Tour-optakt til 8. etape

Sidevinden satte et par klatrestærke favoritter tilbage i klassementet før Pyrenæerne. Mon det endelig kan dæmme op for den defensive køreadfærd i feltet?

Lad os bare være ærlige:

Det har ikke været specielt sindsoprivende i årets Tour de France indtil videre. Favoritterne har holdt sig i ro, og de første par bjergrige etaper er ikke blevet udnyttet.

Et sundhedstegn, mener nogen, og det er nok også rigtigt. Men mon ikke det også hænger sammen med, at rytterne ikke har mange løbskilometer i bagagen, og faktisk ikke helt ved, hvor de står? Det tror jeg.

På 7. etape ruskede først Bora og siden sidevinden lidt op i tingene. Ryttere som Tadej Pogacar og Mikel Landa smed værdifuld tid i sidevinden, og hvis de vil vinde løbet, så skal de bruge terrænet.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
5.195.000
1. Tadej Pogacar
UAE Team Emirates
16.695.000
4.725.000
2. Jonas Vingegaard
Team Visma | Lease a Bike
15.225.000
4.512.000
3. Wout van Aert
Team Visma | Lease a Bike
15.512.000
Holdet.dk

Måske kan det allerede ske på 8. etape, hvor der er tre seriøse stigninger på programmet. Først venter Col de Menté (6,9 km – 8,1 %). Den stigninger topper alt for tidligt på etapen, så der kommer ikke til at ske det vilde her.

Det gør der tværtimod på først Port de Balès (11,7 km – 7,7 %) og siden Col de Peyresourde (9,7 km – 7,8 %). De to stigninger kommer lige umiddelbart efter hinanden, og Col de Peyresourde topper med 11 kilometer til målstregen.

Etapen slutter nemlig med en nedkørsel og en kort, flad strækning. Men hvis favoritterne åbner op på senest Col de Peyresourde, så kommer der tidsforskelle.

Kører de defensivt, ja, så ender det med endnu en dag, hvor forskellene er små.

Tips til 8. etape af Tour de France 2020

Jeg vil tillade mig at kalde det en klassisk Tour de France-etape. Tour-arrangørerne har altid været svært glad for at afslutte kort efter nedkørsler. Det er helt modsat Vuelta a España, hvor det nærmest er en dødssynd ikke at slutte på toppen af stigningen.

Tager man managerbrillerne på, så er det en ret interessant etape, hvor et udbrud har pæne chancer for at holde hjem. Og her kan man måske finde et par fiduser. Samtidigt må man dog også holde for øje, at favoritholdene hidtil har holdt løbet i kort snor, og sammenholdt med at både Pogacar og Landa kan være ret opsatte på revanche efter 7. etapes tidstab, så er det en spændende situation.

Er man ved at ryge lidt bagud i spillet, hvadenten det er i den samlede stilling eller i gruppespil, så er det måske her, man skal satse på et par udbrudsfolk, mens dem, der er foran, kan tillade sig at vælge lidt mere konservativt blandt klassementsfolkene.

Her er mine bud til etapen:

Favoritten
Primoz Roglic
Jumbo-Visma
12.853.000
vs.

Før årets Tour de France, havde Primoz Roglic vundet to etaper i løbet. I både 2017 og 2018 vandt han en bjergetape, der sluttede med en nedkørsel. Nu kan han lave en gentagelse. Han er løbets nok bedste bjergrytter og nedad henter de ham ikke, så kan holdet holde udbryderne i snor, kan Roglic bekræfte sin suverænitet på denne etape.

Outsideren
Alexey Lutsenko
Astana
5.038.000
vs.

Det er et lidt kedeligt valg, men sådan må det være. Alexey Lutsenko kan igen lukrere af den nemme start på etapen, og samtidigt viste han på 6. etape, at han ikke blot er godt kørende, men faktisk er noget nær topform, da han smadrede konkurrenterne på den sidste stigning. Kig mod typer som ham, Herrada og Roche igen til at ramme udbruddet.

Jokeren
Nans Peters
Ag2r La Mondiale
2.787.000
vs.

Jeg kigger lidt mod udbruddet i dette valg. Nans Peters er en rytter, som jeg har sværmet omkring de seneste par dage. Den tidligere Giro-etapevinder er nemlig en dygtig rytter, der kan gøre det ret godt i et udbrud. Han forsøgte at komme med i udbruddet på 6. etape, men nåede akkurat ikke op. Han er ivrig.

Hvis du vil have flere managertips, så kan du abonnere på managerspil podcasten Klubhuset.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
3 kommentarer
 • Jeppe5. september 2020 kl. 17:37

  Peters, det er sgu skarpt kaldt!

  • Jesper Carstens5. september 2020 kl. 19:22

   Det var ikke helt skidt, nej – men knald eller fald. Havde han misset udbruddet, havde hans stats set ud som Lutsenkos…

 • Henrik Langgaard7. september 2020 kl. 0:35

  Tusind tak for tippet! Havde 25 kr til odds 100.
  Hele turen er reddet.Tak !

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *