Tour-optakt til 20. etape

En mærkværdig 19. etape fik en fantastisk – set med danske øjne – afslutning, da Søren Kragh Andersen nuppede sin anden triumf i løbet.

Det startede helt efter sprinterbogen: Et uskyldigt udbrud slap afsted, hvorefter Bora-hansgrohe satte tempo. Og helt frem til den indlagte pointspurt, var alt som det skulle være.

Men hvad sker der i et felt, når de få sprinterhold, der kunne have interesse i en samlet spurt, pludselig går i offensiven?

Kaos, åbenbart. Mens sprinterholdene så småt var ved at køre deres tog i stilling, kørte en stor gruppe afsted med alle de hold, der kunne tænkes at holde det samlet: Bora-hansgrohe, CCC, Deceuninck-Quick Step og Sunweb.

Og pludselig sad Bennett og Sagan i et udbrud, mens de øvrige få sprintere sad tilbage i feltet uden at kunne gøre noget. Edvald Boasson Hagen forsøgte sammen med Hugo Hofstetter og Bryan Coquard, og skønt de kom over stregen næsten fire minutter efter Søren Kragh Andersen, reddede de akkurat en top15-placering til deres managers.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
5.195.000
1. Tadej Pogacar
UAE Team Emirates
16.695.000
4.725.000
2. Jonas Vingegaard
Team Visma | Lease a Bike
15.225.000
4.512.000
3. Wout van Aert
Team Visma | Lease a Bike
15.512.000
Holdet.dk

Tour de Frances sidste, reelle etape, hvor man kan ændre i klassementet, falder sædvanen tro på 20. etape. I år er det en enkeltstart på 36 kilometer.

Det er dog ikke en helt almindelig enkeltstart, men derimod en enkeltstart, der først består af 30 kilometer, der er relativ flad og som passer specialisterne – og dernæst 6 kilometers bjergkørsel op ad La Planche des Belles Filles, der virkelig har været populær i nyere tid.

La Planche des Belles Filles er 6 kilometer lang og stiger i snit med 8,4 %. Der er en lang passage midtvejs på stigningen, der konstant stiger med over 9 %.

De fleste ryttere – hvis ikke alle – kommer til at skifte over til deres landevejscykel før stigningen.

Tips til 20. etape af Tour de France 2020

Det er klart, at favoritten skal kunne køre enkeltstart, men samtidigt også kunne klatre. Det er nemt at spotte de største favoritter, de kører nemlig på samme hold. Mine valg ser således ud:

Favoritten
Primoz Roglic
Jumbo-Visma
15.334.000
vs.

Jeg går med den mest oplagte af Jumbo Visma-rytterne, men i min optik er både Tom Dumoulin og Wout van Aert (i den rækkefølge) også store favoritter, qua deres evner og form. Primoz Roglic kan køre lidt defensivt, men han er feltets nok bedste enkeltstartsrytter og feltets nok bedste klatrer.

Outsideren
Lennard Kämna
Bora-hansgrohe
3.863.000
vs.

Kwiatkowski eller Kämna, var mit dilemma i denne kategori. Jeg valgte i sidste ende Kämna, som jeg første gang stiftede bekendtskab med i 2015-udgaven af U23-løbet Giro Valle d’Aosta, hvor han blev nummer to på den indledende bjergprolog. Han klatrer godt, han har en stor motor og han er i fremragende form.

Jokeren
Nelson Oliveira
Movistar
2.414.000
vs.

Det er svært at finde en rytter, der passer kriterierne, og som samtidigt kan forventes at have en top15-chance. Jeg vil mene, at Nelson Oliveira har en lille chance, men det er ikke meget, han har vist i det her løb. Han plejer at køre gode enkeltstarter i Grand Tours, og i 2017 kørte han en fjerdeplads hjem ved en lignende enkeltstart ved VM.

Hvis du vil have flere managertips, så kan du abonnere på managerspil podcasten Klubhuset.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *