Team Gregario afslører sit hold til 1. etape

Det er endelig blevet tid til Tour de France 2021. I år guider Jesper Carstens fra Gregario.dk bloggens læsere igennem løbet med daglige optakter til hver etape. Her er Jespers bud til 1. etape af Tour de France 2021.

Under Tour de France vil Team Gregario.dk hver dag komme med en optakt til den kommende etape. I optakten kigges der nærmere på ruten, der analyseres lidt på taktikken og afslutningsvist bliver der givet tre rytterbud til dit hold:

 • En favorit: Det er rytteren, vi tror vinder etapen uanset pris og popularitet.
 • En outsider: Det er en rytter, der kan køre top10 på etapen og som maksimalt koster 8 millioner.
 • En joker: Det er en rytter, der koster mindre end 4 millioner og som er ejet af færre end 4 % af alle managers i spillet.

Undtagelsen er den første optakt til 1. etape, hvor vi forsøger at sætte et helt hold bestående af otte ryttere. Det er ikke tanken, at man nødvendigvis skal kopiere hele holdet, men derimod kan man lade sig inspirere til enkelte valg på sit hold.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
5.195.000
1. Tadej Pogacar
UAE Team Emirates
16.695.000
4.725.000
2. Jonas Vingegaard
Team Visma | Lease a Bike
15.225.000
4.512.000
3. Wout van Aert
Team Visma | Lease a Bike
15.512.000
Holdet.dk

Fra 2. etape serveres der dagligt tre bud, akkurat som vi gjorde det under sidste års managerspil til Tour de France og som vi gjorde det i Giro d’Italia 2021.

Ruten til 1. etape af Tour de France 2021

Det er en svær indledning på årets Tour de France. Løbet starter i Bretagne-området, og første etape slutter på en bakke i Landerneau, der over 3 kilometer stiger med 5,7 % i snit. Bakken er klart hårdest i bunden, hvor den stiger med 9,4 %, og så flader den mere og mere ud mod toppen. De sidste 300 meter er tæt på flade.

Det bliver på bakken, at etapen bliver afgjort, og etapen bliver sandsynligvis vundet af en hurtig puncheur – jeg tvivler på at et stærkt angreb i bunden kan holde hele vejen til stregen. Med 5,7 % i snit er det ikke den hårdeste bakke, hvilket åbner døren for at man kan satse på klatrestærke sprintere, men risikoen er at de bliver sat – og med tanke på at 2. etape slutter på den lidt kortere, men noget stejlere Mûr de Bretagne, bør man nok sætte et hold bestående af ryttere, der kan være med i begge finaler.

Med det in mente er her mit hold til 1. etape af Tour de France 2021. I al fald i skrivende stund, for kender jeg mig selv ret, har jeg ombestemt mig 100 gange inden starten går i Brest.

Mathieu van der Poel
Alpecin-Fenix
9.500.000
vs.

Mathieu van der Poel er mit umiddelbare bud på en kaptajn. Hollænderen har været skræmmende på bakkerne i år, og i Schweiz Rundt fik han demonstreret sin fremragende form. Han er ligeledes hamrende hurtig på stregen, så det er svært at se, hvem der skal kunne hindre ham i at nuppe en topplacering.

Marc Hirschi
UAE Team Emirates
6.500.000
vs.

Marc Hirschi er lidt et spørgsmålstegn. Han har haft svært ved at leve op til 2020-sæsonen, hvor han var den helt store åbenbaring, og hos UAE-holdet kommer han nok også til at skulle arbejde en del for Pogacar – men på den indledende etape burde han være fri til at jagte den gule førertrøje, og kan han finde sidste års niveau, kan han vinde.

Ivan Garcia Cortina
Movistar
6.000.000
vs.

Den flade afslutning er guf for Iván Garcia Cortina, der i Schweiz Rundt klatrede bedre end før. Mur de Bretagne på 2. etape bliver for hård, men afslutningen på 1. etape bør passe ganske fint til spanieren, medmindre holdet altså vælger at iscenesætte den aldrende Valverde.

Michael Gogl
Qhubeka-Assos
2.500.000
vs.

Jeg har penge til dyrere ryttere, men jeg kan godt lide Michael Gogl, der vokser år for år. Han blev nummer 8 i Amstel Gold Race for nogle år tilbage, og faktisk har han også to top10-placeringer i Strade Bianche, senest i år. Han er et sats, der er værd at tage, hvis du har et meget skrabet budget til den sidste plads,.

Patrick Konrad
Bora-hansgrohe
5.000.000
vs.

Jeg er svært glad for Patrick Konrad. Han vinder ikke meget, men han er pokkers dygtig til at placere sig langt fremme på etapeafslutninger. Han klatrer godt og bør være med i finalen, og selvom han næppe kommer i nærheden af at vinde, så bør chancen for en top10-placering være stor. Tjek fx hans resultater fra Giro 2020 – han er en top10-maskine.

Wout van Aert
Jumbo-Visma
10.000.000
vs.

Jeg var tæt på at udelade Wout van Aert, men sejren ved de belgiske mesterskaber vidner om gode ben – og så er han jo som skræddersyet på indledningen til årets Tour de France. Han kommer ellers med dæmpede ambitioner efter en blindtarmsoperation, men topplaceringer bør være i sigte, såfremt formen er som ved de nationale mesterskaber.

Alex Aranburu
Astana
5.000.000
vs.

Nummer 11 i Amstel Gold Race og nummer 13 i Fleche Wallonne. Flyvende form i Criterium du Dauphine og etapesejr i Baskerlandet Rundt – Alex Aranburu kan sagtens komme på mit hold. Astanas taktik kan blive problemet, men jeg går gerne med Aranburu, der er hurtig på stregen og skarp på bakkerne. Det er en perfekt opskrift til denne etape.

Omar Fraile
Astana
3.000.000
vs.

Formstærke Omar Fraile, der netop har vundet de spanske mesterskaber, er et rigtig godt billigt alternativ. Det er ikke sikkert, du har brug for at finde en rytter til 3 millioner, men hvis du har, ja, så er Fraile dit bedste bud. Formen er der, spørgsmålet er om han bliver begrænset af at skulle arbejde for en anden på holdet.

Team Gregario

Team Gregario til 1. runde i Tourspillet 2021.

Team Gregario til 1. runde i Tourspillet 2021.

Ovenstående hold giver et økonomisk råderum på 2,5 millioner. Det er ikke nødvendigt at have det, og man kan også overveje for eksempel at have Benoit Cosnefroy frem for Omar Fraile – det vil der være budget til. Jeg var tæt på at se bort fra Wout van Aert, men efter sejren ved de belgiske mesterskaber valgte jeg at vælge ham alligevel.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
9 kommentarer
 • Anders22. juni 2021 kl. 13:45

  Har du nogle gode ideer til ryttere, såfremt man ikke har guld hold og vil forsøge at holde et hold igennem hele touren?

 • Mathias23. juni 2021 kl. 12:24

  Ingen Alaphilippe med på holdet? De første to uger virker næsten for perfekte for ham.

  • Jesper Carstens23. juni 2021 kl. 14:06

   Jeg prioriterede Wout og Mathieu over ham, fordi jeg forventer de klarer 1-2. etape en anelse bedre, men man går ikke skævt med Alaphilippe.

 • Peter24. juni 2021 kl. 15:07

  Jeg har sådan en lyst til at have dem alle 3, men det bliver lidt skrabet på resten af pladserne så. Du nævner heller ikke Colbrelli. Italiensk mester, 4 gent-Wevelgem, en etape og point trøje i Dauphine. Han kan måske også lege med, eller er den for stejl i bunden

  • Peter24. juni 2021 kl. 15:10

   og med dem alle 3 mener jeg selvfølgelig. Allan Fillip, Van der Poel og Wout Van Aert

 • Jesper Carstens24. juni 2021 kl. 15:18

  Jeg har også overvejet alle tre, men ja, det bliver lidt skrabet bagefter.

  Colbrelli: Et par af rytterne, der har prøvet bakken, siger den er sværere end forventet. Jeg TROR han kan overleve, men det er med en vis portion usikkerhed, og da jeg ikke regner med ham på Mur de Bretagne på 2. etape, så valgte jeg ham fra. Men han har godt nok ramt formen, så kommer han med over i bunden, kan jeg godt se ham vinde etapen.

 • James24. juni 2021 kl. 15:38

  Tror du slet ikke Sagan kan klare de første dage? Hvis han kan er han oplagt da man ikke skal sælge ham til de flade på 3. Og 4.

  • Jesper Carstens24. juni 2021 kl. 15:44

   Der er en chance. 2. etapes afslutning (Mur de Bretagne) er hårdest. I 2015 blev han nummer 4. I 2018 blev han nummer 8.

   Så set i det lys: Jo, jeg tror, han har en chance for at klare de første par dage. Men Sagan anno 2021 er lidt ringere klatrende end Sagan især i 2015, men også i 2018. Så der er omvendt også en chance for at han IKKE klarer 2. etape.

   Jeg fravælger ham på det her hold fordi han er dyr i forhold til at han næppe vinder en af de to etaper, og jeg kan kun se ham køre på podiet på 1. etape – ikke 2. etape.

 • Johan24. juni 2021 kl. 18:17

  Hvilke ryttere vurderer du har en chance for at køre top 10 på både 1. og 2. etape?

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *