Tour-optakt til 19. etape

Ineos fik en stor trøstepræmie, da Carapaz tog bjergtrøjen og Kwiatkowski nuppede etapesejren på 18. etape af Tour de France.

Det var et smukt øjeblik, da Carapaz og Kwiatkowski kørte over målstregen med armene omkring hinanden. Det blev polske Kwiatkowski, der fik etapesejren – heldigvis, for bloggens skyld – mens Carapaz kørte sig i bjergtrøjen.

En rytter som Michal Kwiatkowski er skræddersyet til en rute som den, der var på 18. etape. Derfor er det også en synd og en skam, at Kwiatkowski har været bundet – efter eget valg – til diverse kaptajner de seneste mange år. Polakken burde jo have vundet sin fjerde Tour-sejr i dag – ikke sin første.

I sidste ende klager han nok ikke. Kwiatkowski er blevet klækkeligt betalt for at være blandt verdens bedste hjælperyttere, og han har da også opnået en del succes – både individuel og på sit hold.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
5.195.000
1. Tadej Pogacar
UAE Team Emirates
16.695.000
4.725.000
2. Jonas Vingegaard
Team Visma | Lease a Bike
15.225.000
4.512.000
3. Wout van Aert
Team Visma | Lease a Bike
15.512.000
Holdet.dk

Nok om det. I stedet er det på tide at kigge frem mod en spændende 19. etape. Etapen kan ende med enten en massespurt – hårdere er den heller ikke – mens også et udbrud kan have gode chancer. Det hele afhænger af hvilke hold, der vil være interesseret i spurten.

Og hvem vil egentligt det? Sam Bennett vil nok gerne vinde, men samtidigt vil det gavne hans pointtrøje, hvis udbryderne tager alle pointene. Sagan vil gerne køre spurten, men han vil helst være Bennett foruden, så måske laver de et kup a la Cannondale på Albi-etapen i 2013? Tja, etapen er måske ikke så hård. Men det ville være i Boras ånd at prøve, ville det ikke?

Hvis der er et par hold, der vil holde det samlet, så tror jeg på spurten – men umiddelbart kan det være svært at få øje på holdene. UAE Team Emirates (Alexander Kristoff), Trek-Segafredo (Mads Pedersen) og Jumbo-Visma (Wout van Aert) investerer næppe i at holde det samlet.

Bora-hansgrohe kan satse på spurten – det tror jeg, de gør – og det samme kan CCC. Men begge hold kan lige så nemt finde på at smide folk i udbrud. Det samme er forøvrigt tilfældet for Sunweb, der ellers har haft det stærkeste tog til Cees Bol.

Så hvad siger jeg egentligt? Tja. Jeg tror, et udbrud har en pæn chance. Men i sidste ende tror jeg alligevel, at Sagan vil dø med cykelskoene på – og at Bora-hansgrohe forsøger at kopiere Cannondales mesterværk i Albi i 2013.

Tips til 19. etape af Tour de France 2020

I sidste ende er jeg nok på 50/50 om det ender i en spurt eller et udbrud. I mine valg har jeg fokuseret på at det bliver en spurt, men tænk over din taktik, inden du følger valgene blindt – det kan ende skidt, hvis et udbrud sejler afsted med 30 mand, der alle jagter en sidste Tour-succes.

Bemærk at jeg ikke nødvendigvis siger, at Bennett bliver sat – jeg tror bare, at Bora-hansgrohe forsøger at gøre arbejdet.

Favoritten
Wout van Aert
Jumbo-Visma
10.556.000
vs.

Wout van Aert kommer ikke til at tage initiativ, men bliver det en hårdt kørt etape, der ender i en spurt, så er Wout van Aert én af de ypperste i feltet. Han deltager næppe i en fuld massespurt, men i en decimeret spurt med mere plads i finalen, forestiller jeg mig at han kører med – især med tanke på at det er sidste reelle fælles-etape.

Outsideren
Edvald Boasson Hagen
NTT Pro Cycling
5.028.000
vs.

Det er ikke meget, man har set til Edvald Boasson Hagen, men på en etape, hvor jeg forventer at Max Walscheid næppe sidder med hjem, bør han få chancen. Der er større vinderkandidater i feltet til under de 8 millioner, men Boasson Hagen kan være med, selv hvis det bliver meget hårdt – og ja, han kan også sidde med i et udbrud, der holder hjem.

Jokeren
Hugo Houle
Astana
3.380.000
vs.

Det er utroligt med Hugo Houle. Jeg havde aldrig troet, jeg skulle nævne ham på sprinteretaper, men han lurer altid omkring top15. Fem gange er det blevet til en top15-placering. Han har også vist, at han ikke er bleg for at gå med i udbrud. Til prisen virker han til at være en rigtig fin investering, men jeg tør ikke stole vildt meget på ham.

Hvis du vil have flere managertips, så kan du abonnere på managerspil podcasten Klubhuset.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *