Sidste runde i Premier Manager: Et spørgsmål om motivation

Premier League nærmer sig sin afsluttende runde. Få her optakten og de sidste spillertips til Premier Manager, der kan sikre dig håneretten over vennerne!

Premier League går på held og med dét gør Premier Manager ligeså. Det er altså nu, at det er tid til den allersidste slutspurt, hvis du skal indhente vennerne – eller holde dem bag dig for den sags skyld. Vi er derfor klar med en optakt til sidste runde, hvor motivation sandsynligvis vejer tungere end formkurve og styrkeforhold.

Transferfælden

Hvis du ikke allerede har opdaget det, er det ved at være sidste udkald. Fodbold managerspillene er nemlig, modsat andre managerspil, kendetegnede ved, at transfergebyrerne ved at udskifte særligt dyre spillere kan overskygge deres sandsynlige vækst. Det vil sige, at medmindre du har tænkt dig at gøre Harry Kane til kaptajn, er han næppe investeringen værd, selvom du umiddelbart synes han mangler på dit hold. Hans pris betyder nemlig, at han som minimum skal score én gang i kampen for blot at tilbagebetale transfergebyrerne for et skifte. Du gør derfor klogt i at affinde dig med, hvad du allerede har af spillere på dit hold, og nøjes med eventuelt at skifte nogle lidt billigere spillere, hvor der er bedre value for money.

Motivation

H. Kane – Værdi: 10.840.000

I slutningen af en lang og krævende sæson, hvor pausen inden et VM for de fleste bliver ganske kort, kan batterierne godt være flade både fysik og mentalt. Det afgørende er derfor sjældent, hvem der bedst, men snarere, hvem der egentlig har noget at spille for. Langt de fleste hold, særligt midterklubberne, har længe vidst at hverken nedrykning eller europæisk fodbold var en mulighed. Det har fx kunne ses på Newcastle-spillerne, som efter en ellers flot sæson, synes at være gået mentalt på sommerferie. Det er derfor værd at overveje, om man tør investere i spillere, der reelt ikke har noget at spille for. Dine spillerkøb bør derfor i høj grad afspejle spillernes motivation for at vinde.

Manchester City kan fx med en sejr over Southampton, der efter en flot slutspurt reelt har sikret overlevelse, blive det første hold nogensinde til at nå 100 point. Samtidigt vil en sejr med garanti sikre City en historisk stor vindermargin. City-spillerne lugter derfor muligheden for en plads i historiebøgerne, hvorimod Southampton, der ellers har været velspillende på det sidste, måske mest af alt har lyst til at puste ud efter en hektisk afslutning på sæsonen.

Af andre hold med motivationen på plads kan nævnes Tottenham og Liverpool, som med en sejr i sidste spillerunde kan sikre deltagelse i næste års Champions League. Begge hold spiller på hjemmebane imod hold, der har udspillet deres muligheder. Liverpool-spillerne og Salah må ligeledes være opsatte på at tanke selvtillid og mål forud for Champions League finalen om små to uger. Chelsea spillerne bør også – i sæsonens sidste kamp ude imod før omtalte feriepræget Newcastle – være motiveret for at jagte den om ikke andet teoretiske mulighed for Champions League næste sæson. Dog har de også en FA-Cup finale weekenden efter, så handel varsomt.

Faldgruberne

M. Salah – Værdi: 11.765.000

I den anden ende af movitionsranglisten finder vi bl.a. ligaens andenplads, Manchester United. Jose Mourinhos mænd kan hverken indhentes eller nå op til rivalerne fra Manchester City. United-spillernes tanker samler sig således sandsynligvis udelukkende om FA-Cup finalen ugen efter, hvor sæsonen eneste trofæ kan komme i hus. Mourinho har tidligere vist sig meget kynisk i sådanne situation og har før stillet med en håndfuld håbefulde, men uprøvet reservespillere. Den ellers forventelig United-sejr hjemme over upåagtet Watford, som godt nok heller ikke har noget at spille for, kan derfor ikke tages forgivet. Det samme kan siges om fx Burnley, som efter en god sæson, særligt på hjemmebane, normalt burde have gode muligheder imod Bournemouth.

Tips til spillerkøb

Trent Alexander-Arnold og Andrew Robertson (Liverpool/forsvar)

Uden tvivl ikke de mest originale og unikke spillekøb, men det ændrer ikke ved, at der er enorm god værdi i dem begge. De har det tilfældes, at de udover den tidligere beskrevet motivation, begge er relativ billige.  T. Alexander-Arnold koster 3 mio. og A. Robertson står til 3.8 mio. Modsat fx deres mere profileret holdkammerater R. Firmino (8.3 mio.) og M. Salah (11.7 mio.), risikerer de to unge forsvarer ikke i lige så høj grad, at deres eventuelle spillervæsk bliver spist op af transfergebyrer.

Olivier Giroud (Chelsea/angriber)

O. Giroud – Værdi: 6.231.000

Udover den teoretiske mulighed for Champions League deltagelse, som Chelsea jagter imod formsvage Newcastle, bør Giroud også på et personligt plan være motiveret forud for denne kamp. Franskmanden har været sit lands fortrukne spidsangriber længe, men grundet den skrappe konkurrence om pladserne på det franske hold forud for VM, bør Giroud være ekstra opsat på at vise sit værd.

Derudover synes positionen som frontangriber for Chelsea også at være i spil fremadrettet, hvorfor franskmanden, der har tilbragt meget af sin tid i England på bænken, må være banens mest motiverede spiller. Med et spilskilt på cirka 6.200.000 ligner formstærke Giroud således et rigtigt godt køb og måske endda et muligt kaptajn valg, hvis du skal tænke anderledes for at indhente vennerne i Premier Manager.

 

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *