Optakt runde 7: Afgørelsens time

Den allersidste runde venter i VM Managerspillet – og slutspurten skal sættes inde. På linjerne nedenfor vil du få nogle tips til, hvad du bør overveje når du lige skal indhente de sidste venner i din liga.

Vi starter dog med “Rundens hold” i VM Managerspillet, som naturligvis domineres af franskmænd og kroatere. En enkelt englænder har dog også sneget sig med. Kieran Trippier scorede et pragtmål direkte på frispark. Han gav dermed de managers, som havde satset engelsk et lille plaster på såret.

Mest indbringende i runden var franske Samuel Umtiti, som med længder fik den højeste vækst. “Mål”, “afgørende mål”, “rent bur” og “sejrsbonus” gav den høje vækst. Se hvem der ellers kom på “Rundens hold” nedenfor.

Rundens hold

 

Same procedure as last round, James

Det skal være uden for enhver tvivl. Bronzekampen tæller også med i VM Managerspillet, og runde syv består derfor af bronzekampen og finalen. Pointene gives på fuldstændig samme vis som i de tidligere runder. Der er altså ikke ekstra point at hente, fordi netop dine spillere bliver verdensmestre. Én vundet bronzekamp og en vundet finalekamp giver det samme i det regnskab.

Vent på startopstillingerne

Dette er et råd som også tidligere har været nævnt i VM-bloggen. Hvis du er i tvivl om hvem der starter, så vent med at skifte ud/ind til en time før bronzekampen begynder. Nationerne skal offentliggøre deres startopstilling senest en time før kampstart, og så har du mulighed for at se disse inden du handler. Dette kan være en stor fordel, da turneringen har været lang og mange spillere nu døjer med skavanker, som kan holde dem ude.

Accepter dit valg

Hvad enten du er gået all-in på et hold eller du har valgt spillere fra flere hold, så kan det være dumt at skifte nu. Transfergebyret kan formentlig være svært at hente ind igen, hvis du skifter 5-6 spillere. De allerdyreste spillere skal der i hvert fald være en ekstraordinær grund til at skifte. En enkelt eller to billige spillere vil kunne forsvares. Derfor bliver du formentlig nød til at sluge dine kameler og acceptere dine valg, hvis ikke transfergebyret skal æde alt din indtjening i runde 7.

Har i fejringen på plads når regnskabet skal gøres op? Ellers så er der god inspiration at hente fra den ultimative managerfest.

Dag og nat

Når disse forbehold så er taget, så kan der faktisk være mulighed for en god slutspurt i VM Managerspillet. Bronzekampen og finalen plejer i VM sammenhæng at være som dag og nat, hvilket du kan udnytte til at sætte det perfekte managerhold.

Lukaku

Scorer Lukaku i bronze-kampen?

Bronzekampene har siden 1990 indeholdt minimum tre scoringer indenfor de første 90 minutter. VM-finalen har i samme periode maksimalt indeholdt tre scoringer en enkelt gang siden 1990. Det vil med andre ord sige, at der tegner sig et billede af, at bronzekampen er markant målrigere end finalekampen.

De tørre tal fortæller, at der i syv bronzekampe siden 1990 er blevet scoret 27 mål, mens der er i samme periode i syv finalekampe er blevet scoret blot 10 mål.

Hvis tendensen holder, vil det groft sagt være en fordel, at dine offensivspillere spiller bronzekampen, da der her er markant større chance for at score, mens din bagkæde og målmand vil få flest point ved at spille finalekampen. Alt er selvfølgelig relativt, og du skal som skrevet ovenfor stadig passe på dit transfergebyr, men med denne taktik ville du have haft stor succes ved de seneste syv VM-slutrunders sidste runde.

Held og lykke med slutspurten!

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *