Optakt: 6. etape af Vuelta a España 2020

Bjergene vender for alvor tilbage på 6. etape af Vuelta a España, der slutter af med en bjergafslutning.

Tim Wellens tog en flot etapesejr på 5. etape af Vuelta a España. Det var fjerde gang på de fem etaper, at optakternes vinderbud også vandt. Det står derimod lidt i kontrast til optakterne fra Tour de France, hvor det ofte var outsider- og jokervalget, der viste sig at være de bedste.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
3.858.000
1. Remco Evenepoel
Soudal Quick-Step
15.358.000
3.608.000
2. Sepp Kuss
Team Visma | Lease a Bike
11.608.000
3.052.000
3. Jonas Vingegaard
Team Visma | Lease a Bike
15.052.000
Holdet.dk

Vueltaen er bare en anden størrelse. Det er ofte, arrangørerne har valgt en række etapeudformninger, der minder om hinanden. I de mest ekstreme udgaver af løbet har tre-fire etaper i streg nærmest mindet om plottet fra Groundhog Day (1993)- ja, eller Palm Springs (2020) til de yngre læsere.

Men faktisk har etaperne i år været meget varierende. En bakkeafslutning, en bjergetape med nedkørsel, en bjergafslutning, en spurt og en kuperet etape uden bakkeafslutning. Og først nu venter en kopi af en tidligere afslutning, da 6. etape byder på en ny bjergafslutning.

Aramón Formigal er med sine 14,4 kilometer relativt lang, men i snit stiger den blot med 4,7 %. De første 6 kilometer består mestendels af relativt svage stigningsprocenter. Herefter stiger de en anelse, men dog med det forbehold at der kommer passager, hvor den flader helt ud. De sidste fire kilometer stiger konstant 6 % eller derover, og det er der, man kan gøre forskellen.

Her kan du høre Klubhusets optakt til Vueltaspillet 2020.

Ryttertips til 6. etape

Vi er således ude i en lang målstigning, ikke super hård, men alligevel nogle stramme procenter til sidst. Etapen kunne godt kalde på et udbrud, men jeg tror mest på favoritterne.

Favoritten
Richard Carapaz
Ineos
11.269.000
vs.

Det sikre, men lidt kedelige valg, er naturligvis Primoz Roglic. Jeg synes dog, at det virker til at Richard Carapaz bliver stærkere og stærkere, og har jeg ret i den antagelse, så er det så småt ved at være nu, han skal vise det. Han vinder næppe i en direkte spurt mod Roglic, men han kan stikke af i finalen – trods Jumbo-overtal.

Outsideren
Wout Poels
Bahrain-McLaren
6.741.000
vs.

Wout Poels plejer at køre sig langsomt ind i løbet, og han var da også lidt skuffende på 1. etape, men allerede på 3. etape blev han nummer fire. Med det udgangspunkt ser det rigtig godt ud for Poels, og dermed er han den helt oplagte outsider til prisen. Alternativer som Gaudu og Bennett er også gode – men ikke lige så gode.

Jokeren
Georg Zimmerman
CCC Pro Team
2.491.000
vs.

Puha, det er en svær kategori. Georg Zimmerman er også allerede taget af noget flere end 4 % af spillerne, men det må være det kriterium, jeg afviger fra. 8,1 % har ham allerede, hvilket blegner i forhold til fx Champoussin og Mäder. Top15 bliver dog til den hårde side, og jeg vil hellere gå med de to øvrige ryttere i den rækkefølge.

Du kan også få flere managertips ved at følge Klubhuset i din favorit podcast app:

Apple PodcastsSpotifySoundCloudSpreaker

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *