Optakt: 12. etape af Tour de France 2021

Kan Mark Cavendish udligne Tour-rekorden? Det er det helt store spørgsmål forud for 12. etape, der går til Nimes, hvor sprinterne bør afgøre sagerne.

Jonas Vingegaard var 11. etapes helt store fortælling, da danskeren satte alle – inklusiv den førende rytter, Tadej Pogacar – på plads op ad Mont Ventoux. Desværre for danskeren blev han hentet af en trio på nedkørslen, men ikke desto mindre kørte han sig frem på en samlet tredjeplads.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
5.195.000
1. Tadej Pogacar
UAE Team Emirates
16.695.000
4.725.000
2. Jonas Vingegaard
Team Visma | Lease a Bike
15.225.000
4.512.000
3. Wout van Aert
Team Visma | Lease a Bike
15.512.000
Holdet.dk

Han får det nok lidt roligere på 12. etape, der ender i en massespurt. I byen Nimes skal sprinterne kæmpe om sejren. De har været her i blandt andet 2019, hvor Caleb Ewan vandt, i 2014, hvor Alexander Kristoff vandt og i 2008, hvor – ja – Mark Cavendish vandt. Det er 13 år siden.

Husk at skifte ud på dit managerhold til Touren.

Ryttertips til 12. etape

På vejen til Nimes er der en risiko for at vinden blæser så meget, at der kan opstå splittelser. Som udgangspunkt er sprinterne dygtige i sidevinden, så det spiller næppe alverden ind i favoritvurderingen.

Favoritten
Mark Cavendish
Deceuninck-Quick Step
8.378.000
vs.

Mark Cavendish har allerede taget tre etapesejre i årets Tour de France, og da ingen af de øvrige sprintere i feltet har vundet endnu, må han være den helt store favorit til at vinde 12. etape. Særligt hvis Deceuninck-Quick Step leverer samme leadout, som de gjorde på 10. etape.

Outsideren
Jasper Philipsen
Alpecin-Fenix
6.882.000
vs.

Jasper Philipsen beviste på 10. etape, at han er særdeles skarp i positionskampen. Han mangler både van der Poel og Merlier i sit leadout-tog, men han er så stærk, at han kan fange hjulet på Cavendish, Sagan eller Wout van Aert, og på den måde sprinte sig til en topplacering. Sejren bliver svær.

Jokeren
Cyril Barthe
B&B Hotels p/b KTM
2.326.000
vs.

Det er ganske klart at Anthony Turgis er den bedste sprinter til under 4 millioner, men hans popularitet har fra starten været for stor. Derfor går jeg med Cyril Barthe, der ikke er en specielt dygtig sprinter, men han bør have top15-potentiale i et sprinterfattigt felt, nu hvor kaptajnen Coquard er ude af løbet.

Du kan finde en længere optakt (uden managerfokus) til etapen på Gregario.dk, hvor jeg også skriver cykeloptakter – eller følge samtlige tips til Tour de France-managerspillet her.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *