ved aktivt at føje den til fremfor popularitetsprocenten i spillerhandlen.

Trend fortæller dig, hvor mange der har købt en spiller minus, hvor mange der har solgt vedkommende forud for runden. Jeg vil vove den påstand, at selv de bedste managers noterer sig, hvem der “trender”.

Sådan finder du “Trend”, “Skud på mål” osv.

Skud på mål

Foretrækker du det lidt mere originale, kan du undervejs i spillet også finde dine jokere ved at kigge på “skud på mål”-statistiken. Mange managers kigger nemlig kun på, hvor mange mål og assists en spiller har præsteret. Fremadrettet er det dog lige så interessant at se på, om vedkommende kommer frem til chancerne. Inde under spillerhandlen finder du desuden også kampprogramet, så du kan holde styr på en spillers kommende kampe inden du køber ham.

Vil du gerne slippe for at sortere i flertallets fiduser, er der heldigvis også råd for det. Forud for hver runde i Premier Manager og Super Manager udgiver vi på Holdet.dk’s blog en optakt med anbefalinger til spillerkøb i runden. Du kan også finde en genvej dertil i topmenuen inde på holdet.dk.

Middel er for de managers, som gerne vil gøre noget ekstra udover den grundlæggende research.

Podcast

Vil du gerne kvalificere dine valg og vinderchancer endnu mere, udover ovenstående, må du finde frem til yderligere online-kilder. Det er dog vigtigt, at man ikke spilder tiden de forkerte steder. En god mulighed til dig på farten er de podcasts, som holdet.dk og Mediano i samarbejde med managereksperterne på MANIAGER står bag. Her får du målrettet spiloptakter og gode tips til dine spillerkøb. En perfekt forkælelse af øregangene på vejen til og fra arbejde eller indkøb. Læs mere om samarbejdet og hør den første manager podcast til 2019-sæsonen her

Odds

Er du typen, der udover dit managerhold godt kan lide at smide en skilling på kampene, er der også stof til eftertanke at hente her. Helt grundlæggende giver oddsene dig et praj om favoritværdigheden mellem holdene, men graver vi lidt dybere tilbyder Danske Spil også odds på målscorer, gule kort, clean sheet osv. Disse odds kan du med fordele drage nytte af, når du skal sætte dit hold. Find oddsene her.

Facebook-grupper

På sociale medier, såsom Facebook, kan du også med fordel finde sider og grupper, der specifikt fokuserer på de managermæssige aspekter ved de kommende kampe. Eksempelvis kan du se forskellige eksperter såsom Mads Junker, Claus Elming og Kim Plesners startopstillinger på Holdet’s Facebook-side

Startopstillinger i medier

En anden nyttig information, som kan booste dine chancer er et kendskab til forskellige holdopstillinger. De kan være at spå om. Britiske, tyske og spanske medier som henholdsvis Sky og The Guardian, Der Spiegel og Kicker samt Marca og AS er dog som regel meget velinformeret om deres respektive hjemlige ligaer. De kommer hver især med forventede startopstillinger forud for runden. Disse og andre sider har typisk også god viden om klubskifter, karantæner og skader. Alt sammen vigtig viden, hvis man vil undgå de frustrerende -5.000 for en spiller, der ikke kommer i aktion.

Svær er for den manager som ikke “bare spiller for sjov”, men som er villig til at lægge flere timer i sin research i håbet om den store triumf.

Er du drevet af en enorm passion, og drømmer du om sejrens sødme, må du være villig til at forberede dig som en vinder. Det kræver udover google translate af udenlandske sportsmedier og ovenstående anbefalinger, at du investerer ekstra tid og lyst i dit managerhold.

Expected goals

Et af de værktøjer, jeg selv nyder at gøre brug af, er ét af tidens hotteste påfund, “expected goals”. Begrebet dækker bredt over en statistisk analyse af mulighederne for assist, mål, skud med mere. Ved inddragelse af enorme mængder data, giver systemet f.eks. en vurdering af, hvor sandsynligt det er, at et skud fra en given position går i mål. Afslutter en spiller fra en position, hvor statistikken siger, at man scorer i halvdelen af tilfældene, har vedkommende spiller scoret et halvt “expected goal” – uanset om bolden i sidste ende går i mål eller ej. Vær dog opmærksom på, at systemet er et pejlemærke og ikke en facitliste. Systemet tager f.eks. ikke højde for en spillers afslutningsevner eller kvaliteten af målmanden. Expected goals siger derfor mest om, hvor hyppigt en spiller kommer frem til scoringsmuligheder.

Følg spillerne

Med tidens medieudvikling tager den seriøse manager også alternative metoder i brug for at holde sig underrettet. Den hurtigste kilde til skader er eksempelvis tit klubberne og spillernes profiler på de sociale medier. Mens sportsfolk ofte er ret anonyme i klassiske tv-interviews, deler de mere ud af deres tanker på de sociale medier. 

Som for eksempel da Manchester City’s forsvar Benjamin Mendy mindede fans om, at de skal vælge en anden kaptajn end ham til deres managerhold.

Benchmarks

Inden du skal finde dine guldkorn kan du også forsøge at undersøge, hvor det statistisk set er bedst at lede. Således kan du undersøge, hvad statistikken siger om generel vækst på de pågældende positioner. Det har vi her på bloggen tidligere taget et kig på. Du finder artiklen om manager benchmarks i Premier Manager her.

Se fodbold

Sidst men ikke mindst gør de bedste managers brug af det ældste trick i bogen: De ser kampene. Det kan naturligvis være svært, hvis ikke umuligt at sætte hele weekenden af til fodbold. Ved at se kampene får du dog indblik i de ting, som statistikkerne og pointscoren ikke fortæller. Det giver dig også mulighed for at finde dine egne, unikke fiduser.

Selvom det kan være tidskrævende, er dette klart den sjoveste måde at optimere dit managerhold, og gøre spillet endnu sjovere. Det er en helt enormt fed følelse, når en spiller man selv har scoutet, men andre overser, leverer den store pointhøst.  

Hvor finder du dine manager-nyheder? Del dine tanker herunder.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *