Overraskende transfers forud for runden

Kun en enkelt kvartfinale virker allerede afgjort. I de tre øvrige kvartfinaler kan alt stadig ske. Som udgangspunkt bør man holde igen med transfer til runden, men lige netop af den grund, kan man avancere ved at satse på de mindre valgte favoritter.

Kun et hold er helt bandlyst på mit managerhold i denne runde; FC Porto. Portugiserne må forventes at være færdige i turneringen, og jeg forventer, at Chelsea vil gøre arbejdet helt færdige i Sevilla tirsdag aften.

Paris SG er dog heller ikke et hold jeg ønsker at investere yderligere i til denne runde. Bayern havde dem, mildt sagt, spillet ud af Allianz Arena i München – og i den næste runde vil de formentlig skulle møde Manchester City.

Det sikre valg

Med de jævnbyrdige kampe der er i vente i kvartfinalerne vil det mest korrekte valg være, at lade sit hold stå – uanset hvem man har. Manchester City er rundens største favorit, og de er derfor oplagte at beholde, når man betragter bookmakernes chancevurdering i det opgør 60-25-15 i Manchester Citys favør. Ergo behold dine city – det er det sikreste valg (men husk lige at læse med i næste afsnit længere nede…).

Citys opstilling må forventes at være meget ligesom i første kamp mod Dortmund bedømt ud fra Manchester Citys hold mod Leeds i weekenden. Stones kunne måske blive skiftet med Laporte, men ellers samme hold som vandt 2-1 hjemme sidst.

Har man Real Madrid eller PSG vil også de give mening at beholde, selvom de er underdogs mod henholdsvis Bayern München og Liverpool. For skønt bookmakerne regner med at kampen tabes, vurderes PSG og Real Madrid til at have 75% og 80% chance for at gå videre i semifinalerne.

4 runder igen – Det er nu man skal tage en chance

Det er ved at være sidste udkald, hvis man skal hente vennerne, nå toppen af spillet eller på anden måde lave et stort spring.

De fleste managere købte ind på Manchester City i sidste runde, og toppen er generelt domineret af managerhold med Manchester City, Mbappe og lidt Chelsea.

Jeg har valgt at lave mit store sats “Sæsonens sats” i netop denne runde af Champions Manager. Jeg skærer ned på mine Manchester City spillere og fylder op med Liverpool og Chelsea.

De to engelske klubber vil, hvis de går videre skulle møde hinanden i semifinalerne, men der er stadig et par uger til semifinalerne skal afvikles og meget kan alligevel nå at ske i forhold til form og skader i den mellemliggende periode.

Men hvorfor sælge ud af rundens største favorit Manchester City og købe Liverpool som er på vej ud af turneringen?

Manchester City har været som forheksede i Champions League – og det samme har Pep Guardiola i de seneste mange sæsoner i både City og Bayern. I de sidste 4 sæsoner er Manchester City ikke kommet forbi kvartfinalerne. Man tabte til Lyon 3-1 i sidste sæson mens man pga. et udebanenederlag på 1-0 til Tottenham røg ud i 2018/19. Sæsonen inden havde man tabt ude 3-0 til Liverpool og før det 3-1 ude til Monaco. Mon historien gentager sig i Dortmund onsdag aften?

Jeg havde troet forskellen mellem Dortmund og Manchester City havde været større i sidste uge, men var noget overrasket over, hvor lige opgøret var. Jeg tror, at det skyldes historien – frygten for, at Man City igen skal ryge ud. Og skønt jeg ikke har været imponeret af Dortmund i denne sæson, har de en one-man-army i Haaland, der kan skyde dem videre.

Chelsea som det sikre valg og Liverpool som det frække

Chelsea har set stærke ud under Thomas Tuchel – særligt defensivt, hvor man i størstedelen af alle kampene har holdt målet rent. Liverpool derimod er inde i en formkrise, og så ikke gode ud mod Real Madrid. Men Liverpool og “European nights” er noget ganske særligt på Anfield.

Siden Klopp kom til Liverpool har man spillet 19 Champions League kampe på Anfield. Det er blevet til 14 sejre, 3 uafgjorte og 2 nederlag. Det ene nederlag var til Atalanta i en ligegyldig gruppekamp, og så var der nederlaget hjemme til Atletico Madrid sidste sæson. Men netop hjemme på disse aftener kan Liverpool levere store resultater. Vi så det i Champions League mod Barcelona (4-0) efter man havde tabt 3-0 i første opgør. Og også Manchester City fik ørene i maskinen for et par år siden, da de tabte 3-0 på Anfield i Champions League.

At købe Liverpool er et sats – men nogle gange skal man tage nogle chancer, hvis man vil til tops i Champions Manager.

Holdet til runde 10

På mål kommer Eduoard Mendy (5.548.000), Kurt Zouma (3.432.000) og Marcos Alonso (4.159.000). Ben Chillwell har spillet de seneste to kampe, så det forventes, at Alonso får denne start. Antonio Rüdiger (3.974.000) havde jeg i forvejen, og han beholdes naturligvis.

De to forsvarer Ozan Kabak (4.184.000) og Nathaniel Phillips (2.567.000) blev købt i sidste runde, og får naturligvis lov til at fortsætte i denne runde. Ikay Gündogan (6.736.000) og Ryad Mahrez (7.391.000) beholdes på midtbanen. De to alternativer i et “all-in sats” skulle være Kai Havertz (7.395.000) og Mason Mount (5.772.000), men dem springer jeg over på i denne omgang.

Jeg fylder op på midtbanen med Xherdan Shaqiri (2.583.000). Han starter ikke inde, men han er så billig at det ikke gør noget. Selv hvis Liverpool ryger ud, kan han være fin at have stående på midtbanen – blot pga. hans pris.

Mohamed Salah (11.048.000) kommer ind i angrebet og får anførerbindet. Det gør han, da han med garanti starter inde mens spillere som Jota, Firmino og Mane slås om de to andre pladser i Liverpools angreb. I følge avisen Liverpool Echo er Salah helt sikker på en startplads mod Real Madrid, mens de vurderer, at Diogo Jota (5.881.000) i sin øjeblikkelige form er foran både Firmino og Mane.

 

Andreas Vidførles hold til runde 10

 

De 4 anbefalinger

Målmand
Eduoard Mendy
Chelsea
4.203.000
vs. Zenit St. Petersburg

Intet nyt om Mendy. Han er på nuværende tidspunkt bedst køb på målmandsposten, og det er ikke utænkeligt, at Chelsea går hele vejen.

Forsvarsspiller
Marcos Alonso
Chelsea
4.159.000
vs. FC Porto

Den målfarlige Chelsea spiller starter formentlig inde tirsdag aften efter Chillwell har spillet de seneste to. Hans målfarlighed gør ham til et uundgåeligt valg, hvis han starter inde mod Porto i sit hjemland.

Midtbanespiller
Xherdan Shaqiri
Liverpool
9.408.000
vs. AC Milan

Liverpool skal score minimum 2 mål i aften og der må blive blæst til angreb. Shaqiri kommer til at starte ude, men han er før kommet ind og har hjulpet med at vende kampene for Liverpool. En billig spiller som primært vælges fordi midtbaneudvalget er tyndt i øjeblikket – et alternativ kunne være Bayerns Musiala som også er billig.

Angrebsspiller
Mohamed Salah
Liverpool
11.048.000
vs. Real Madrid

Liverpools topscorer og straffesparksskytte kommer til at være manden der sender Liverpool videre, hvis de skaber miraklet hjemme på Anfield. Han er dyr og skal kun købes, hvis han også får anførerbindet – men det gør han hos mig.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
1.862.000
1. Harry Kane
Bayern München
10.862.000
1.665.000
2. Kylian Mbappe
Real Madrid
10.665.000
1.508.000
3. Erling Håland
Manchester City
15.508.000
Holdet.dk

Hvis du vil have flere managertips fra Klubhuset, så kan du abonnere på podcasten.

Abonner her:

Apple PodcastsSpotifySoundCloudSpreaker

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *