VM Håndbold Manager 2021: Mellemrunden venter – Vestergaard har taktikken klar

Mellemrunden ved VM i kvindehåndbold er så småt i gang. Derfor har vi fået en opfølgende snak med håndboldtræner Jakob Vestergaard, som, sammen med Holdet.dk, satte sit hold inden turneringen.

VM-slutrunden er i fuld gang, og mellemrunden står for døren. Viborg HK-træner Jakob Vestergaard kommer med en status på sit VM Håndbold Manager 2021-hold efter gruppespillet, og kommer ligeledes med gode tips, tricks og refleksioner frem mod de kommende kampe i mellemrunden, hvor det hele spidser til.

Et skuffende gruppespil i manager-regi

Sidst vi snakkede med Jakob Vestergaard, satte han sit VM-hold til gruppespillet.

Siden da er det dog ikke gået helt, som han drømte om. Spillet har nemlig været væsentligt svære at mestre, end Viborg HK-træneren først havde forventet.

“Det er gået lidt blandet, vil jeg sige. Der er kommet lidt point i hus, men jeg har skiftet rigtig meget ud undervejs fra kamp til kamp”.

Selvom spillet foreløbigt har været til den svære side, så har Vestergaard luret, hvorfor det alligevel går glimrende for nogle af deltagerne i VM Håndbold Manager 2021.

 “Jeg har noteret mig, at dem der ligger i front, spotter de hold, som tager de store sejre – de finder nogle målmænd, hvor der går få mål ind, og de markspillere, som  scorer rigtig mange mål.

Et eksempel er Nathalie Hagman, der lavede 19 mål i én kamp. Det er ingen hemmelighed, at det havde været en fremragende spiller at have på ens hold – men det havde jeg ikke forudset. Det var rigtig flot, og rigtig sjovt for svenskerne”

Top 3: total vækst
Spillet er slut
2.275.000
1. Henny Ella Reistad
Norway W
13.275.000
2.185.000
2. Marketa Jerabkova
Czech Republic W
9.685.000
2.085.000
3. Kristina Jørgensen
Denmark W
9.585.000
Holdet.dk

Vestergaards tips og konstateringer

Der skal flere ting til, før man kan se sig selv i toppen af feltet. Ifølge Jakob Vestergaard er der nogle særlige fokuspunkter, som kan være fordelagtige at have i baghovedet.

“Man skal være dygtig for at vinde det her. Det er vel en pointe, som er så soleklar – og netop, at man er nødt til at sætte sig lidt ind i, hvad trænerne tænker. Forstået på den måde, at hvis der f.eks. er to gode målmænd på et hold, så skal man overveje, om de kommer til at stå en hel kamp, eller om de kommer til at stå en halvleg hver.

Så man har også skulle sætte sig ind i – eksempelvis på det norske hold – om det var Katrine Lunde, Silje Solberg eller Rikke Granlund, der fik spilleminutterne.

Viborgs træner

Jakob Vestergaard

For nordmændene har jo været så suveræne, at de ikke kun har skulle have deres mest effektive eller dygtigste målvogter på mål, men i stedet har kunne ligge og skifte mellem dem alle tre.

Der har man været dygtig, hvis man har ramt plet der”.

Det har altså været nødvendigt at læse trænerens valg, som var det et skakspil. Starter den ene inde, eller starter den anden inde? Det er afgørende for dit spil og din indtjening af point i managerspillet.

Jakob Vestergaard kommer med endnu et eksempel fra den norske lejr, hvor der er en enorm bredde, der gør taktikken svær at gennemskue:

“På den norske højrefløj har man skulle overveje, om det var Malin Aune, Marit Røsberg Jacobsen eller Emilie Hovden, der har fået lov at lave mål. Der har man også skulle være skarp – og det har jeg ikke været skarp nok på,” – erkender Viborg HK-cheftræneren.

Forventninger til mellemrunden

Nu gælder det mellemrunden, hvor Danmark møder Ungarn, Tjekkiet og Tyskland.

Vestergaard har allerede nu gjort sig tanker om taktikken til de næste kampe – som kun bliver vigtigere og mere intens fra nu af.

“Jeg kommer til at have en lidt mere fast stamme. Der kommer fortsat nogle kampe, hvor vi forventer, at flere af holdene kommer til at kunne lave en ‘walk over’. Dog bliver det mere matchet op for de fleste. Danskerne kommer til at få mere modstand i alle tre kampe her i mellemrunden, end de har været i nærheden af i det indledende gruppespil. Man kan kigge lidt mere på faste stammer, og man behøver måske ikke at skifte ud hver gang”.

Hvis man skal spille efter Vestergaards princip, så er det altså en god idé med en solid stamme, der kan holde det meste af turneringen fra nu af.

Turneringens fremtidige stjerner

Men hvilke spillere skal man så vælge?

“Nogle af dem, jeg har fremhævet tidligere, kommer til at gøre det godt i mellemrunden, tror jeg.

Jeg synes fortsat, at spanske Barbosa har gjort det fint, og jeg var glad for at se, at det også var en af dem, som mange andre havde valgt.

Jeg forventer, at flere af de norske spillere kommer til at træde i karakter. Jeg synes jo ikke, at Nora Mørk har spillet ret meget – eller haft nogen afgørende rolle endnu – og det er fordi, at det simpelthen ikke har været nødvendigt for nordmændene – og for hende – at træde i karakter. Det tror jeg, kommer til at ske nu.

Og så tror jeg også stadig, at vi kommer til at se mange fløjafslutninger. Netop fordi der har været så stor forskel på holdene, så har der været meget kontraspil og mange fløjafslutninger generelt”.

Dermed er der altså stadig et behov for målscorerende- og assistgivende bagspillere, mens der også skal nogle træfsikre fløjspillere til – ifølge Jakob Vestergaard.

Disse hold topper frem mod kvartfinalerne

Alle hold, der har spillet sig i mellemrunden, kan se frem til tre kampe.

Efter de tre kampe venter kvartfinalerne for de bedste hold – 2 hold fra alle fire 6-holds-grupper går videre til kvartfinalerne.

Herfra kan alt ske, når knald-eller-fald-kampene skal spilles.

Jakob Vestergaard er allerede nu overbevist om, hvilke tre hold, vi i hvert fald kan regne med at se i semifinalerne, hvis alt kommer til at gå op, som han forventer.

“Jeg er stadig ret sikker på, at vi ser Norge, Frankrig og Danmark i semifinalerne, og derfor kommer de selvfølgelig også til at spille kvartfinaler. Det betyder også, at hvis jeg skal gætte på et fjerde hold, som kan ryge med der, så skal det være fra Danmarks halvdel (fordi Norge og Frankrig er i den anden halvdel, red.)”.

Flere semifinalebejlere

“Der er rigtig mange gode hold i den anden pulje, som kommer til at lade livet frem mod semifinalerne. Jeg synes både, at hollænderne og svenskerne har spillet fint. Russerne er jeg egentligt også overrasket over, eftersom de er kommet så let over tabet af Anna Vjakhireva, som de er. Men jeg synes jo, at tyskerne har gjort det godt.

Jeg tror på spanierne, qua de er på hjemmebane og spiller i den halvdel, de gør. Så jeg tror, at kampen kommer til at stå mellem Spanien og Tyskland, om at tage den sidste semifinaleplads.

Jeg er i hvert fald ret sikker på, at Norge, Danmark og Frankrig kommer til at spille semifinaler. De har spillet bedst, så det vil være godt, hvis det bliver dem”.

Dermed bliver det spændende at se, om det bringer held med sig at satse på nogle af Vestergaards semifinalebejlere i VM Håndbold Manager 2021.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *