Håndboldekspert: Spændende profiler til VM Håndbold Manager 2023

VM i herrehåndbold venter lige rundt om hjørnet – og det samme gør VM Håndbold Manager 2023 naturligvis. Håndboldekspert Ida Hummeluhr giver her sit besyv på de spillere og den taktik, du med fordel bør overveje til dit helt eget managerhold hos holdet.dk.

Januar er for mange grå og lang, men for håndboldtilhængere er sagen en anden. Allerede på onsdag, 11, januar 2023, fløjtes VM i herrehåndbold i gang – og det samme gør VM Håndbold Manager 2023.

Danmark skal for tredje år i træk forsøge at tegne ejerskab over det eftertragtede VM-trofæ, som efterhånden har fundet sig godt til rette i Idrættens Hus i Brøndby, hvor Dansk Håndbold Forbund holder til. Så skal vi ikke bare aftale, at trofæet bliver dér?

VM slutrunde er for mange lig med managerspil hos holdet.dk – og det er det naturligvis også for mig. Derfor har jeg, Ida Hummeluhr, sportsjournalist og håndboldekspert hos holdet.dk, taget et kig på VM Håndbold Manager 2023.

Bliv klogere på mine tanker om taktik og spillervalg her:

Taktiske overvejelser i VM Håndbold Manager 2023

Hvordan går man ind til et managerspil som VM Håndbold Manager 2023, og hvilke ting vægter højest, hvis man drømmer om succes? Det kan jeg forhåbentligt gøre dig klogere på her.

Hvis du har ambitioner om at klare dig godt i dette års managerspil, så skal du sætte dig godt ind i spillets regler. På den måde får du et overblik over den måde, du henter point på.

Ud fra reglementet har jeg fundet følgende pointer, som jeg har i mente, når jeg sætter mine hold:

 • Gå efter markspillere, som ved, hvor målet står. Laver dine markspillere hverken mål eller assists er de – kort sagt – ikke meget værd i dit pointregnskab.
 • Drop de dyre forsvarsbacks- og stregspillere – de volder dig ikke meget mere end problemer. Med minuspoint for både udvisninger og røde kort er chancen for en masse pluspoint ikke den største.
 • Vælg hellere en målmand fra en mindre nation, der spiller, end en dyr målmand fra en topnation, som er klar andenprioritet – der er altså ikke meget at hente på en målmand, der ikke ser banen.

Det gode ved holdet.dk er, at der ikke skelnes mellem, hvorvidt spillerne spiller på venstre- eller højre fløj samt højre-, venstre- eller centerback. På den måde kan du altså sagtens vælge flere spillere fra samme position, hvis du hælder til det. Det giver tonsvis af muligheder for at sammensætte lige det hold, som du tror på.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
2.922.000
1. Mathias Gidsel
Denmark
12.922.000
2.364.000
2. Simon Bogetoft Pytlick
Denmark
7.864.000
2.276.000
3. Mikkel Hansen
Denmark
14.276.000
Holdet.dk

Hvem skal jeg vælge?

Se det er et spørgsmål, som mange stiller sig selv, når holdet – eller holdene – skal sættes. For at give dig inspiration – som hverken indebærer Mathias Gidsel, Sander Sagosen, Gonzalo Perez de Vargas eller Jim Gottfridsson – har jeg her fundet 10 profiler, som du bør overveje at lave plads til. Alle 10 er spillere, som jeg også selv har valgt eller overvejet til mine hold.

Se bare her:

Bagspiller
Gisli Thorgeir Kristjansson
Island
7.500.000
vs. Portugal

Gisli Thorgeir Kristjansson viser gang på gang, at han er en fantastisk håndboldspiller – til dagligt i tyske SC Magdeburg. Han bliver en farlig gennembrudsspiller under VM 2023 – og hvem ved, om det bliver i år, at Island sådan rigtigt får succesen at mærke? Det skulle ikke komme bag på mig, hvis semifinalen bliver en realitet.

Fløj
Pedro Portela
Portugal
6.000.000
vs. Iceland

En målfarlig fløjspiller er lige, hvad man kan kalde portugisiske Pedro Portela. Han får vanligt mange spilleminutter for landsholdet, og det har træningskampene forud for turneringen da også vist – Portela er nemlig blevet topscorer i to ud af tre kampe i optakten. Mon ikke, at der også kommer en god sjat mål fra ham til VM? Det tror jeg.

Bagspiller
Simon Pytlick
Danmark
5.500.000
vs. Belgium

Man får meget spiller for pengene ved ar vælge Simon Pytlick. Alt tyder på, at slutrundedebutanten fra Sydfyn kommer til at spille – og han har det med at brænde banen af i tide og utide. I en farlig duo med Mikkel Hansen og Mathias Gidsel har vi set Pytlick sprudle i ugens træningskampe, og det stopper nok ikke, fordi det pludselig hedder VM.

Bagspiller
Eric Johansson
Sverige
6.500.000
vs. Brazil

Sammen med Danmark er Sverige det hold, jeg tror mest på til det kommende VM. Johansson har fået en flot sæsonstart i tyske THW Kiel, så hvorfor skulle det ikke fortsætte på landsholdet? Venstrebacken deler han med Carlsbogård, der ikke har spillet sin bedste halvsæson. Dermed spår jeg en god portion spilletid til hårdtskydende Eric Johansson.

Målvogter
Roland Mikler
Ungarn
8.000.000
vs. South Korea

Ungarske Roland Mikler viser fra slutrunde til slutrunde, at han er en dygtig målmand, som, på sine helt gode dage, kan brænde banen fuldstændig af. Man ønsker ikke at spille mod ham på en af de dage… Ungarn er i en dynamitgruppe med blandt andre Island og Portugal, så Miklers bedste niveau er påkrævet for at slippe succesfuldt fra netop dem.

Stregspiller
Johannes Golla
Tyskland
6.500.000
vs. Qatar

Tyskland har i de senere år haft svært ved at vise kontinuerligt, højt niveau – måske det bliver i år, at de kommer tilbage på topniveau? En af de spillere, som skal og kan trække et stort læs, er anfører Johannes Golla. Han er en uhyre dygtig stregspiller, som viser sine kvaliteter i begge ender af banen – men specielt på sine afslutninger.

Bagspiller
Thibaud Briet
Frankrig
4.000.000
vs. Poland

Kun den franske landstræner, Guillaume Gille, ved, hvor meget spilletid, der bliver til Thibaud Briet. Bagspilleren brænder til dagligt banen af i HBC Nantes, hvor særligt hans raketlignende skud i hjørnerne fra 9-meteren er en franske delikatesse. Hans billige pris taget i betragtning, er han et godt bud på en spiller, du skal have med på holdet.

Bagspiller
Ali Zein Elabedin Mohamed
Egypten
6.500.000
vs. Croatia

Den egyptiske bagspiller har i flere omgange vist, at han er en fremragende én af slagsen. Med blod, sved og tårer er Egypten kendt for at kæmpe en vis legemsdel ud af bukserne – vanligvis med hjertet uden på trøjen. Ali Zein plejer at vise gode takter til VM, så hvorfor skulle han ikke kunne gøre det igen i år?

Stregspiller
Dragan Pesmalbek
Serbien
5.000.000
vs. Algeria

Den fransk-serbiske stregspiller Dragan Pesmalbek ved, hvor målet står. I træningskampene har han vist, at formen er, hvor den skal være, og at han er klar til at kæmpe for et af sine to fædrelande. Serbien er ikke et hold, jeg ser komme længere end til mellemrunden. Dog burde en enkelt stregudskiftning ikke vælte dit budget helt og aldeles.

Målvogter
Viktor Gisli Hallgrimsson
Island
8.000.000
vs. Portugal

Den unge, islandske målmand har allerede vist sit værd for Island, for danske GOG og for franske HBC Nantes. Han blev for år tilbage kendt som ham, man nærmest ikke kunne score et straffekast på, og hvem ved, om han kan finde på at lukke sådan ned igen i år? Hallgrimssons niveau går kun én vej, og det er opad.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
11 kommentarer
 • Hans Hansen9. januar 2023 kl. 10:46

  Det er lidt pinligt, at I har en såkaldt ekspert som skriver at Dragan Pesmalbek (staves Pechmalbec) er fløjspiller, når manden er stregspiller og spiller i en af de største klubber i Europa (Veszprem)
  Vidner om personen ingenting ved om håndbold.

 • Hans Hansen9. januar 2023 kl. 11:06

  Hvorfor fjerner I kommentarer, når jeres såkaldte ekspert ikke engang kender en topspiller fra Veszprem? 🙂

  Kan se I har ændret fejlen nu

 • Torben Holdgaard9. januar 2023 kl. 17:58

  Er der en speciel grund til at runderne i komplet kamp program står som følgende:
  A, B, C, D, F, E, H, G?

 • Michael10. januar 2023 kl. 8:36
 • Fredrik Døssing10. januar 2023 kl. 14:15

  Har i et forslag til os, der spiller med og kun har 3 udskiftere?

  • Ida Hummeluhr10. januar 2023 kl. 14:19

   Hej Fredrik,
   Tak for dit spørgsmål.
   Hvis jeg var dig, ville jeg gå efter spillere, som holder helt til finaleweekenden, hvor der også spilles om 5.-6.pladsen.
   Jeg vil i sådan et tilfælde fortsat anbefale de islandske, danske, franske og svenske spillere fra artiklen. Hertil vil det også være et fint valg med noget norsk eller spansk.
   En spiller som Gisli Kristjansson vil i mine øjne have meget stor værdi. Det vil også være godt givet ud at betale 8 mio. for norske Sebastian Barthold.
   Du kan evt. også kigge Egyptens vej 🙂
   Jeg håber, at tipsene er til lidt hjælp.

   Hilsen Ida Hummeluhr

 • Carsten12. januar 2023 kl. 15:09

  Prøver lige igen. Er der nogen der kan forklare hvorfor Dika Mem kun står noteret for 4 mål i managerspillet of 5 mål på TV live blog?

 • Henrik Jensen14. januar 2023 kl. 12:32

  Hey Ida 🙂

  Har dette gratishold.
  Mål E.Goncalves
  Bag S.Pytlick, J. Knorr, Omar Ingi
  Streg D. Makuc
  Fløj H. Wanne, S. Barthold

  Hvilke af disse ville du placere anførerbindet på her til 2 runde?

  • Ida Hummeluhr14. januar 2023 kl. 14:03

   Hej Henrik,
   Tak for dit spørgsmål!
   Uha, der er nogle gode og målfarlige profiler imellem. Jeg ville personligt gå med Omar Ingi – men alle dine bagspillere og begge fløje er gode bud.

 • Henrik Jensen18. januar 2023 kl. 10:51

  Hej Ida

  Tror du ikk vi kan gå ud fra Omar Ingi får godt med spilletid idag, da han blev sparet i den foregående kamp, ved godt de “kun” skal møde Kap Verde………men han bliver vel ikke sparet 2 kampe i træk, heller ikke normalt Islands stil 😉

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *