Optakt: 16. etape af Giro d’Italia 2021

16. etape er noget nær løbets konge-etape, og rytterne skal blandt andet passere Passo Pordoi og Passo Giau før vinderen findes efter nedkørslen af sidstnævnte stigning.

Det går ikke specielt godt med at forudsige etapernes forløb – igen holdt jeg på at feltet ville køre om sejren, men det var aldrig et tema på 15. etape, hvor udbruddet sejlede afsted.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
6.326.000
1. Tadej Pogacar
UAE Team Emirates
21.326.000
3.260.000
2. Daniel Felipe Martinez
BORA - hansgrohe
12.260.000
2.928.000
3. Geraint Thomas
INEOS Grenadiers
12.928.000
Holdet.dk

Denne gang sadler jeg om og tror mest på udbruddet. Nok er 16. etape løbets konge-etape, men med tre stigninger og målstreg ved bunden af nedkørslen af Passo Giau, tror jeg at et udbrud kan køre hjem. I feltet har Ineos ingen grund til at sætte fart på, og hvorfor skulle konkurrenterne risikere at gentage Astanas fadæse fra forleden på Monte Zoncolan?

Husk at skifte ud på dit managerhold til Giroen.

Ryttertips til 16. etape

Jeg hælder til et udbrud på 16. etape. Man skal gøre op med sig selv, om hvorvidt man tør satse på udbruddet. Indtil videre i årets Giro d’Italia er udbruddet ganske rigtigt gået hjem meget ofte, men det har ikke været de usual suspects, der har kæmpet om sejren – i stedet har det været folk som Mauro Schmidt og Lorenzo Fortunato, der har kørt sejrene hjem.

Favoritten
George Bennett
Jumbo-Visma
7.277.000
vs.

Indrømmet, George Bennett har forsøgt et par gange, og det er ikke rigtigt gået hans vej. Den her etape passer ham godt, og med en hård stigning i starten af etapen, bør han have nem vej til udbruddet på den her etape. Jeg vover pelsen og går med Bennett som etapefavoritten.

Outsideren
Gianluca Brambilla
Trek-Segafredo
4.943.000
vs.

Trek-Segafredo fører holdkonkurrencen i Giro d’Italia, og efter at Giulio Ciccone er faldet lidt sammen i klassementet, kunne det være en pæn gevinst at trække med ud af løbet. Derfor forventer jeg at se dem rigt repræsenteret i udbruddet, og Brambilla er et godt bud – særligt efter Nibalis styrt på 15. etape, der gør ham tvivlsom i løbet.

Jokeren
Matteo Fabbro
Bora-hansgrohe
3.848.000
vs.

Matteo Fabbro er helt fri til at forfølge sin egne chancer i løbet. Holdkaptajnen Buchmann er nemlig udgået, og dermed går Fabbro fra at være en arbejdshest til at være en fri fugl. Det kunne han sagtens fejre ved at ramme udbruddet på 16. etape.

Du kan finde en længere optakt (uden managerfokus) til etapen på Gregario.dk, hvor jeg også skriver cykeloptakter – eller følge samtlige tips til Giro d’ Italia managerspillet her.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *