Billede: Wikipedia

Sprinternes paradis og helvede i nord

Efter Mur de Bretagne begynder mange managers sandsynligvis at spekulere de flade etaper og brosten i vente. Som terræn skifter, må dit tour-hold nemlig følge med. Optakten til 4 blok i Tourspillet varsler store udskiftninger.

De første dage i kupæret terræn er nu overstået for rytterne. Selvom der ikke var tale om bjerge så vi dog allerede begynde svaghedstegn hos sidste års podium, Froome, Uran og Bardet, der alle tabte tid. Nu vender vi dog for en stund tilbage til fladlandet. Først venter to etaper for sprinterne, inden rytterne på 9. etape skal forcere de berygtede brosten. Den måske vigtigste etape.

Vær ikke bange for at handle!

Oftest prædiker jeg løs om vigtigheden af at holde igen med transferhandler, som bl.a. i min overordnet guide til Tourspillet. Denne gang, må jeg dog afvige for min tommelfingerregel. Det kan nemlig godt betale sig at investere stort og dyrt i sprintere forud for de to kommende sprinteretaper.

Sprinterhierarkiet synes trods mange forstyrrende styrt at være blevet etableret. Det betyder først og fremmest, at det er lettere at udvælge sine rytterne, men også mindre hektiske finaler med færre styrt til følge.

7. og 8. etape er således åbenlyse og “nemme” etaper at score stort på sine ryttere.

Påpasselighed forud for brostene

9. etape, bedre kendt som Roubaix-etapen, der byder på godt 30 kilometers indlagte brostenspavéer er sandsynligvis den sværreste etape i årets Tour de France. Både for rytterne og for managers i Tourspillet. Historien har nemlig vist os, hvor svære disse er at spå om. At der i år er endnu flere brostenspavéer gør det måske blot svære.

Mit bedste råd er derfor, at du undlader at handle alt for mange og store ryttere forud for den etapen. Det har nemlig vist sig, at resultatlisten sjældent matcher den vi ser i det rigtige Paris-Roubaix.

Ofte vil holdene nemlig prioritere at holde deres klassementshåb langt fremme. Det betyder at flere af de normale borstensspecialister som Sep Vanmarcke, Oliver Naesen og vores egen Michael Valgren udelukkende vil udfylde hjælperoller den dag. Det er værd at tage med i sine betragtninger.

Ryttertips

Selvom jeg advarer imod at handle specifikt rettet imod 9. etape, så er der dog visse forhold, som du passende kan tage med i dine overvejelser allerede før blokkens to indledende sprinteretaper. Peter Sagan (12.900.000) har allerede imponeret os igen, særligt i de helt flade spurter. Da han tilmed er eminent på de franske brosten og fri til at køre sin egen chance, synes han derfor totalt uundværlige i denne blok.

Af andre sprintere med evner på brostene kan også nævnes André Greipel (10.4 mio), Arnaud Demare (8.3 mio) og måske endda Fernando Gaviria. Sidstnævnte har ikke den store erfaring med brosten endnu, men generelt virker det fornuftigt, at have to Quickstep ryttere på 9. etape. De bringer nemlig et hold fuld af potentielle vindere. Derfor er der større chancer for holdbonus til resten af holdets ryttere.

Kigger vi imod det øjeblikkelige klassement, synes der også at være gode råd at hente. Førertrøjen Greg van Avermaet (7.9 mio) er en af verdens bedste brostens ryttere, og vil gøre alt for at forsvare sin trøje. Selvom han er på hold med Richie Porte. Team Sky’s backup-plan og øjeblikkelige nummer to i klassementet, Geraint Thomas (8,2 mio), har ligeledes tidligere vidst stort potentielle på brostene. Som sagt vil mange hold prioritere at holde deres klassementrytter(e) fremme. Det samme vil Sky gøre med Thomas.

Kigger vi i den anden ende af prishylden, synes jeg de relative ukendte, men erfarne Damien Gaudin (3 mio) fra Direct Energie og Jens Keikeleire (4,5 mio) fra Lotto – Soudal virker spændende.

 

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *