Tour-optakt til 15. etape

Lykkeridderne fik ikke en chance på 14. etape. Måske gør de det på 15. etape, men umiddelbart ligner det en meget afgørende klassementsdag.

På en etape, der ellers nemt kunne være endt med et stort udbrud, holdt Bora-hansgrohe resten af feltet i et stramt jerngreb. Ja, de meldte sågar intentionerne så tydeligt ud, at selv de mest optimistiske lykkeriddere ikke for alvor forsøgte sig på 14. etape.

Heldigvis endte etapen med en dansk triumf til Søren Kragh Andersen. Fantastisk for Danmark, Sunweb og Søren selv, ja, men så sandelig også for optaktsbloggen til 14. etape, der havde ham som outsideren.

For klassementsfolkene var det meste af dagen ganske rolig. Men det ændrer sig stensikkert på 15. etape, hvor feltet slutter på toppen af Grand Colombier. Stigningen stiger med 7,1 % i snit over de 17,7 kilometer.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
5.195.000
1. Tadej Pogacar
UAE Team Emirates
16.695.000
4.725.000
2. Jonas Vingegaard
Team Visma | Lease a Bike
15.225.000
4.512.000
3. Wout van Aert
Team Visma | Lease a Bike
15.512.000
Holdet.dk

Den første halvdel af etapen er flad, hvilket besværliggører udbruddets chancer. Det er således næppe her, at de spinkle klatrere sniger sig i udbrud. Først efter 99 kilometer stiger vejen til vejrs, når feltet rammer Montèe de la Selle de Fromentel (11,5 km – 8,1 %). Den stigning efterfølges af Col de la Biche (6,9 km – 8,7 %). To hårde stigninger i sig selv.

Men alt handler om Grand Colombier. Stigningen er modbydelig hård, særligt på de 12 første kilometer. Det kan sagtens ende med at blive her, at Tourens hersker bliver kronet.

Tips til 15. etape af Tour de France 2020

Etapens udformning gør at jeg tror på at det bliver klassementsrytterne, der skal kæmpe om triumfen. Mine bud ser således ud:

Favoritten
Primoz Roglic
Jumbo-Visma
13.868.000
vs.

Hvor Pogacar måske så stærkest ud indtil første hviledag, så lignede Roglic feltets klart stærkeste rytter på 13. etape. Det vil han givetvis gerne bevise igen på 15. etape, der kan ende med store tidsforskelle favoritterne imellem, og indtil videre har han vist sig at være en haj, der spiser alt på sin vej. Han er utvivlsomt favoritten.

Outsideren
Guillaume Martin
Cofidis
7.638.000
vs.

OK, Martin led et alvorligt knæk på 13. etape, og jeg kan godt frygte, at det går den vej for ham fremadrettet. Men der er ikke mange solide klassementsryttere under 8 millioner. Alternativt skal man gå med løjtnanter som Sepp Kuss eller Pavel Sivakov eller en udbrudsrytter som Lennard Kämna, men jeg tror mest på Martin af disse.

Jokeren
Kenny Elissonde
Trek-Segafredo
2.923.000
vs.

Kun 2,8 % ejer Kenny Elissonde, men den spinkle franskmand har egentligt kørt pænt indtil videre, dog uden for alvor at snige sig i top15. Elissonde får dog en endnu vigtigere rolle, nu hvor Bauke Mollema er ude af løbet, og dermed kan han blive bedt om at holde sig til Porte i længere tid – og det åbner op for bedre etapeplaceringer.

Priserne er sat før opdateringeren mellem 14. og 15. runde. 

Hvis du vil have flere managertips, så kan du abonnere på managerspil podcasten Klubhuset.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *