Super Manager: Forventede startopstillinger og straffesparkskytter

Super Manager starter om under 2 uger – og vi tager et tidligt kig på, hvem du skal vælge til dit managerhold baseret på Superligaen.

Hvis der er to ting, som skaber værdi for dit managerhold, så er det at dine spillere kommer i aktion og at de scorer.

Med lidt hjælp fra Nicolai Bisgaard – og hans Twitter-profil – har vi fundet frem til en tidlig forventet startopstilling for samtlige 12 Superligahold. Det krydrer vi med at komme med vores vurdering af, hvem der måtte tage straffespark i deres respektive Superligaklub.

Men inden vi kaster os over startopstillinger og straffesparkskytter i Superligaen, så får du lige et par tips fra manager-eksperten Nicolai Bisgaard.

Kig fem runder frem

I efteråret 2022 var Bisgaard medvært på Bold.dk’s manager-podcast, Sats På, hvor han sammen med Lasse Fosgaard dækkede Super Manager og kom med manager-tips til hver runde.

Til Super Manager – Forår 2023 har Bisgaard skrevet en manager-optakt til BetXpert, hvor han kommer med sit bedste bud på en start 11’er her ca. 2 uger inden kick-off.

Baggrunden for hans 11 spillervalg er, at man skal vælge en stamme med spillere fra hold, som man mener klarer sig godt i hele foråret.

Her peger han især på følgende fire hold, som han vil vælge flere spillere fra:

 • FC Nordsjælland
 • FC København
 • Viborg
 • AGF

Og så har han Randers som en bobler. Kronjyderne har statistisk set leveret et godt xG per kamp, men var meget svingende i efteråret.

Superligaen skifter format efter fem runder af spillet. Der deles ligaen op i to, og der kommer et mesterskabsspil med de 6 bedste hold og et kvalifikationsspil med de 6 dårligste hold. Til den tid skal du genoverveje stammen på dit hold, da styrkeforhold og kampprogram ser helt nyt ud.

Til den tid vil vi også vide mere om, hvordan holdene stiller op, hvem der overrasker og om der er nogle nyerhvervelser, som skal ind på holdet.

Så i første omgang, skal du have fokus på de første fem runder. Du kan se hvem Bisgaard vælger (her ca. 2 uger inden spilstart) hos BetXpert.

Forventede startopstillinger Superligaen

De forventede startopstillinger for samtlige Superliga-hold tager udgangspunkt i hvilken sandsynlighed, som Bisgaard og hans model tillagde den enkelte spillers chance for at starte inde. (Tweet fra 31. januar.)

Hvis du har rettelser eller tror andre spillere starter inde, så skriv endelig i kommentarfeltet – og følg Bisgaard på Twitter for opdaterede tal når vi nærmer os kick-off i Super Manager – Forår 2023.

AaB

AAB forventede startopstilling – Forår 2023

Straffespark: Louka Prip Andreasen (5.5 mio.).

AAB spiller første kamp i 1. runde af Super Manager – Forår 2023 fredag den 17. februar kl. 19.00. Du kan derfor se den officielle start 11’er for AAB ca. en time inden spilstart.

AC Horsens

AC Horsens forventede startopstilling forår 2023.

Straffespark: Aron Sigurdarson (4.5 mio.)

Siguardarson har karantæne i AC Horsens første kamp ude mod Brøndby (søndag d. 19. februar kl. 18.00), så hold øje med træningskampene op til Superliga-start.

AGF

Forventede startopstilling for AGF i Superligaen – foråret 2023.

Straffespark: Patrick Mortensen (7.5 mio.)

AGF åbner runden med en kamp ude mod AaB. Så tjek igen line-up til Superligaen ca. en time inden spilstart, som er fredag den 17. februar kl. 19.00.

Brøndby IF

Brøndby’s forventede startopstilling til Superligaen i foråret 2023.

Straffespark: Josip Radosevic (3.5 mio.)

Brøndby åbner Super Manager – Forår 2023 med en hjemmekamp mod AC Horsens. Runde to bliver dog en svær udekamp mod FC Midtjylland.

FC København

FCK’s forventede startopstilling i Superligaen 2023.

Straffespark: Viktor Claesson

FC København har købt et par spændende offensive spillere (J. Larsson og D. Goncalves) i januar transfervinduet. Hold øje med træningskampene de næste to uger for at se om de kommer i aktion til FCK’s første kamp, som er ude mod Silkeborg IF.

FC Midtjylland

FC Midtjyllands forventede startopstilling i Superligaen i foråret 2023.

Straffespark: Junior Brumado (6 mio.)

FCM’s startopstilling er meget usikker. De døjer med en del skader (bl.a. Sisto og Brumado) og så mistede de deres første angriber S. Kaba kort inden transfer deadline. FCM spiller Europa League opgør mod Sporting dagen inden Super Manager – Forår 2023 starter. Det kan give nogle svar på, hvem der starter inde hos FCM.

FC Nordsjælland

FC Nordsjællands forventede startopstilling (Superligaen 2023).

Straffespark: E. Marcondes ( 7 mio.)

Superligaens øjeblikkelige førerhold har selvfølgelig mistet en profil i januar transfer-vinduet, da A. Schjeldrup blev solg. FCN har i stedet hentet E. Marcondes hjem, og han ser ud til at være klar til kamp, når FC Nordsjælland skal spille første kamp på udebane mod Lyngby.

Lyngby

Lyngby forventet startopstilling til Superligaen 2023.

Straffespark: Mathias Kristensen

Der er tæt kamp om tre angrebspladser hos Lyngby. Mathias Kristensen, Frederik Gytkjær og Alfred Finnbogason er de mest oplagte kandidater. Følg med i træningskampene inden du sætter en Lyngby-spiller på dit hold – de starter nemlig hjemme mod topholdet FC Nordsælland.

OB

OB’s forventede startopstilling til Superligaen 2023.

Straffespark: Emmanuel Sabbi (5.5 mio.)

OB’s første kamp er på hjemmebane mod Randers (søndag d. 19. februar). Derefter står den på et par svære udebanekampe mod FCN og FCK.

Randers FC

Randers’ forventede startopstilling i Superligaen 2023 forår.

Straffespark: Marvin Egho (4.5 mio.)

Randers FC starter med en udekamp imod OB i runde 1. Derefter skal de møde Lyngby hjemme i runde 2 og Viborg ude i runde 2.

Silkeborg IF

Silkeborg’s forventede startopstilling til foråret 2023 i Superligaen.

Straffe: Kasper Kusk (6 mio.)

Silkeborg solgte N. Helenius i januar-pausen, så det ligner en klar startplads til T. Adamsen på toppen når Silkeborg indleder deres forårs kampagne for at komme i mesterskabsspiller mod FC København (hjemme). De næste to kampe er AGF (U) og FCN (H).

Viborg FF

Viborgs forventede startopstilling i forårets kampe i Superligaen 2023.

Straffe: Jakob Bonde (4 mio.)

Viborg solgte deres topscorer Jay-Roy Grot i januar. Erstatningen ligner Paulinho, men han er et ubeskrevet blad i Superligaen, så hold øje med træningskampe og nyheder inden Viborg starter foråret i Super Manager mod FCM mandag den 20. februar.

Top 3: vækst i runde 2
Handel åbner om:
277.000
1. Raul Albentosa Redal
Vejle Boldklub
3.339.000
270.000
2. Patrick Mortensen
AGF
7.782.000
252.000
3. Viktor Claesson
FC København
7.474.000
474.000
1. Viktor Claesson
FC København
7.474.000
409.000
2. Patrick Pentz
Brøndby IF
5.909.000
404.000
3. Ohi Omoijuanfo
Brøndby IF
7.404.000
Tjek hold
Del med dine venner - det giver god manager-karma
7 kommentarer
 • Jan Sønderskov3. februar 2023 kl. 13:05

  Spændende! Tak for det store forarbejde.
  Kunne det ikke være Mads Frøkjær der sparker straffesparkene for OB? Det har han tidligere gjort når Jebali ikke har været på banen?
  Og tror du ikke at Rasmus Lauritsen får en startplads for Brøndby?
  Bare et par tanker 🙂

  • Jens Poulsen3. februar 2023 kl. 13:09

   Tak for input. Det er værd at holde øje med i træningskampene – og ja måske tjansen går til Frøkjær. /Jens, Holdet.dk

 • Daniel3. februar 2023 kl. 13:30

  Jeg tror Sabbi sparker. Frøkjær sparkede vidst nok, fordi Sabbi var skadet.
  Der er rigtig mange fejl i forhold til placeringen af centralforsvar og backs.

  • Jens Poulsen3. februar 2023 kl. 13:33

   Tak for input. Du har helt ret ift. centralforsvar og backs. De forhold er der ikke taget stilling til. Alle forsvarsspillere, hvad end man er back eller centerforsvar, får samme point i managerspillet, så det er ikke noget vi har kigget nærmere på. /Jens, Holdet.dk

 • Daniel3. februar 2023 kl. 14:46

  Fair nok.
  Men for os managerspillere har det jo noget at sige om man er wingback, eller centralforsvar som kun er fremme på hjørnespark.

 • Kim3. februar 2023 kl. 17:39

  Jeg synes at det tager lidt af glæden, at man generelt bliver hjulpet med så meget data.

  Jeg kunne godt lide, dengang man selv skulle være obs på skader, karantæner og straffesparksskytter.

  Tilfredsheden i at ens nærmeste konkurrent handler en ny spiller ind, som har karantæne…, forsvinder ud af mit sofa-manager-liv. 🙂

 • Carl Ditlev Malling Juul6. februar 2023 kl. 7:30

  Diogo Gonzalves er da klart i start 11’er for FCK….

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *