Masterclass i managerspil: 6 begreber du skal kende for at vinde din miniliga

At styre sit managerhold til tops i miniligaen og føle spændingen i hver kamp er det, der gør managerspil på Holdet.dk fantastisk. Her får du seks værktøjer, der kan vinde dig håneretten.

Du er træner, sportsdirektør og chefstrateg på én gang. Men for at klare sig godt som manager, er det vigtigt at forstå spillet – og ikke mindst de begreber og værktøjer, der fylder i manager-verdenen.

Lad os indrømme det: Vi elsker spillet, men nogle gange føler vi os overvældet:

  • Hvordan skal vi sammensætte holdet til runden?
  • Hvem skal være kaptajn denne weekend?
  • Skal vi satse på flere spillere fra samme hold?
  • Hvad er det manager-eksperterne snakker om, når de vælger enablere og differentials..?

Vi har alle haft disse spørgsmål. Men frygt ej, for i dette blogindlæg vil vi udforske nogle af de vigtigste begreber og give dig redskaberne til at løfte dit managerhold til toppen af din miniliga.

Så lad os dykke ned i 6 vigtige manager-udtryk, der kan gøre forskellen mellem en top og bundplacering i din miniliga.

6 værktøjer til manager-succes

1. Stack

Et stack indebærer at vælge flere spillere fra samme hold på dit managerhold. Det kan øge dine chancer for at score større vækst, hvis holdet vinder. Man laver typisk et stack i defensiven (eks. målmand og forsvar), hvis man forventer at holdet holder nullet og dermed opnår rent-mål bonus.

2. Differential

Differential er en spiller, som ikke er særlig populær blandt andre managere. At vælge en differential gør, at du adskiller dig fra de andre hold – og du kan dermed være heldig at komme længere op i tabellen. En differential er ikke kendetegnet med en specifik popularitets procent, da det kan variere fra spil til spil, men en god tommelfingerregel er at vælge en spiller med under 10 procent popularitet. Desto laver, desto bedre.

3. Expected Goals

På dansk hedder det forventede mål og det forkortes med xG. Expected goals er en statistisk metode, der bruges til at vurdere sandsynligheden for, at et skud vil resultere i et mål baseret på faktorer som skudposition, spillerens historik og spilscenarie. Det bruges til at vurdere en spillers potentiale for scoring og kan hjælpe med at informere om valg af offensive spillere på dit hold.

4. Dobbeltrunde

Dobbeltrunde sker, når et hold spiller to kampe i samme spillerunde. Det er en god mulighed for at få flere point fra de spillere, der deltager i begge kampe. Dobbeltrunder opstår ofte lidt længere inde i sæsonen og man skal være opmærksom på modstanderne i begge kampe samt eventuel rotationsfare. Hold øje med kampprogrammet og sæt dit hold op til succes i dobbeltrunderne.

5. Enabler

En “enabler” er en spiller, der har en relativt lav pris i spillet, men som stadig forventes at levere en vis vækst. Disse spillere frigiver budget, som du kan investere i stjernespillere, mens de stadig bidrager positivt til dit holds samlede vækst.

6. Index-spiller

En Index-spiller er en spiller, der skaber en stor vækst i forhold til sin pris. Index beregnes: spillervækst / spillerværdi x 1000] og desto højere index-tallet er, desto bedre. Det er ofte billige spillere, som har et højt index-tal og det kan derfor også bruges som hjælp til at finde enablere.

Vil du have mere konkrete tips til dit managerhold, så husk at lytte til Klubhuset. De kommer med tips til hver runde i Premier Manager og Champions Manager på holdet.dk.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *