Optakt til runde 3: Rotationsfare og den værdige afsked

Sidste runde i gruppespillet står for døren. Storfavoritter som Tyskland og Argentina har skuffet imens flere nationer forventes at spare. Så hvis du skal indhente vennerne – bl.a. via tre spillertips – så læs denne optakt til 3. runde i VM Manager.

De to første runder i VM Manager 2018 har virkelig delt vandene blandt de tusindvis af managers. De, som har lagt ud med russere, belgiere og englænder kan veltilfredse gøre status efter spillets indledning. Omvendt står det til for de, som satsede på de to finalister fra 2014, Tyskland og Argentina. VM Manager er dog langt fra afgjort, og der er stadig masser af vigtige kampe og muligheder til gode.

PL-spillere dominerer runde 2

2. runde i VM Manager 2018 kom til at stå i Premier Leagues tegn. VM-slutrundens mest velrepræsenteret liga var førende i pointvækst. Anført af Kane, Stones, Lukaku og Hazard, har det virkelig været muligt at gøre en afgørende forskel.

Omvendt skuffede de sydamerikanske lande fælt. Den forventede storsejr udeblev, da Uruguay knebent slog Saudi-Arabien 1-0. Brasilien slog kun i sidste øjeblik fik slået miniput nationen, Costa Rica.

Endnu værre gik det Peru, der igen gik målløse fra banen, inden Argentina løb ind i et pinagtigt 3-0 nederlag til Kroation. Disse dårlige resultater må naturligvis have bragt en masse managers i tvivl. Er det på tide at skille sig af med Neymar, Suarez og Messi?

Rundens Hold

Runde 2's bedste spillere

Runde 2’s bedste spillere

Pas på rotationerne

Flere lande har allerede imponeret stort ved dette VM, hvor flere af forhåndsfavoritter ellers ikke har virket prangende. Derfor kan det selvfølgelig virke fristende at investere i fx kroatiske spillere før deres møde med Island. Der er dog grund til at gøre sig visse overvejelserne inden da.

Flere lande er nemlig allerede sikret videre avancement i turneringen, og kunne i den forbindelse finde på at spare spillere før de afgørende knock-out kampe. Det glæder fx Kroatien, som i praksis reelt er sikret gruppens førsteplads uanset resultaterne i sidste gruppekampe. De har nok allerede har øjnene rettet mod en sandsynlig 1/8 finale imod Danmark.

Samme magelighed finder man ikke hos de kroatiske modstandere, Island, som stadig jagter deres spinkle chance for videreavancement. Lignende scenarier ser man i andre grupper. Fx. har den belgiske træner, Martinéz, varslet store ændringer inden kampen imod England. Tager vi de rød/hvide-briller på kunne Frankrig også tænkes at rotere lidt i startopstillingen, da uafgjort vil være nok til at sikre den førstepladsen i gruppen.  Man kan derfor med fordel vente med at investere i visse spillere indtil vi rammer knockout-out-fasen.

Tre outsider-tips til runde 3

Inden du indskifter de rotationstruet spillere, som du tænker kan nå langt i turneringen, kan du passende kigge imod de lidt mindre nationer. Selvom flere nationer allerede har udspillet deres rolle i VMs videreforløb, står mange af dem nemlig med fordelagtige kampe i gruppespillets sidste runde. Flere nationer vil gerne give et værdigt farvel, og det kan du udnytte.

Det gælder bl.a. Egypten, der trods skuffende 0 point efter to kampe, bør være opsatte på at slutte godt af imod Saudi-Arabien, der langt fra har imponeret. Egypens store stjerne er selvfølgelig Liverpool profilen, Mohammed Salah, men hans prisskilt og medfølgende transfergebyr gør ham dog uattraktiv at investere i denne ene runde. Egypten har dog andre spændende spillere. På den modsatte kant af Salah, finder man den talentfulde Trezeguet. Han har haft en stor sæson i belgisk fodbold og er kommet til en række store chancer ved dette VM. Trezeguet står tilmed registret som midtbanespiller og kan fås for under 3 mio.

Saudiarabernes manglende effektivitet foran mål, gør også Egyptens defensiv interessant. Her springer Ahmed Hegazy i øjne. Den store forsvarsspiller, der til dagligt tjener til føden i West Bromwich, er nemlig ikke blot et godt bud på et clean sheet, men også på en målscorer. Hegazy har allerede scoret flere vigtige mål på hjørnespark på klubplan, hvilket rimer rigtigt godt på, at Saudi Arabien er den nation, der har indkasseret flest mål på dødbolde.  Hegazy kan erhverves for sølle 2.4 mio.

Rundes største fidus skal dog findes på målmandsposten. Selvom Tunesien langt fra har imponeret, bør de stå med rigtige gode muligheder imod Panama, der har vist sig som VMs klart dårligste hold. Læg dertil, at Tunesien efter første målmandens skade, har stillet med den budgetvenlige Ben Mustapha Farouk, der kan erhverves for sølle 2.5 mio. Det lugter af den helt store fidus, hvis du mangler en godt, men billigt alternativ på målmandsposten.

Undgå panikhandler

Mange af de managers der valgte Neymar, Suarez og Messi kan med god grund tillade sig at være skuffet over den manglende pointhøst. Måske i sådan et omfang, at de overvejer at kassere dem til fordel for Lukaku, Kane og Ronaldo. Hvad der er det rigtige valg, må tiden vise. Som jeg nævnte i managerguiden til VM 2018, vil jeg dog på forhånd fraråde at fortage disse omkostningsfulde panikhandler medmindre, man ser hhv Belgien, England og Ronaldo (undskyld, Portugal) nå til minimum en semi-finale.  Det gør jeg dog personligt ikke.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
3 kommentarer
 • zparre25. juni 2018 kl. 10:02

  Er det ikke lidt underligt at anbefale spillere, som med er slået ud af slutrunden, og dermed med garanti kun når én kamp mere?

  Hvad med en guide der fokuserer på, hvordan man kommer bedst igennem 3. runde med henblik på holdene der er gået videre måske sparer spillere?

 • Jannik25. juni 2018 kl. 15:12

  Bloggens råd er ikke specielt brugbare. At investere penge i sjældent scorende ægyptiske eller tunesiske spillere, som kun holder en kamp, før de skal skiftes alligevel, er ikke god købmandskab. Selvom de er billige, så skal man jo alligevel indregne multiple transfer afgifter over flere runder. Spillere som Kane og Lukaku er dyre i afgifter i en runde, men de spiller også minimum to kampe endnu, og muligvis endnu flere. Og hvis England eller Belgien når mindst kvartfinalen, er det en klart bedre handel end at købe 2-3 billige angribere fra svagere hold som sandsynligvis bliver elimineret efter en kamp alligevel.

 • Sneaky Foxx25. juni 2018 kl. 18:52

  Super tip med Trezeguet der 🙁
  Skiftede ham ind isf Sanchez(Uru) under nationalmelodierne, da han ikke optrådte i startopstillingen.
  Resultat -6000 samt transfergebyr ….

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *