Billede: Global Ref

Får den danske tørke en ende?

Efter tre etaper i alperne, hvor Geraint Thomas noget overraskende viste sig stærkest, venter der nu tre etaper i varieret og kuperæret terræn. Måske får den danske etapesejrstørke en ende? Læs her optakten til næste fase i Tourspillet.

En relativ flad 13. etape skulle have været sprinternes belønning for at kæmpe sig gennem alperne. Nu står den tilbage som et opdækket bord, hvor gæsterne har meldt afbud kort inden. Væk er Gaviria, Greipel og Groenewegen MED FLERE! Tilbage står Peter Sagan, men hvem vil hjælpe ham med at indhente de notoriske udbryddere? Og er det nok? 14. etape og 15. etape byder på hårdere terræn, men sandsynligvis ikke nok til at favoritterne vil røre på sig. Med andre ord, kan vi blive vidne til tre dage, hvor udbruddet løber med sejren. Dette åbner op for en masse muligheder, men også faldgruber, for de knap 45 000 managers i managerspillet til Tour de France.

Den rette strategi

Etaper der indbyder til udbrud er altså en svær størrelse at håndtere i Tourspillet. Læs mere om, hvorfor i min overordnede guide til Tourspillet. Først skal udbruddet holde hjem. Dernæst skal man ramme én eller flere af deltagerne. Afslutningsvis skal de køre sig til en nævnværdig placering. Umiddelbart en svær opgaven. Særligt da de tre kommende etaper alle starter fladt, hvilket gør det hele mere tilfældigt. Sammenholdt med, at Pyrenæerne venter på den anden side, vil jeg derfor anbefale dig at spille konservativt.

Du kan derfor med fordel beholde flere af klassementets bedst placerede ryttere. De er sandsynligvis allerede at finde på dit hold. Derudover kan du supplere med 1-2-3-4 potentielle etapevindere, alt efter hvor stort behovet for at satse er. Hvem du vælger som kaptajn de næste tre dage kan også være en variabel. Geraint Thomas virker som det oplagte valg, men hvis behovet er stort, kan du satse på at ramme en succesfuld udbryder. Jeg ville dog i begge tilfælde hælde imod at vælge Thomas, som belønnes med 125.000 alene for at forsvare førertrøjen.

Optimer dine chancer

Vælger du at gå efter guldet og satse på potentielle lykkeridere, bør du søge at optimere dine chancer for succes. Én måde kunne være at vælge både 1-2 sprintere og lykkeridere for at dække dig ind uanset etapens udfald. Køber du sprintere skal du dog være opmærksom på, at de kun har en chance én af dagene. Umiddelbart (for) meget at bruge på transfergebyrer for den snævre muligheder for én massespurt. En anden måde at optimere sine muligheder, kunne være at sigte efter alsidige ryttere gode muligheder selv i forskellige scenarie. Visse hårdføre sprintere, som eksempelvis Peter Sagan, har gode vindermuligheder. Både i en spurt eller måske endda et udbrud.

Tips

Sagan er dyr, men med gode muligheder

Som sagt vil jeg holde pengepungen dybt i lommen og nøjes med relativ få transferhandler de kommende dage. Jeg tror simpelthen ikke, at jeg kan tjene de medføre transfergebyrer hjem igen. Visse ryttere frister dog selv en tvivler som mig. Som tidligere nævnt er Peter Sagans (13.850.000)  alsidighed et stort plus i dette terræn. Sagan er den oplagte favorit i tilfælde af en massespurt på 13. etape, men står også med gode chancer for at ramme det vindende udbrud de to følgende dage. Det medhørende transfergebyr for at hente Sagan taller dog lidt imod. Derfor bør du i hvert fald vælge Sagan som kaptajn på 13. etape for at kompensere for dette. Ellers er Geraint Thomas (9.800.000) det oplagte kaptajnvalg alle tre dage.

Viser Sagan sig for dyr eller risikabel for dig kan du  nøjes med en light-udgave. Daryl Impey (5.000.000), Sonny Colbrelli (5.550.000) og danske Magnus Cort (4.750.000) er alle blandt feltets hurtigste i en spurt, men samtidig udholdende nok til at kunne opsøge sejren via et udbrud. Særligt Impey, der typisk klatrer rigtig godt for en sprinter, og vores egen Cort, der har virket super frisk i alperne, frister mig.

Kunne du lide min blog? Som altid kan du fange mig på Twitter, hvis du har spørgsmål eller vil høre mere.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *