Den venlige gruppe

Danmark og Peru er bannerføre for den venlige gruppe på de sociale medier, men hvem er værd at vælge i VM Manager 2018? Læs om holdenes chancer for succes i Holdets VM Manager-optakt.

Holdets VM Manager-optakt er nået til Gruppe C, som består af Frankrig, Australien, Peru og selvfølgelig Danmark. Efter lodtrækningen i december var lettelsen blandt danske fodboldeksperter stor.

Danmark havde fået en “ønske-lodtrækning” var der bred enighed om. Frankrig er selvfølgelig gruppens på papiret bedste nation, men herefter synes mange at mene, at Danmark er det næstbedste mandskab. Peru må dog ikke undervurderes, og danskernes åbningskamp mod netop Peru bliver altafgørende. Australien virker som gruppens svageste hold, og kan blive sendt hjem med nul point.

Læs også vores VM Manager-optakt om Gruppe A.

Frankrig

Frankrig fik sin VM-billet ved at slutte etter i en stærk kvalifikationsgruppe med nationer som Sverige, Holland og Bulgarien. Franskmændene leverede et par gevaldige “svipsere” undervejs (0-0 i Hviderusland og 0-0 hjemme mod Luxenbourg), men Les Bleus lykkedes trods alt med den direkte kvalifikation. Sådanne svipsere er der ikke plads til i Rusland for Didier Deschamps-mandskab, som af mange udråbes til at være blandt favoritterne til at gå hele vejen.

Didier Deschamps har flere varianter han ynder at bruge. Det forventes dog, at han enten stiller op i en 4-4-2-formation eller en 4-2-3-1-formation til VM.

StraffeFrisparkHjørne
Antoine GriezmannAntoine Griezmann eller Paul Pogba

Paul Pogba

Tre spiller anbefalinger

Djibril Sidibe (forsvarer – 4 mio)

Fast mand på det franske landsholds højre back. Djibril Sidibe går ofte under radaren, men er ganske offensiv stærk. Der kunne sagtens komme en assist eller to i løbet af turneringen fra den 25-årige AS Monaco-spiller.

GriezmannAntoine Greizmann (angriber – 7,5 mio)

I skrivende stund har 41% af holdets VM-managere købt ham. Det er derfor ikke den dybe tallerken, der her bliver opfundet ved at anbefale ham. Greizmann er bare hamrende farlig, og hvis Frankrig kommer langt i denne turnering kunne Griezmann godt ende som VM-topscorer. 7,5 mio er næsten billigt.

Thomas Lemar (angriber – 3,5 mio)

Vil du prøve noget andet end Griezmann, eller har du en ekstra plads ledig, kunne Lemar være et bud. Der spekuleres i, at Lemar starter på venstrekanten for franskmændene ved VM, da de oplagte konkurrenter på denne plads ikke er med. Lemar er et sats, som kan ende med at blive pengene værd, hvis det lykkes.

Hvis du pønser på at købe de lidt dyre franskmænd, så kan du passende læse vores manager-guide til VM 2018, som giver lidt taktik og strategi med på vejen.

Flest minutterFlest målFlest kort
Antoine Griezmann (7,5 mio)Antoine Griezmann (7,5 mio)Paul Pogba (5,5 mio)
Djibril Sidibe (4 mio)
Oliver Giroud (5 mio)
Djibril Sidibe (4 mio)
Hugo Lloris (6,5 mio)Paul Pogba (5,5 mio)Antoine Griezmann (7,5 mio)

Australien

22 kampe skulle Australien bruge for, som den allersidste nation, at kvalificere sig til VM-slutrunden. Australiens kvalifikation er som altid en eksotisk vej, og man har undervejs krydset klinger med lande som Kirgisistan, Japan, Syrien og sågar Honduras. Landet “Down Under” er med for femte gang, og ledes af hollandske Bert Van Marwijk, som oprindeligt ledte Saudi Arabien til VM. Det er svært, at spå om Van Marwijks taktiske intentioner med det australske landshold, men det bliver nok ikke specielt offensivt.

4-2-3-1-formationen eller 4-5-1-formationen bliver formentlig de foretrukne for et hold, som skal leve af omstillinger og dødbolde.

StraffeFrisparkHjørne
Mile JedinakMile Jedinak eller Aaron Mooy
Aaron Mooy

Tre spiller anbefalinger

Mile JedinakMile Jedinak (midtbane – 3 mio)

Jedinak er noget så værdifuldt som en scorende midtbanespiller. I kvalifikationen blev det til intet mindre end syv træffere, hvilket få midtbanespillere kan gøre kunsten efter. Modstanden har været af svingende kvalitet, men syv mål er stadig ganske pænt.

Tom Rogic (midtbane – 3 mio)

Endnu en scorende midbanespiller. Rogic har sin daglige gang i Celtic, og er et af de største aktiver for det australske landshold. Han er playmakeren, som er placeret på den offensive midtbane. Scorer Australien kan Rogic meget vel have haft næstsidste fod på.

Tim Cahill (angriber – 3 mio)

Han er blevet 38 år, men Tim Cahill kan stadigvæk på landsholdet. 11 mål blev det til i kvalifikationen, selvom han er gået helt i stå i klubregi i Millwall. Han kommer til at dele spilletiden i angrebet med Tomi Juric.

Flest minutterFlest målFlest kort
Aaron Mooy (2,5 mio)Tim Cahill (3 mio)Mark Milligan (2,5 mio)
Mark Milligan (2,5 mio)

Mile Jedinak (3 mio)

Mathew Leckie (3,5 mio)
Mathew Leckie (3,5 mio)Tomi Juric (3,5 mio)Aaron Mooy (2,5 mio)

Odds på VM Manager 2018

Danmark

Endelig er Danmark med til en slutrunde igen. Efter at være gået glip af de seneste to slutrunder, lykkedes det en november aften sidste år, at kvalificere sig igen. Det holdt ellers hårdt for Åge Hareide og co. En skidt start på kvalifikationen fik landstræneren til at ændre formation, og siden er det kun gået en vej. Seks sejre og tre uafgjorte i ni kampe blev det efterfølgende til, og så var Danmark klar til sin femte VM-slutrunde nogensinde.

Stor løbevillighed og et højt genpres er Hareides filosofi, når han stiller landsholdet op i den velkendte 4-2-3-1-formation.

StraffeFrisparkHjørne
Christian EriksenChristian EriksenChristian Eriksen

Tre spiller anbefalinger

Kasper SchmeichelKasper Schmeichel (målmand – 4,5 mio)

Danmarks sidste skanse må formodes at komme på arbejde i Rusland. Spørgsmålet er dog,om det ikke er en kalkuleret risiko, som er værd at løbe i VM Managerspillet. Danmarks defensiv har stået solidt i kvalifikationen, og det er ikke umuligt, at det fortsætter et stykke ind i VM-turneringen.

Andreas Christensen (forsvarer – 2,5 mio)

Det er i den defensive del af spillet, at Danmark er stærkest. Med Andreas Bjellands skade er der blevet en plads ledig i midterforsvaret. Det ligner, at det bliver Chelsea-spilleren Andreas Christensen, der overtager denne. Christensen er ofte med i feltet på hjørnespark og får sjældent gule kort.

Thomas Delaney (midtbane – 4 mio)

Det meste i offensiven skal komme fra Christian Eriksen. Har man dog ikke lyst til at ofre seks millioner på ham, kan Thomas Delaney være et fint alternativ. Delaney spiller ganske vist lidt længere tilbage på banen, men eks-FCK’eren har et fremragende spark og et sublimt hovedspil, som sagtens kan true modstanderens mål.

Flest minutterFlest målFlest kort
Christian Eriksen (6 mio)Christian Eriksen (6 mio)Andreas Cornelius (3 mio)
Simon Kjær (3 mio)Thomas Delaney (4 mio)
Simon Kjær (3 mio)
William Kvist (2 mio)Andreas Cornelius (3 mio)Christian Eriksen (6 mio)

Peru

Peru er med til VM for første gang i 36 år. Holdet tilspillede sig en play-off-plads i den stærke sydamerikanske kvalifikation, hvilket betød at holdet skulle ud i to afgørende play-off-opgør nøjagtig som Danmark. Her besejrede peruvianerne New Zealand, og det udløste en national helligdag, samt adskillige jordskælvsalarmer i landets hovedstad Lima. På disse kanter betyder fodbold alverden, og der hviler derfor et stort pres på den argentinske træner Ricardo Gareca og hans mandskab.

Gareca’s udvalgte spiller en 4-2-3-1-formation, hvor højt pres og direkte spil er nøgleordene.

StraffeFrisparkHjørne
Jefferson Farfan eller Christian CuevaChristian Cueva, Jefferson Farfan eller Yoshimar YotunChristian Cueva eller Yoshimar Yotun

Tre spiller anbefalinger

Edison Flores (midtbane – 2,5 mio)

Det er ikke meget AaB-angriberen har vist i Superligaen, men på landsholdet er det en anden sag. Her har den vævre kant været blandt sit lands bedste, og Flores blev også delt topscorer i kvalifikationen med fem mål.

Paulo GuerreroYoshimar Yotun (midtbane – 3 mio)

Fra sin plads på den centrale midtbane leder og fordeler Yotun spillet godt. I kvalifikationen blev det til fire assists, og den lave og tætbyggede tidligere Malmö-spiller får en nøglerolle ved dette VM.

Paulo Guerrero (angriber – 4 mio)

Grundet en dopingkarantæne har det længe været uvist om angrebsstjernen skulle med til VM. Det kommer han. Hvor god formen er, er dog uvist, men han beviste i en træningskamp 3.juni, at han ved, hvor målet står. To mål scorede han ved den lejlighed, mens han i kvalifikationen til VM har nettet fem gange.

Flest minutterFlest målFlest kort
Paulo Guerrero (4 mio)Paulo Guerrero (4 mio)Renato Tapia (2,5 mio)
Christian Cueva (4 mio)Edison Flores (2,5 mio)Paulo Guerrero (4 mio)
Pedro Gallese (3,5 mio)Christian Cueva (4 mio)Christian Ramos (2,5 mio)
Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *