Tour-optakt til 17. etape

Konge-etapen venter på 17. etape af Tour de France. Her må det forventes at favoritterne skal i aktion.

Et udbrud endte som ventet med at hente sejren på 16. etape. Lennard Kämna – en hyppigt valgt rytter i Tourspillet – vandt etapen, mens to af bloggens tre valg, kørte en top10-placering hjem.

En overgang var alle tre valg faktisk i dagens udbrud, men Esteban Chaves røg tilbage i feltet, før udbruddet for alvor blev givet frit.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
5.195.000
1. Tadej Pogacar
UAE Team Emirates
16.695.000
4.725.000
2. Jonas Vingegaard
Team Visma | Lease a Bike
15.225.000
4.512.000
3. Wout van Aert
Team Visma | Lease a Bike
15.512.000
Holdet.dk

På 17. etape venter konge-etapen. Etapen er 170 kilometer lang, men de første 88 kilometer er ret flade, hvilket gør det nemt at kontrollere udbruddet. Det gør også, at de ryttere, der kommer i udbrud, næppe er spinkle klatrere.

Herefter venter Col de la Madeleine, der med sine 15,8 kilometer og 8,1 % i snit er en hård sag. Fra toppen af denne venter en lang nedkørsel og et dalstykke, inden rytterne står ved bunden af dagens sidste udfordring, Col de la Loze (18,6 km – 7,7 %).

Det er nok løbets hårdeste stigning, og det er her, man må forvente at det helt store klassementsbrag skal stå. Stigningen er hård nok på sine første 14 kilometer, men de sidste 4,6 kilometer stiger konstant med 9,5-11 %. Man kan ikke gemme sig her.

Tips til 17. etape af Tour de France 2020

Jeg tror afgjort på et klassementsbrag her. Måske ender enkelte udbrydere med at holde hjem, men tvivlsomt. Ikke mindst fordi Roglic har udtalt, at han gerne vil vinde en bjergafslutning. Og den her etape koster ikke mange kræfter at kontrollere.

Favoritten
Primoz Roglic
Jumbo-Visma
14.394.000
vs.

Det er et kedeligt valg, og der er ingen tvivl om at den står mellem ham og Pogacar. Jeg hælder dog til Roglic, da jeg synes, at han har set stærkest ud på stigningerne, og da det næppe ender i en spurt på toppen af Col de la Loze, så bliver det altså Roglic.

Outsideren
Sepp Kuss
Jumbo-Visma
4.770.000
vs.

Det er lidt hit or miss med Sepp Kuss. Den unge amerikaner er tydeligt en rigtig dygtig rytter, men han er også meget ustabil. Jeg forventer, at han bliver brugt mere af Jumbo-holdet her end seneste bjergetape, og det kan koste en top10-placering, men de øvrige top10-kandidater er stort set samtlige favoritter – og de koster mere end 8 mio.

Jokeren
Jan Hirt
CCC
4.501.000
vs.

Der er ingen til under 4 millioner, der samtidigt også er taget under 4 %, som jeg vil anbefale. Det er den store årsag til at jeg ‘snyder’ ved dette valg. I stedet går jeg med Jan Hirt, der ikke har vist meget i år, men som på 15. etape pludselig viste livstegn. Tjekken er en dygtig klatrer, så hvis formen kommer, så er top15 mulig.

Hvis du vil have flere managertips, så kan du abonnere på managerspil podcasten Klubhuset.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *