Foto: flickr.com

Skal Zoncolan igen udpege Girovinderen?

Efter to flade etaper i blok 5 vender Giro-feltet nu tilbage til de høje bjerge. 14. etape har mål på én af Europas stejleste stigninger, Zoncolan. Hvem er hot og hvem er not inden den afgørende blok 6 i Girospillet? Læs optakten her og få tips til at tæve vennerne!

De relativ nemme etaper i blok 5 viste meget godt, hvordan trætheden er ved at melde sig i Girofeltet. Elia Viviani blev for eksempel sat på en ellers overkommelig stigning på 12. etape og flere ryttere lugtede blod hos sprinterholdene med angreb i finalen. Blok 5 flyttede ikke noget i den samlede stilling, men det vil ændre sig allerede fra etape.

Ruten tager et alvorligt skift og bevæger sig med blok 6 (Etape 14 og 15) ind i den afgørende fase, hvor Giro’en vindes og tabes. Få her optakt og tips til, hvordan dit hold i Girospillet står distancen.

Ingen kan gemme sig på Zoncolan

Blok 6 består af to bjergetaper, hvorfor du først og fremmest skal af med de sprintere, som du har erhvervet til etaperne forinden. Der er dog vise tanker, som du bør gøre dig, inden du indsætter, de ni bedste fra bjergetapen forinden. Lørdagens etape slutter nemlig på det berygtede Zoncolan, der stiger med vanvittige 11,9% i snit over 10,1 kilometer. Bjerget er uden tvivl ét af de sværeste i Europa og vil få toptrænede cykelryttere til at ligne håbløse amatører, når de zigzagger sig op imod skyerne.

Det er altså dagen, hvor de lette bjergryttere håber på at hente minutter på deres tungere konkurrenter. Zoncolan har tidligere afgjort Giroén. Vi vil med sikkerhed se store vindere og tabere imorgen. Kigger vi alene på den øjeblikkelige top 10, forventer jeg at se særligt Rohan Dennis, men også Pello Bilbao, Patrick Konrad og Tom Dumoulin presset i defensiven af lettere ryttere, som specielt Domenico Pozzovivo.

Søndagens 15. etape er på papiret ikke helt så hård, men forvent at se de samme ryttere fremme. Blok 6 indbyder således ikke til de store udskiftninger mellem de to etaper. Det vil sandsynligvis ikke kunne svare sig i transfergebyr.

Læs desuden om blok-indelingen af Giro d’Italia ruten til årets managerspil her.

Kvalitet eller kvantitet?

Tom Dumoulins imponerende med en 2. plads bag den hidtil dominerende førertrøje, Simon Yates, på den eksplosive 11. etape. Det må have fået mange managers til at overveje, om man skal investere i hollænderen forud for de næste bjergetaper. Særligt med tanke på 16. etapens enkeltstart er Dumoulin da en overvejelse værd. Problemet er dog, at den forsvarende vinders prisskilt på 13.200.000 kan medføre restriktioner på hvilke ryttere, du ellers kan købe. Med dét samt tyngdekræftens bedre tag i den tungere hollænder in mente,  vil jeg derfor råde dig til at udelade den ellers attraktive Dumoulin.

I stedet ville jeg fokusere på at købe 8-9 ryttere, der har gode chancer for at køre i top 15 begge dage og dermed sikre en stor etapebonus. Normalt er dette forbundet med en stor risiko, da det ofte er en svær øvelse at ramme 8-9 ryttere i top 15 til fordel for en af de større stjerner. Kører et udbrud på en håndful ryttere fx hjem og tager de øverste 5 placeringer, står man pludselig med håret i postkassen, mens Dumoulin stadig vil få bonus for sin øjeblikkelige andenplads.

Denne Giro har dog vidst os to ting. At feltet sjældent giver udbrudssejre væk og, at det har været relativt nemt at få råd til ryttere med gode muligheder for at kære top 15. Derfor ville jeg skrue lidt ned for de store stjerner og lidt op for bredden på mit hold.

Afslutningsvis vil jeg give dig et par rytterforeslag med på vejen.

Tre rytterforslag

Den uundgåelige: Domenico Pozzovivo (9.200.000)

Domenico Pozzovivo fra Bahrain-Merida holdetAl fornuftigt vil nok pege på, at jeg havde valgt Simon Yates, som har været flyvende. Over to etaper er han nok den mest sikre pointsluger af de to. Når jeg alligevel har valgt den aldrende italiener skyldes det i høj grad Zoncolan stigningen. D. Pozzovivo er med sine 1,65 i højde og 52 kg sandsynligvis letteste rytter og vil derfor elske de tocifret stigningsprocenter.

Løbets øjeblikkelige 4. plads har set rigtigt godt ud indtil videre i løbet. Bahrain-Merida rytteren plejer egentlig blot at blive bedre desto længere vi kommer ind i løbet og jo stejlere stigninger bliver. Det samme kan man normalt ikke sige om Yates. Britten er typisk bedst på kortere stigninger og tidligt i løbet. Førertrøjen giver vinger og englænderen har set enormt stærk ud, men måske når han sin grænse på Zoncolan. Pozzovivo har kørt stigningen flere gange før i Giro-sammenhæng og vil øjne sin helt store mulighed.

Value for Money: Richard Carapaz (5.050.000)

Løbets helt store overraskelse er den aktuelle 5. plads og indehaver af den hvide ungdomstrøje, Richard Carapaz. Movistars unge håb har allerede vundet en etape og vil qua sin statur, som ægte klatrer elske de bjergrige etaper i blok 6. Udover at Carapaz’ prisskilt skaber luft i budgettet til mere prominente ryttere, er han samtidigt også et godt bud på en top 5 placering på en eller begge etaper.

Jokeren: Giulio Ciccone (3.900.000)

Kan Ciccone løbe afsted med bjergtrøje og etapesejr én af dagene?

Den tidligere etapevinder, hvis efternavn egentlig betyder “den lille tykke”, er en af løbets mest rendyrkede bjergryttere. Hvilket han allerede ved flere lejligheder har vist i årets Giro. Ciccone har ved sin offensive kørestil og store tidstab på de flade etaper gjort det klart, at kun bjergtrøjen og etapesejre har prioritet.

Blok 6 byder således på to muligheder for at slå to fluer med ét smæk, men vil feltet lade et udbrud køre hjem? Skulle Ciccone misse udbruddet har han dog vist, at han er dygtig nok til at følge med de bedste på bjergafslutningerne. Han vil således sandsynligvis holde sig til uanset hvad. Er Ciccone ikke en tilpas stor joker for dig, der leder efter én rytter, der kan gøre en afgørende forskel på dit hold i Girospillet, vil jeg pege på Jarlinson Pantano. Columbianeren har set godt ud de seneste etaper og er i følge ham selv, kommet til Giroen for at vinde én af de to næste etaper.  Skal det lykkedes, skal han dog ramme et udbrud, der kører hjem og det kan blive svært. Pantano er derfor en større lottokupon end Ciccone.

 

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *