Optakt til runde 4: Knockout-fasen venter

80 % af alle hold har tyskere, så det er tid til at handle. Med knock-out kampene i VM går managerspillet ind i en afgørende fase, men bare rolig, vi guider dig til, hvilke nationer du skal holde ekstra øje med.

VM turneringen har nu afviklet 48 kampe af sine 64 kampe – og med Tyskland (og halvdelen af alle de deltagende nationer) ude af turneringen, så er det tid til at handle.

Turneringen er nået til knockout-fasen, som altid er garant for de ultimative dramaer. 16 hold er tilbage og blandt dem skal den nye verdensmester findes. Nedenfor sætter vi ord på ottendelsfinalerne – og kommer med overblik over hvem der har karantæne, er tvivlsomme med skader og hvilke nationer, som vi tror går videre.

I knock-out fasen af VM Manager 2018 gælder det nemlig om at vælge spillere fra de hold, som går videre. Således at man ikke har for mange inaktive spillere, der ikke giver point og er dyre at skifte mellem hver runde. Men først lad os se på, hvem der klarede sig godt i en lidt rodet runde 3, hvor Tyskland stor skuffede og flere nationer sparede dere stjerne.

Rundens Hold

De bedste spilere fra runde 3.

Knock-out fasen for managers

Med knockout-fasen er holdene nu reelt inddelt i to lige store halvdele med otte nationer i hver. Hver af de to halvdele kommer til at ”aflevere” en finalist. Det kan derfor som VM manager være en god ide at overveje, hvilket hold fra hver af halvdelene du ser gå i finalen. De to halvdele indeholder følgende hold:

Halvdel 1:

Uruguay, Portugal, Frankrig, Argentina, Brasilien, Mexico, Belgien og Japan.

Halvdel 2:

Rusland, Spanien, Kroatien, Danmark, Schweiz, Sverige, England og Colombia.

Vejen til finalen kan dog se vidt forskellig ud fra hold til hold. Store VM nationer står overfor hinanden allerede i 1/8-finalen, mens andre 1/8-finaler står mellem – på papiret – mindre nationer. Det er derfor relevant at overveje om nogle landshold kan komme ”nemmere” til en semifinale end andre.

Play-off-træ

De otte ottendedelsfinaler

I fjerde runde af VM Managerspillet venter nu otte ottendedelsfinaler, som spilles over fire dage. Nedenfor tager vi et kig på de otte kampe. Hvis du mangler udskiftninger til dit hold, så kan du vælge enten at opgradere til et Guld-hold (99 kr.) og få ubegrænset udskiftninger eller købe enkelte udskiftninger, som koster 9 kr. stk. Det kan du gøre på Din holdside.

Frankrig – Argentina (Lørdag kl. 16.00)

Gruppevinderen fra Danmarks pulje, Frankrig står overfor Messi’s Argentina. På papiret et brag af en ottendedelsfinale, men med til historien hører at ingen af de to hold reelt har ramt et acceptabelt niveau endnu. Franskmændene har spillet for langsomt og for krampagtigt, mens Argentinas spil har været anlagt alt for meget på troldmanden Lionel Messi. Spørgsmålet er hvem der først får forløst det potentiale der utvivlsomt er på begge mandskaber. Buddet herfra bliver Argentina. Den sene scoring mod Nigeria gjorde noget ved holdet, og de slår derfor Frankrig ud.

Tvivlsom: Enzo Perez (Argentina)

Karantæner: Ingen

Uruguay – Portugal (Lørdag kl. 20.00)

Edinson CavaniVinderen af Frankrig og Argentina, skal møde vinderen af dette opgør. Uruguay og Portugal har begge deres forcer i defensiven, og denne kamp kunne godt blive chance- og målfattig. Uruguay spillede deres bedste kamp hidtil i turneringen, da de i sidste gruppekamp slog Rusland med overbevisende 3-0. Dermed tog sydamerikanerne gruppens førsteplads med maksimum point, og uden at lukke mål ind. Portugal har været meget afhængig af Cristiano Ronaldo, som har lavet fire af holdets fem mål. Portugiserne havde store problemer mod Iran i den sidste gruppekamp, og de samme problemer tror jeg venter mod Uruguay. Det bliver tæt, men Uruguay går videre til sidst.

Tvivlsom: Raphael Guerreiro (Portugal), Gelson Martins (Portugal), William Carvalho (Portugal), Jose Gimenez (Uruguay)

Karantæner: Ingen

Spanien – Rusland (Søndag kl. 16.00)

Værtsnationen står overfor en svær opgave, når vinderen af Gruppe B venter i 1/8-delsfinalen. Spanien har dog langt fra imponeret i turneringen, hvor holdet skulle have iransk hjælp for overhovedet at ende etter i puljen. Bedste kamp spillede spanierne reelt i runde et mod Portugal. Omvendt har Rusland imponeret de fleste med deres målsøgende fodbold, men mod Uruguay mødte værterne alligevel overmagten. Her tabte man med de klare cifre 3-0. Buddet herfra bliver at Rusland taber denne 1/8-delsfinale mod spanierne, som dermed avancere til en kvartfinale mod enten Kroatien eller Danmark.

Tvivlsom: Alan Dzagoev (Rusland), Aleksandr Erokhin (Rusland)

Karantæner: Igor Smolnikov (Rusland)

Kroatien – Danmark (Søndag kl. 20.00)

Danmark gik videre fra Gruppe C, og nu venter et opgør mod vinderen af Gruppe D. Det kan vise sig at blive en for stor mundfuld for det danske landshold, for mens Danmark aldrig rigtigt har fundet spillet i det indledende gruppespil, så har kroaterne omvendt været flyvende. Flere har udråbt dem til det bedstspillende mandskab under turneringen hidtil, hvilket ni point og en målscore på 7-1 i gruppespillet også bekræfter. Rejsen slutter efter alt at dømme i 1/8-delsfinalen for Åge Hareide og Co., fordi kroaterne viser sig for stærke. For Kroatien venter nu en kvartfinale mod Spanien.

Tvivlsom: William Kvist (Danmark), Thomas Delaney (Danmark), Marko Pjaca (Kroatien).

Karantæner: Ingen

Brasilien – Mexico (Mandag kl. 16.00)

Gabriel JesusBrasilien er planmæssigt med i knockout-fasen, hvor kontrastærke Mexico venter. Brasilien har haft en blandet VM-turnering indtil videre. Uafgjort i åbningen mod Schweiz var godkendt, men sambanationen havde store problemer mod defensive Costa Rica i kamp to. Først til allersidst lykkedes det brasilianerne at få hul på costaricanernes forsvar. Mod Serbien viste Brasilien det bedste spil hidtil i turneringen, dog uden at være prangende. Mexico har omvendt vist stor styrke i deres første to kampe, mens holdet mod Sverige så sårbare ud mod modgang. Forvent en tæt match, hvor brasilianerne til sidst trækker det længste strå.

Tvivlsom: Danilo (Brasilien), Marcelo (Brasilien), Douglas Costa (Brasilien)

Karantæner: Hector Moreno (Mexico)

Belgien – Japan (Mandag kl. 20.00)

Belgien - VM Manager 2018På papiret stor forskel på de to mandskaber. Belgien har sprudlet og hamret mål ind i deres gruppekampe, og nu venter der på papiret en overkommelig 1/8-delsfinale. Japan sneg sig videre efter en afgørelse på fairplay-point. Her var holdet bedre end Senegal. Hos Belgien vil spørgsmålstegnet handle om Romalu Lukaku, som sad over mod England med en skade. Uanset om han er med eller ej, bør Belgien dog have klassen til slå Japan, som skal leve på kontra. Går Belgien som forventet videre venter en kvartfinale mod enten Brasilien eller Mexico.

Tvivlsom: Romalu Lukaku (Belgien)

Karantæner: Ingen

Sverige – Schweiz (Tirsdag kl. 16.00)

Emil ForsbergSvenskerne tog førstepladsen i Gruppe F, hvilken tyskerne ellers havde regnet med at de skulle have haft. I stedet blev tyskerne sendt hjem, mens svenskerne i allerhøjeste grad lever videre i turneringen. Schweiz gik forholdsvis sikkert videre fra deres pulje, hvor sejren over Serbien i runde to var hjørnestenen. Flere af de schweiziske stjerne trådte i karakter og vendte kampbilledet på fornem vis. Det samme skal de gøre, når de møder kollektivet fra Sverige. En stærk defensiv kendetegner svenskerne, som er meget svære at score på. Schweiz har det ofte svært, når de skal skabe kampene, og derfor bliver buddet herfra, at Sverige snupper pladsen i kvartfinalen.

Tvivlsom: Steven Zubar (Schweiz)

Karantæner: Sebastian Larsson (Sverige), Fabian Schär (Schweiz), Sebastian Lichtsteiner (Schweiz).

Colombia – England (Tirsdag kl. 20.00)

England - VM Manager 2018Hvem Sverige så skal møde i kvartfinalen bliver afgjort nogle timer senere, når Colombia og England tørner sammen. Der venter her et spændende opgør mellem to af de hold, som har spillet mest offensivt indtil videre i turneringen. Colombia har dog tvivl om den store stjerne James Rodriguez som udgik mod Senegal. Hos England bliver det spændende at se om Harry Kane stadig kan finde vej til målet efter at han blev sparet mod Belgien. Det kunne godt gå hen og blive ganske underholdende, men i sidste ende tror jeg England snupper pladsen i kvartfinalen. Colombia får brug for en James Rodriguez i topform, hvilket jeg godt kan have min tvivl om, han er.

Tvivlsom: James Rodriguez (Colombia), Abel Aguilar (Colombia), John Stones (England)

Karantæner: Ingen

Så er det bare med at komme igang med at handle. Næste runde – runde 5 som er kvartfinalerne – frafalder begrænsningen på, hvor mange spillere man kan vælge fra hver nation – og hvis du er med i en liga med vennerne, så læs mere om hvordan man holder en rigtig manager-fest.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *