Billede: Marco Ullrich

Kan Fuglsang kopiere Riis?

Lidt kækt valgte jeg at kalde min forrige blog for “får den danske tørke en ende”, hvor jeg netop anbefalede Magnus Cort. Det viste sig heldigvis at være rigtigt. Nu venter der så igen bjerge, når rytterne rammer Pyrenæerne. Få optakten til et par bjergrige etaper her.

Efter et par rolige og succesfulde etaper for udbryderne – og særligt Astana – skal favoritterne igen i aktion. Allerede på 16. etape kan vi forvente drama. Etapens to afsluttende stigninger og den direkte nedkørsel til mål er en perfekt mulighed for klassementets bedste nedkørere. Personligt ser jeg dog mest frem til 17. etapes blot 65 km, der fører rytterne over to bjerge inden afslutningen på Col du Portet, et bjerg udenfor kategori.

I 1996 formåede Bjarne Riis at vinde en sammenlignelig etape og det bliver spændende at se, om Fuglsang vil forsøge at gøre ham kunsten efter. Jeg vil ihvertfald her forsøge at klæde dig bedst muligt på til Tourspillet og de kommende udfordringer. Forhåbentlig lykkedes det at kigge ligeså så godt i spåkuglen, som i min forrige blog.

Strategi ud fra din situation

Når du skal sætte dit hold er det vigtigt, at du vurderer din situation i Tourspillet. Ønsker du at forsvare din placering i jeres private gruppespil eller den samlede stilling, vil jeg råde dig til at spille konservativt. Du kan således med fordel vælge/beholde klassementsryttere på størstedelen af dine otte pladser. Den såkaldte stamme, som jeg omtale i managerguiden til Tourspillet. Fordelen ved vælge klassementsryttere fremfor udbrydere er, at de bl.a. optjener nemme point qua deres placering i top 10 samt at de holder sig til.

Udbrudsrytterne har generelt en større tendens til at slappe af og spare på kræfterne, hvis de misser udbruddet. Det kan kaste en masse minus af sig. Læg dertil, at hvis udbruddet bliver hentet, er det netop klassementsrytterne der kæmper om sejren. Det er således farligt at satse alt for meget på udbrud. Det kan dog være en nødvendighed, hvis man er bagud. Jeg vil dog påpege på kaptajnvalget, som et bedre mulighed for at satse. Alternativt undvære eksempelvis Dumoulin og/eller Froome i håbet om, at deres deltagelse i Giro d’ Italia sætter sine spor i den tredje uge.

Ryttere som Majka kan få det svært

Kigger man på 16. og 17. etape, ser det ikke helt lovende ud for dem, der ønsker at satse på prominente udbrydere. 16. etape indbyder godt nok til udbrud. Den flade indledning betyder dog, at flere får mulighed for at komme i udbrud. Derfor får oplaget kandidater, som Adam Yates, Bauke Mollema og Rafal Majka sværere ved at ramme udbruddet.

Indledningen på 17. etape er væsentligt hårdere, og skal nok skille fårene fra bukkene. Etapen er blot 65 km, hvorfor man må forvente, at det bliver fuld knald fra start til mål. Derfor skal vinderen af etapen sandsynligvis findes blandt favoritterne.

Vælg de rette udbrudsryttere

Når budgettet er trængt og 16. etape indbyder til udbrud kan det blive svært at finde plads til otte klassementsryttere. Derfor kan det være nødvendigt, og ikke mindst fornuftigt, at investere i én eller flere etapejægere. Som sagt er der dog stor risiko forbundet med mange af disse. Heldigvis er der undtagelser. Nogen ryttere kører en form for sekundært klassement, samtidigt med at de primært jagter etaper. Eksempelvis Mikel Nieve. Spanieren har allerede været tæt på en sejr i Tour de France, men har dog været god til at holde sig til på de hårde etaper, selvom han ikke har været i udbrud.

Ryttertips til Tour de France

Geraint Thomas (10.060.000) er naturligvis det oplagte valg. Løbets førertrøje har uden tvivl været løbets stærkeste rytter, og er igen det naturlige kaptajnvalg på særligt 16. etape. Personligt kunne jeg frygte lidt, at Thomas, ligesom muligvis Froome og Dumoulin, vil opleve et formdyk i tredje uge. Thomas viste allerede stor form i starten af juni. Kan han holde formen til slutningen af juli? Under alle omstændigheder vil det være et stort sats at undvære Thomas på dit managerhold.

En anden spændende rytter, der ligeledes er velplaceret i klassementet, er Primoz Roglic (8.400.000). Den tempostærke slovenske rytter kører blot sit andet Tour de France, men kan allerede i år køre sig på podiet. Han kørte væk fra de øvrige favoritter i en svær finale forleden, hvor han senere udtalte at han havde dårlige ben. Derudover er han en dygtig nedkører og god afslutter i mindre grupper. Der kunne godt være noget stort i vente allerede de næste par dage.

Nieve er min fortrukne etapejæger til de kommende etaper

Endeligt vil jeg pege på føromtalte Mikel Nieve (4.600.000). Udover de tidligere påpeget fordele, skal det tilmed nævnes at Nieve indtager en øjeblikkelig 16. plads i klassementet. Umiddelbart ikke en stor bedrift, tænker man. På den korte 17. etape sendes rytterne dog afsted i blokke af 20 ryttere af gangen afhængig af deres placering i klassementet. Nieve står således med bedre kort på hånden forud for den etape end hans mere profileret og dyrere holdkammerat Adam Yates. Af ryttere i samme kategori som Nieve kan også nævnes Tanel Kangert (4.100.000), Damiano Caruso (5.000.000) og Guillaume Martín (3.860.000).

Som altid kan du også finde mig på Twitter, hvor jeg kommer med daglige overvejelser, tanker og tips.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *