Optakt runde 6: Sats eller spil sikkert

Den næstsidste runde i VM managerspillet står for døren. Det er ved at være nu, hvis du skal forbi din ven i puljespillet eller forsvare din føring mod de glubske horder, som er i hælene på dig. Alt efter hvilken af disse positioner du indtager bør du have et par ting for øje. Læs hvad i denne optakt til VM Managerspillets runde seks.

VM Manager 2018 går ind i sin næstsidste fase. Fire hold og to kampe venter i runde seks, hvor du som manager formentlig bør tage din situation i det samlede spil og i puljespillet med i dine overvejelser.

Inden vi når så lagt i denne manager-optakt til VM tager vi et kig på de bedste 11 fra Runde 5. Det var forsvarspillerne, som havde den højeste vækst, og derfor er der hele fem af disse med på Rundens Hold.

Rundens Hold

Håbløst bagud eller komfortabelt i front

Alt efter hvilket udgangspunkt du har kan forskellige tilgange være den rigtige for netop dig. Det hele afhænger af din situation inden de sidste runder. Er du på jagt efter dem foran, eller skal du holde dem stangen?

Du kan vælge at satse alt og købe spillere fra kun ét enkelt land. Vinder landet deres semifinale får du sejrs-bonussen, og ved at vælge side allerede inden semifinalen, så sparer du også evt. transfergebyr til sidste runde. Det giver en lille fordel i forhold til dine nærmeste konkurrenter. Tror du f.eks. på at England bringer trofæet hjem, ja så skal du kun vælge englændere på dit hold.

Dette er den satsede løsning, som vil være god, hvis du er håbløst bagud og skal hente placeringer i den samlede stilling eller i dit puljespil.

Er du derimod foran eller ligger godt til i dit puljespil, så kan det være bedre at du garderer dig lidt og spille sikkert. Måske skal du vælge spillere fra to eller tre hold, eller måske skal du helt op og have spillere fra alle fire lande? På denne måde kan det ikke gå helt galt. Du er samtidig sikret at have spillere med i den ofte målrige bronzekamp. Til gengæld vil det være svært at undgå at nogle af dine spiller får minusvækst.

Ingen karantæner

Efter kvartfinalerne vil alle spillere med et enkelt gult kort få disse slettet. Du behøver derfor ikke frygte, at netop en af dine spillere har karantæne i en af semifinalerne. Dette gør researchen op til semifinalerne noget nemmere for de fleste VM-managere.

Hvis I mangler lidt inspirationer til jeres manager-gruppe, så læs mere om den ultimative manager-fest.

Pokerspillet om skaderne

Til gengæld er turneringen nu så fremskreden, at skader i stor stil kan komme i vejen for netop dine udvalgte i semifinalekampen. Du kan derfor ende med at lede forgæves i forhold til nyt om eventuelle skader i de fire landsholdslejre. Kortene holdes traditionelt set tæt til kroppen, og det vil næppe blive fortalt, hvis en stamspiller er tvivlsom til semifinalekampen.

Hvis du vil være 100 % sikker på ikke at have eller købe en spiller som er skadet vil et godt råd være, at vente med at skifte ud – hvis du har mulighed for det – til at startopstillingerne til den første semifinalekamp mellem Frankrig-Belgien bliver offentliggjort.

Startopstillingerne skal indgives en time før kampstart, og de bliver kort efter offentliggjort. Du har derfor mulighed for at se hvilke spillere Frankrig og Belgien starter med inden du laver dine udskiftninger i VM Managerspillet. Så har du mulighed, tid og is i maven kan dette være en fordel.

Tre tips til under 3.5 mio.

England - VM Manager 2018Nacer Chadli (2.84.000). Den belgiske kantspiller har fået spilletid i fire ud af fem kampe. Den seneste var det fra start imod Brasilien. Han kan være et sats, da han ikke er fast starter, men til under 3 mio. så er han et kalkuleret valg værdig.

Lucas Hernandez (3.338.000). Hvis du tror på Frankrig, så kan du ikke komme uden om venstre-backen. Han er startet samtlige kampe, og kun taget ud i mod Danmark, så han ligner en fast mand. Han bidrager ikke med meget offensivt, men han scorer godt på ‘rent mål’ og ‘hold scorer’-væksten.

Kieran Trippier (3.220.000). If ‘it’s coming home’, så er Trippier dit sikreste kort i forsvaret. Han er godt nok at finde på ca. hvert femte hold, men hans dødbolde, et billigt prisskilt og en fornuftig modstander gør Tottenham-spilleren til et oplagt valg i bagkæden.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
2 kommentarer
 • Steffen12. juli 2018 kl. 9:54

  Kan man få lov at skrive privat til dig og få et godt råd?

  • Jens Poulsen12. juli 2018 kl. 11:36

   Hej Steffen
   Det er desværre ikke en service vi har 🙂
   Mvh Jens, Holdet.dk

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *