Veloropa: 6 ryttere til de første 3 Vuelta-etaper

I Veloropa-studiet sidder Kim Plesner, Claus Elming og Stefan Djurhuus – og sammen dissekerer de rute, ryttere og røverkøb i Vueltaspillet.

Sådan tackler du holdtidskørslen

Utrecht ligger asfalt til Vuelta starten i 2022. Rytterne skal køre en teknisk svær 23 km. lang holdtidskørsel. I managerspillet er det værd at bemærke, at samtlige ryttere på et hold, selvom de ikke er blandt de første fem ryttere i mål, registrerer de samme point. 

Så hvis du har en rytter for det hold, som vinder holdtidskørslen scorer den rytter +200.000. Ryttere fra nr. 2 får +150.000, nr. 3 får +100.000, nr. 4 får +50.000 og endelig er der +25.000 til ryttere fra det hold, som bliver det femte bedste mandskab i holdtidskørslen. 

Hør alle anbefalingerne i denne podcast:

Hollandske must-haves

De tre første etaper af Vueltaen køres i Holland, hvor rytterne som sagt lægger ud med en holdtidskørsel og efterfølgende vender to flade etaper – og for at komme godt fra start, så er det vigtigt at have det for øje. 

“Taktiken fra start er, at du skal finde de hurtige folk fra de gode holdtidskørsel hold, så behøves du ikke at skifte ud i de første tre runder” – lyder rådet fra Kim Plesner, som har disse tre ryttere i spil til startopstillingen.

Medvært Stefan Djurhuus har også kigget spillerlisterne igennem og fundet tre lidt billigere ryttere.

Plesner's anbefaling
Ethan Hayter
INEOS Grenadiers
9.376.000
vs.

INEOS kører traditionelt set rigtig gode tidskørsler og Hayter er lidt af et multitalent, så han kan få lov til at sprinte med selvom de kører for Carapaz i klassementet.

Plesner's anbefaling
Sam Bennett
BORA - hansgrohe
10.421.000
vs.

Den hurtige irer er i fremgang og gjorde det fint til EM. Han kører på et rigtig stærkt Bora-hold, som har en udfordre til det samlede klassement i Jai Hindley – og nogle stærke enkeltstartsryttere til den første etape.

Plesner's anbefaling
Kaden Groves
Team BikeExchange - Jayco
9.282.000
vs.

Et lidt nyt navn i sprinter sammenhæng, men rigtig hurtig – og Bike-Exchange har – ligesom Enios – et rigtig godt hold til holdtidskørslen, så han er oplagt til de første tre etaper i Vueltaen.

Djurhuss' anbefaling
Mike Teunissen
Team Jumbo-Visma
5.089.000
vs.

Team Jumbo-Visma er også en af favorit holdene til holdtidskørslen – og selvom Mike Teunissen ikke er i blandt top-sprinterne, så kan han godt gå hen og lave fine topplaceringer på de første tre etaper- og så koster han kun 4.5 mio.

Djurhuss' anbefaling
Jake Stewart
Groupama - FDJ
3.190.000
vs.

Han har lige vundet en etape i Tour de I’ain og er nok hurtigste mand på Groupama FDJ. De kommer ikke i toppen af holdtidskørslen, men han er en billig sprinter og er meget aktuel til 2. og 3. etape.

Djurhuss' anbefaling
Andrea Vendrame
AG2R Citroën Team
5.000.000
vs.

Han er lidt en Holdet.dk darling. Han holder sig altid godt til i finalerne – både de flade og de mere kuperede. Han er den hurtigste mand på AG2R og står til respektable 5 mio.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
2 kommentarer
 • lars25. august 2022 kl. 11:41

  hvad hold skal jeg stil med

  • Jens Poulsen25. august 2022 kl. 11:44

   Hej Lars,
   Vi har desværre ikke optakter til hver runde, så du må ud og lave lidt research. Alternativt så skriver Frederik Ingemann optakter til hver runde i Vueltaen hos Ekstra Bladet, men du skal have et +abonnement hos EB for at kunne læse dem.
   Mvh Jens, Holdet.dk

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *