Optakt: 9. etape af Tour de France 2021

Dagen før hviledagen venter bjergetapen til Tignes – det var her, Michael Rasmussen grundlagde sit gule ridt i 2007, og det var her, Touren skulle have gjort et visit i 2019.

Cykelsporten anno 2021 er fyldt med fænomener, men det største af slagsen er givet vis Tadej Pogacar. Det nummer, han leverede på 8. etape, var helt enestående. Han kørte samtlige rivaler ud af hjulet, og hvis nogen gør sig forhåbninger om at besejre Pogacar mand mod mand, så må selv den mest naive rytter have opgivet den drøm nu.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
5.195.000
1. Tadej Pogacar
UAE Team Emirates
16.695.000
4.725.000
2. Jonas Vingegaard
Team Visma | Lease a Bike
15.225.000
4.512.000
3. Wout van Aert
Team Visma | Lease a Bike
15.512.000
Holdet.dk

Pogacars magtdemonstration betyder ikke at løbet er slut. Vi så i Giro d’Italia at Egan Bernal fadede lidt ud mod slutningen af løbet. Men selv hvis det skulle ske her i årets Tour, er sandsynligheden nok at Pogacar har så stort et forspring, at det næppe bliver farligt.

Husk at skifte ud på dit managerhold til Touren.

Ryttertips til 9. etape

Etapen til Tignes er 144,9 kilometer lang. Der er fem kategoriserede stigninger og etapen slutter med den 21 kilometer lange Tignes-stigning, der stiger med 5,6 % i snit. En bjergrig dag – men hvem skal helt reelt føre an i feltet efter Pogacars magtdemonstration? Det ligner en udbrudstriumf.

Favoritten
Lucas Hamilton
Bike Exchange
6.925.000
vs.

Det kan være lidt som at finde en nål i en høstak, men jeg går med en rytter, der ikke brugte mange kræfter i udbrud på 8. etape. Lucas Hamilton har været fint kørende hele året, og han kom til løbet med klassementsmabitioner – dem har han dog pakket væk igen. Han er en farlig mand i et udbrud. Jeg tror, han kan vinde.

Outsideren
Patrick Konrad
Bora-hansgrohe
4.999.000
vs.

Patrick Konrad fik en uheldig indledning på årets Tour de France, men den østrigske mester har så småt vist, at han er tilbage på sit niveau igen. Konrad har været i et vældigt kørehumør i år, og ved flere lejligheder har han forsøgt sig med en aggressiv kørestil.

Jokeren
Mark Donovan
DSM
3.383.000
vs.

Mark Donovan er et spændende, ungt navn. Han er ikke en fremadstormende klatrer, men han har afgjort potentiale. Især på udbrudsetaper. I Vueltaen 2020 blev det til både en femte- og en fjerdeplads på bjergetaper. Til prisen er han afgjort et spændende navn, men man risikerer også en rytter, der triller ind over stregen 20 minutter efter vinderen.

Du kan finde en længere optakt (uden managerfokus) til etapen på Gregario.dk, hvor jeg også skriver cykeloptakter – eller følge samtlige tips til Tour de France-managerspillet her.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *