Sådan mestrer du transferhandlen

Transferhandlen og de tilhørende gebyrer spiller en vigtig, men også meget overset, rolle når det kommer til at sætte det perfekt managerhold til VM Manager 2018. Få tips til hvordan du mestrer dit hold efter spilstart.

Et vigtigt, men ofte overset, element i at sætte et godt managerhold er transferhandlen – og ikke mindst de tilhørende gebyrer. Selvom der ikke findes én endegyldig konklusion på, hvor mange eller hvor få handler man bør foretage, er der visse guidelines, du bør have med i tankerne. Både når du sætter dit hold før spilstart, og når du efterfølgende overvejer at skifte ud. Det kan blive afgørende for din succes i VM Manager 2018.

Sæt stammen

Hvis du ikke allerede har læst vores VM Managerguide vil jeg anbefale, at du sætter et par minutter af til det. Her får du nogle gode tips til at optimere dine vinderchancer. Både sammenlagt og når du spiller imod venner, kollegaer og familie. Én af pointerne i managerguiden er nemlig, at du allerede ved spilstart bør have en såkaldt “stamme” på dit managerhold. “Stammen” bør bestå af spillere, som du tror når langt til VM 2018, og bør derfor afspejle det generelle styrkeforhold fremfor det aktuelle kampprogram.

Tanken med denne “stamme” er, at du ikke behøver at udskifte de pågældende spillere før eventuelt sent i spillet. Din stamme må således gerne bestå af dyre spillere. På den måde sørger du for at minimere dit holds samlede transferudgifter.

Som manager kan du sikkert synes, at det virker lidt kedeligt og nemt, at vælge mindre sexede spiller fra topholdene fremfor andre mere spændende muligheder. Men ved at beholde en stamme vil du spare en masse transfergebyr.

Find dit match-up

Stammen kan bringe dig langt, men kommer ikke til at vinde dig spillet. Hvis du skal slå vennerne, skal der transfers til. Men du har ikke råd til – i hver runde i hvert fald – at udskifte en spiller til 10 mio. Det koster nemlig 100.000 i transfergebyr – og hvad spilleren skal gøre for at indtjene dette, kommer jeg ind på om et øjeblik. Men at skifte ud i stammen bliver for dyrt i længden.

Derfor bør de, som udgangspunkt, ser bort fra spillerne i stammen, når der skal handles. De lidt mere periferier spillere vil typisk være billigere, og transfergebyret vil således også være lettere at sluge. Hvem du så skal vælge at skifte ind/ud bør så, modsat stammen, afhænger af kampprogrammet. For at finde de gode match-up’ kan man f.eks. tjekke Oddset VM kampene.

Når du skal balancere den lidt dyre stamme med de lidt billigere, periferiere spillere, så er det en god tommelfingerregel, at desto kortere du overvejer at beholde en spiller på dit hold, desto billigere bør han være. Dvs. at medmindre du gerne vil have Ronaldo på længere sigt, bør du ikke gå ud og købe ham og tynde ud i din stamme, blot fordi en kamp mod Iran virker friskende.

Omvendt kan du med fordel investere i den langt billigere Andreas Christensen forud for kampen imod Australien, hvis du tror på dansk sejr. Transferen på sidstnævnte vil nemlig hurtigt kunne tjene sig ind igen, qua den lavere pris, samtidigt med at du kan bibeholde de dyrere stamme. AC er helt sikkert ikke lige så spændende at købe som Messi, men kan i transfergebyrer være langt mere attraktivt på kort sigt.

Få managerfiduser hos Oddset

 

Do the math

Du undrer dig måske, over hvorfor alt det “hysteri”, omkring hvorfor transfergebyrer er så vigtige, så lad os kigge på tallene bag. Vælger du fx at købe en spiller til 5.000,000 p.g.a en fordelagtig kamp i næste runde skal denne som minimum skaffe 50.000 i vækst for at handlen blot går i nul(!). Det er værd at huske på, at en sejr premieres med 25.000, samt 7.000 for at være på banen og 10.000 pr mål holdet scorer, minus 8.000 for hvert mål modstanderen scorer.

Det vil med stor sandsynligvis sige, at ikke nok med at den indskiftet spillers hold skal vinde, men den pågældende spiller selv skal desuden også enten score, assistere eller holde buret rent, samtidigt med at han holder sig fra gule og røde kort. Alt dette for at gå i plus over den enkelte kamp.

Det kan derfor godt betale sig at overveje, om en spiller er investeringen værd alene i transfergebyrer, hvis du blot overvejer at beholde pågældende i én eller to runder. Det skal dog siges, at det altid kan betale sig at købe en scorerende spiller fra et vindende hold. Så pas på med at blive alt for passiv på transfermarkedet. Når to mindre hold mødes kan der ofte være god fidus i en billig spiller, der dermed ikke koster det store at indskifte på dit hold.

Kaptajnen gør forskellen

Er Ronaldo transfergebyret værd?

Inden jeg fuldstændig taler dig fra at lave de fristende udskiftninger, er der dog også visse ting, der taler for at ofre lidt på transfergebyrer. Først og fremmest, er det sjældent godt at have en tabende spiller. Særligt, hvis du ikke tror på ham i de kommende runder. Så hvis du føler dig overbevist om, at en spiller løber ind i et nederlag, bør du udskifte ham.

Derudover kan dine planer med at indskifte en spiller have betydning for, om det er transfergebyret værd. Overvejer du fx at købe Ronaldo (11.433.000) efter Portugals møde med Spanien i første runde, må du slippe 1% af købsprisen i transfergebyr, hvilket vil sige 114.330 svarende til en scoring. Dette kan dog, udover hans naturlige måltrussel, overvejes af muligheden for at gøre ham til kaptajn.

På den måde vil Ronaldo ved scoring ikke blot tjene sin investering hjem, men også skaffe en betydelig kaptajnbonus.

 

 

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *