Få strategien på plads til Premier Manager

Vælg minimum to topangibere og hold øje med VM-forbandelsen. Her giver Eurosport’s manager-ekspert Mads Junker dig retningslinjerne til den at sætte den perfekte start 11’er i Premier Manager.

De fleste, der læser det her, er klar over, hvordan reglerne, systemerne og pointene er sat sammen på Holdet.dk. Så det skal jeg nok lade være at uddybe alt for meget. Hvis ikke du er inde i pointsystemet, så er det, det første du bør gøre. 

I managerspillene er der mere end en enkelt eller to veje til toppen af ranglisten, og særligt i Premier Manager er det svært at finde “gaver”, overraskelser eller andre uforudsete hjælpemidler, som andre managere ikke opdager i vejen mod toppen.

Næsten alle managere følger godt med i hele ligaen og ikke blot de 5-6 bedste hold, som det til tider er tilfældet i Bundes Manager eller La Liga-spillet. En stor viden om klubberne og diverse spillere er derfor heller ikke altid lig med succes i managerspillet.

Det skader dog aldrig at have styr på de seneste nyheder, vide hvem der tager frissparkene, eller hvilken spiller der er kommet i karantæne på grund af udskejelser i det engelske natteliv. 

Tre manager strategier

Groft sagt oplever jeg, at der findes tre strategier i diverse managerspil.

1. Man vælger en stamme af spillere, som man kender, oftest fra de større klubber, og skifter næsten aldrig, fordi top-6-klubberne i England henter så mange point i gennemsnit, at de topper den statistik i Europas top-5-ligaer. Man holder sig til det sikre fremfor at risikere for meget med diverse “ukendte” spillere fra Fulham, Burnley, Wolves og Huddersfield.

2. Man satser på at shoppe meget rundt og udligne de dyre transfers med spillere, der i hver runde har stor mulighed for at score mange point. Man er altså ikke bange for at sælge Salah for Kane, når Liverpool har en svær udekamp, og Tottenham møder bundproppen hjemme. Det er en mere underholdende, men også dyrere vej til succes.

3. Man blander de to ovenstående strategier og samler en stammer på 6-7 spillere, som man forventer at holde igennem det meste af spillet, og derved holder man omkostningerne ved at skifte en smule nede, da det kun bliver til 3-4 udskiftninger per runde, og det er de billigere spillere, der roteres.

Der er ingen af de ovenstående strategier, der entydigt er bedre end de andre. Personligt holder jeg mig til nummer tre, men det afhænger selvsagt af manageren bag skærmen.

Vægtning af positioner

Inden jeg kommer til mine spiller-for-spiller-forslag, kommer der lige en kort gennemgang af mine tanker inden for hver position. Og bare rolig, det bliver kun den ene gang, indtil vi er i gang med spillet, og jeg forsøger at redde stumperne af en skidt start.

Målmand

Er De Gea for dyr?

Man kan vælge at gå den dyre vej med målmænd som David De Gea, Ederson eller Hugo Lloris. Jeg vil dog klart anbefale, man sparer sine penge i denne kategori og finder sig en billigere målmand end de ovenstående. Der gives også point for redninger, og udsvingene ikke er så store målmændene imellem.

De to kategorier, målmændene for alvor kan score point på, er “rent mål” eller strafferedninger. Den første er selvfølgelig mere realistisk hos en målmand fra en topklub, men den sidste mere sandsynlig hos de billigere målmand fra mindre hold. Målmands positionen er også en plads, der kan roteres ganske nemt på, da der er 7-8 billige målmænd i spil.

Forsvar

Hvorvidt man vælger at spille med tre, fire eller endda fem forsvarsspillere, er jo op til hver enkelt manager. I Super Manager kan en massiv defensiv tilgang oftest være en god idé, da der ikke bliver scoret voldsomt mange mål. Antallet af “sikre” offensive point er således mindre end her i Premier Manager. Det kan friste med målfarlige forsvarsspillere, da deres mål tæller 50% oveni, hvad en angriberscoring er værd. Det er dog alligevel sjældent, at man kan finde en stabilt scorende forsvarsspiller (ud over Marcos Alonso i sidste efterår).

Midtbane

C. Eriksen koster 7.5 mio.

Her synes jeg oftest, det er sværest at finde den rette balance. Nogle spillere giver voldsomt gode point, men koster også derefter. Her kan nævnes spillere som Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Riyad Mahrez, Dele Alli og Christian Eriksen. Det er dog sjældent, de for alvor scorer kontinuerligt, som diverse angribere gør. Kan man finde en billig midtbanemand, er man godt på vej.

Angreb

Som jeg ser det, er det her pointene, skal hentes i Premier Manager.

Der er rigelig af store navne, der leverer uge efter uge. Det handler blot om at finde de rigtige tre. Desværre er det jo ikke lige nemt at finde den formular, men er du i tvivl så bruge pengene på angribere – minimum to fra øverste hylde.

VM-effekten og transferdeadline

Til starten af dette års PL-sæson er der ydermere to faktorer, man skal holde sig for øje.

Det engelske transfervindue lukkede klokken 18:00 dansk tid i torsdags. Så tjek lige op på trupperne, og hvad diverse indkøb betyder for de spillere, du har udset dig.

At der blev afholdt VM i sidste måned, er nok ikke gået nogen næsen forbi, men det får vidtrækkende konsekvenser for starten af PL-sæsonen, og det er hamrende irriterende.

Virkelig mange af de store spillere er kun lige vendt tilbage til deres klubber og kan derfor ikke ses som sikre kort. En kort gennemgang viser følgende for klubberne i top seks:

VM effekten på spillere fra top 6 klubber

Manchester CityKevin de Bruyne, Raheem Stering, John Stones, Fabian Delph
Manchester UnitedRomelu Lukaku, Jesse Lingard. Poul Pogba, Ashley Young
TottenhamHarry Kane, Kieran Trippier, Toby Alderweireld, Moussa Dembele, Jan Vertonghen, Dele Alli, Eric Dier, Hugo Lloris, Danny Rose
LiverpoolTrent Alexander-Arnold, Jordan Henderson, Dejan Lovren
ChelseaEden Hazard, N'Golo Kante, Michy Batshuayi, Olivier Giroud, Ruben Loftus-Creek
ArsenalFolk lader til at ville vise sig frem for Unai Emery, så her skulle der
ikke være de store overraskelser.

Mit hold bærer præg af at komme ok fra start med en opstilling, der har spillere med fra en del klubber. Jeg laver som regel 4-5 hold, hvor der kan satses målrettet på 2-3 hold kombineret med et par billige spillere rundt omkring, men det kan hurtigt ende helt galt. Så jeg skal holde et nogenlunde niveau med et enkelt hold, og satsningerne kommer først efter nogle runder.

Mest iøjnefaldende vil det nok være, at jeg spiller uden Kane fra start, som vel kan sammenlignes med at bestige bjerge uden sikkerhedsline!

Som nævnt ser jeg ham dog som en spiller, der kan være ramt af VM. Hans sidste mange kampe ikke gav indtryk af, at han var 100% fit, og i øvrigt er han notorisk ganske ufarlig i august.

Tjek min start 11’er til Premier Manager.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *