Væksten gemmer sig ved nedrykningsstregen

I de forrige runder har opmærksomheden været rettet mod de klubber, som spiller om europæisk fodbold. Denne gang zoomes der ind på dem, som med nød og næppe kæmper om at blive i Serie A.

Endnu engang åbner Sassuolo runden, når de mod Sampdoria sparker 22. runde af Serie A Manager – Forår 2023 i gang. Denne gang rejser de grøn-sorte til Genoa, hvor de på Stadio Luigi Ferraris skal spille et opgør, som man ikke kan forvente sig meget af.

Både Sampdorias og Sassuolos skæbner er afgjort, da førstnævnte er sikre på at rykke ned i Serie B. Tilmed kan sidstnævnte hverken gøre til eller fra, hvad angår deres placering i midten af tabellen.

Klubber under pres

Sagen er en helt anden, hvis man tager et kig på de klubber, som endnu ikke ved, hvorvidt de får lov at spille Serie A efter sommeren.

Helt konkret drejer det som om Lecce, Spezia og Verona. Lecce skal som minimum vinde én af deres næste to kampe for at sikre sig overlevelse. Spezia skal vinde begge kampe for at overleve. Det skal Verona også, og de skal tilmed krydse fingre for, at førnævnte i hvertfald taber en af kampene.

Der er altså et stort regnestykke som skal gå op – men summa summarum er, at de tre klubber har alt at spille for.

Sådan skal pladserne prioriteres

Defensivt er det særligt Verona, som skiller sig ud. De er størst favorit til at holde nullet blandt holdene i nedrykningsfare. I Spezia gemmer der sig dog også en forsvarsspiller, som sniger sig til en anbefaling, grundet sin høje xG90.

Offensiven forsynes med et sikkert Lecce valg, som sparker straffe, og har en finger med i det meste af deres offensive spil. Derudover er der zoomet ind på to satsede midtbanevalg, som kan skrabe en del points sammen.

Anførerbindet lander på Spezias mest effektive målscorer. Se hvem der er tale om herunder, hvor du får 8 spilleranbefalinger til runde 22 af Serie A Manager.

8 tips til 22. runde

Must sell
Leonardo Spinazzola
Roma
3.682.000
vs. Fiorentina

Med en popularitet på hele 19% er Leonardo Spinazzola spillets femte mest populære forsvarsspiller. Han er skadet, og kommer med stor sandsynlighed ikke tilbage før næste sæson. Derfor skal han sælges. De 3,6 millioner som han koster, er meget bedre givet ud hos en af de klubber, som er nedrykningstruet.

Muren
Lorenzo Montipo
Hellas Verona
3.832.000
vs. Empoli

Blandt de tre hold som er i nedrykningsfare, har Verona helt overlegent størst potentiale til at holde målet rent, hvis man spørger bookmakerne. De møder Empoli, som er det sjette mindst målfarlige hold. De har oveni købet underpræsteret deres “xG”, hvilket vidner om en ufarlig offensiv.

Den solide
Przemyslaw Wisniewski
Spezia
2.707.000
vs. Torino

Med en “expected goals” pr 90. minut på 0,14, er Spezias 24-årige polske spiller en af de mest offensive forsvarsspillere blandt ligaens bundhold. Przemyslaw Wisniewski har allerede formået at komme på måltavlen, og med Spezias store behov for point, kan man forestille sig, at de vil spille mere offensivt end sædvanligt.

Enableren
Isak Hien
Hellas Verona
2.391.000
vs. Empoli

Isak Hien er fast mand i startopstillingen hos Hellas Verona, og så koster han sølle 2,3 millioner. De tidligere argumenter om Veronas favoritværdighed til at holde “clean-sheet” bør være nok til at retfærdiggøre et køb, og når han samtidig frigør penge til offensive investeringer, er han tæt på at være et must have!

Den målfarlige midtbane
Gabriel Strefezza
Lecce
5.345.000
vs. Monza

Strefezza har før været under lupen, for han er et attraktivt køb af flere grunde. For det første er han kun valgt af 1,6% af spillets managers. For det andet er han straffesparksskytte for Lecce, og involveret i størstedelen af deres offensive præstationer. Men en “xG90” på 0,23 og en “xA90” på 0,15 kan der meget vel være point i vente.

Den frække
Remi Oudin
Lecce
3.399.000
vs. Monza

Alternativet til Strefezza er at finde i selvsamme klub. Oudin har nemlig gjort sig særligt fortjent til opmærksomhed på det seneste, hvor han har lavet to scoringer på de seneste to kampe. Generelt har han præsteret en xG90 på 0,12 og en xA90 på 0,11, hvilket er ganske udemærket for en midtbane i det prisleje.

Satset
Kevin Lasagna
Hellas Verona
2.620.000
vs. Empoli

Han har været ude med en skade i fem kampe, men er potentielt klar til det kommende opgør mod Empoli, hvor Verona er store sejrsfavoritter. Hvis han bliver klar kan han blive lidt af en joker. Han har underpræsteret sin “xG” på 5,46 – og man siger, at “ingen kan løbe fra sine xG”. Det må betyde, at der er mål i vente.

Kaptajnen
M'Bala Nzola
Spezia
5.055.000
vs. Torino

Med en xG90 på 0,43 er Nzola utvivlsomt det bedste anførervalg til runden, blandt de nedrykningstruede klubber. Han har alt at spille for, og har vist et ekstremt højt niveau i sæsonen. 13 mål har han lavet, hvilket betyder, at han har overpræsteret sin xG, som ligger på 11,91. Det vidner om stærke afslutningsevner og god teknik.

Top 3: vækst i runde 20
314.000
1. Simeon 'Simy' Nwankwo
Salernitana
2.220.000
286.000
2. Marko Arnautovic
Internazionale
5.150.000
284.000
3. Matteo Cancellieri
Empoli
3.250.000
2.109.000
1. Lautaro Martinez
Internazionale
13.109.000
2.083.000
2. Teun Koopmeiners
Atalanta
7.583.000
2.050.000
3. Christian Pulisic
AC Milan
8.050.000
Tjek hold
Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *