Masser af værdi i Premier League spillerne

Manchester City er rundens største favorit og med 4-spillers begrænsningen væk til runde 9, skal der fyldes op af spillere fra Guardiolas mandskab. Chelsea og Liverpool har dog også flere interessante spillere til runden.

Lewandowski og Bayern skuffede i 8. runde af Champions Manager med kun en smal sejr over Lazio. Og for at gøre ondt værre for alle Lewandowski-ejerne, blev han knæskadet, da han spillede landskamp for Polen, og er nu ude i 4 uger.

Det helt særlige ved denne runde i Champions Manager er, at reglen om, at man maksimalt må have 4 spillere fra samme klub forsvinder. Det vil således være muligt at vælge 11 spillere fra Champions League favoritterne Manchester City.

Vejen til finalen

Lodtrækningen til kvart- og semifinalerne ændrede en del på favoritværdigheden, og hvilke spillere som er interessante til de kommende runder.

Rundens største favorit er Manchester City, der af bookmakerne er vurderet til at have cirka 70% chance for at vinde hjemme mod Dortmund. Rundens næststørste favorit er Chelsea, der på neutral bane i Sevilla møder FC Porto. Chelsea vurderes af bookmakerne til at have 50% chance for at vinde det opgør. Returkampen mellem Chelsea og FC Porto vil også blive spillet i Sevilla, hvorfor der er tale om to kampe på neutral grund.

Tredje største favorit i denne runde er Bayern München hjemme mod PSG. Bayern vurderes ligesom Chelsea også til at have omkring 50% chance for at vinde.

Hos bookmakerne er opgøret mellem Real Madrid og Liverpool vurderet som det mest jævnbyrdige med en tæt på lige chancevurdering, men dog med Liverpool som favorit på trods af, at kampen i runde 9 spilles i Madrid.

I semifinalerne vil Manchester City/Dortmund møde Bayern/PSG mens den anden semifinale vil være mellem Chelsea/FC Porto og Real Madrid/Liverpool.

Guardiolas 11 afgør dit managerhold

Med Manchester City som rundens største favorit og som favoritten til at løfte trofæet den 29. maj på Atatürk Stadion i Istanbul, er der god grund til at fylde ens hold op med spillere fra Manchester City. Normalt er Manchester City dog en svær størrelse, da Pep Guardiolas rotation gør det svært at forudsige, hvem der spiller fra gang til gang. Men tirsdag aften er det imidlertid anderledes, da vi kan se Guardiolas udvalgte omkring kl.19.45 på www.uefa.com.

Manchester City har generelt være gode på hjemmebane i knockoutfasen i Champions League i de seneste år. De seneste hjemmekampe i knockoutfasen for City ser således ud:

Manchester City vs. Mönchengladbach 2-0 (2021)

Manchester City vs. Real Madrid 2-1 (2020)

Manchester City vs. Tottenham 4-3 (2019)

Manchester City vs. Schalke 7-0 (2019)

Ens budget gør dog at et rent Manchester City hold ikke vil være muligt, hvorfor der skal prioriteres. Jeg vælger at prioritere Manchester Citys midtbanespillere, da interessante midtbanespillere generelt er en mangelvare hos de øvrige tilbageværende Champions League hold. Bayern har Leon Goretzka (5.626.000), Chelsea har Mason Mount (5.772.000), mens hverken Liverpool eller Paris SG har midtbanespillere, der i min optik indeholder værdi til prisen.

Det er derfor særlig interessant, at få spillere som Ikay Gündogan (6.736.000) ind, der har lavethele 16 mål i 34 opgør for Manchester City i denne sæson, og er den mest scorende City spiller i år. Phil Foden (4.701.000) bør ligeledes prioriteres såfremt han starter inde, da han i denne sæson har lavet 11 mål og 9 assists, hvilket gør ham til den 4. mest scorende i City-trøjen.

Ruben Dias (4.494.000) og John Stones (4.482.000) er begge blandt de mest populære forsvarer og de bør ligeledes høre til blandt de første Manchester City spillere man får plads til, hvis de starter.

I angrebet er Gabriel Jesus (8.358.000) eller Ferran Torres (4.252.000), hvis de skulle starte inde.

Dyreste Manchester City spiller på min radar er Ryad Mahrez (7.391.000) på midtbanen, som har lavet 10 mål i sæsonen og 6 assists – han er i min optik det bedste “valuekøb” af Manchester Citys dyre spillere.

Liverpool og Chelsea som glimrende City alternativer

Selvom Manchester City er den store favorit, er der også andre veje til managersucces. Liverpool vil med garanti gå top motiveret ind til opgørene mod Real Madrid, som vil blive en revanche for Champions League nederlaget i 2018. Real Madrid er inde i en god periode i La Liga, men de er hverken sprudlende eller overbevisende i deres præstationer – og det er i en La Liga, der ikke er set så svag de sidste mange år.

Liverpool har ikke haft det let men med Diogo Jota (5.903.000) tilbage på holdet og med et makkerpar i midterforsvaret, der ser bedre ud kamp efter kamp, kan jeg sagtens se en overbevisende sejr i Madrid. De to forsvarer er naturligvis Ozan Kabak (4.184.000) og Nathaniel Phillips (2.567.000). Tror man på en Liverpool-sejr i Madrid ville min fjerde mand uden tvivl være Mohamed Salah (10.970.000), som jeg sagtens kan se lave “Mbappe-præstation” mod Zidanes mandskab.

Chelsea er ligesom City et sikkert spil. Det er dog svært at udpege målscorerne, hvorfor det er Eduoard Mendy (5.396.000), Andreas Christensen (3.703.000) og Antonio Rüdiger (3.974.000), der er de tre mest attraktive spillere i Chelseas stærke defensiv med 12 rene mål i 15 kampe under Tuchel.

I offensiven tør jeg kun købe én spiller; Mason Mount (5.772.000) skønt Giroud er fristende – usikkerhed omkring startopstillingen gør dog, at det bliver et unødvendigt sats, at købe franskmanden.

Det er i de store kampe, at de store sejre kommer

Vi har set det mange gange i de seneste år; kampe mellem to jævnbyrdige storhold ender med en vanvittig storsejr til det ene af mandskaberne. I kvartfinalerne møder Bayern med Lewandowski skade og A. Davies og Boateng ude med karantæne Mbappes PSG hold.

Der er ingen tvivl om, at Bayern er et af verdens bedste hold, men uden Lewandowski, er der tale om et andet hold, og Bayern harvist svaghedstegn i denne sæson. Man tabte 4-1 til Hoffenheim, varforan 2-0 mod Gladbach og tabte 3-2, blev spillet ud af banen i perioder mod Frankfurt og tabte 2-1, blev slået ud af DFB pokal af Holstein Kiel.

Skal man jage den mulige overraskelse i denne runde skal man holde fast i PSG-profilen Kylian Mbappe (11.221.000).

Andreas Vidførles hold til runde 9

 

De 4 anbefalinger

Målmand
Edouard Mendy
Chelsea
2.512.000
vs. AC Milan

Indtil weekendens kamp mod WBA havde Chelsea kun lukket mål ind i to kampe under Thomas Tuchel. Ud af 14 kampe var det således blevet til 12 rene mål i 14 opgør. Portos offensiv er ganske vist fornuftig, men Chelsea er rundens anden største favorit, så bedre mulighed for rent mål fås ikke til prisen.

Forsvarsspiller
Nathaniel Phillips
Liverpool
6.146.000
vs. Zenit St. Petersburg

I de seneste 4 Liverpool kampe har Phillips startet inde i midterforsvaret. Det har resulteret i 3 sejre på stribe, hvorfor det er nærliggende at antage, at Phillips naturligvis fortsætter i rollen mod Real Madrid. Det er aldrig let at tage til Madrid, men Real er ikke det samme hold, som for blot nogle år siden.

Midtbanespiller
Mason Mount
Chelsea
6.869.000
vs. AC Milan

Mount har været blandt Chelseas bedste spillere og mest scorende i sæsonen, hvor det er blevet til 7 mål og 6 assists. Når Chelsea langt i turneringen, bliver det fordi Mount viser sit høje niveau – et niveau, der også har givet ham en plads på det engelske landshold.

Angrebsspiller
Diogo Jota
Liverpool
5.903.000
vs. Real Madrid

Jota er den mest målfarlige spiller for Liverpool i øjeblikket. Med blot 230 minutters fodbold efter sin skade, har han alligevel scoret 3 mål. Også før sin skade var Jota brand varm, og lå på cirka 1 mål pr. 90 minut på banen. Selv hvis han starter ude mod Real Madrid, vil han være atfinde på mit hold.

Top 3: køb
Handel lukker om:
587
1. Vinicius Junior
Real Madrid
8.824.000
404
2. Rodrygo
Real Madrid
7.335.000
336
3. Niclas Füllkrug
Borussia Dortmund
5.557.000
-655
1. Kylian Mbappe
Paris SG
10.665.000
-481
2. Warren Zaire-Emery
Paris SG
3.614.000
-462
3. Harry Kane
Bayern München
10.862.000
Skift ud

Hvis du vil have flere managertips fra Klubhuset, så kan du abonnere på podcasten.

Abonner her:

Apple PodcastsSpotifySoundCloudSpreaker

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *