Managerspil til Premier League

Premier League er kendt som verdens mest prestigefyldte og hårdeste fodboldliga. Den bedste række i engelsk fodbold er hver lørdag garanti for underholdende fodbold når nogle af de bedste fodboldspillere i verden tørner sammen på de fyldte engelske stadions. 

At være manager for en Premier League klub er enhver fodboldfans drøm. Den drøm kan blive virkelighed på Holdet.dk, hvor du kan sætte dit eget managerhold i et fantasy managerspil til Premier League. I managerspillet kan du vælge spillere fra samtlige hold og dyste mod vennerne. 

Lidt om Premier League 

Den engelske fodboldliga blev stiftet i 1888 og er dermed den ældste fodbold liga i verden. I 1992 skiftede den bedste engelske fodboldrække navn fra Første Division til Premier League, og den udgik dermed fra Football League-systemet (EFL), som var de fire bedste rækker i England. Den ændring er kun kommet fans til gode, og i dag er FA Premier League den rigeste og mest populære fodbold liga i verden. Den bedste engelske række har haft forskellige navne igennem årene. 

Fra 1993/94 sæsonen og frem til 2001 tog den bedste engelske række navn efter bryggeriet Carling og hed i den periode FA Carling Premiership. Derefter blev banken Barclay sponsor, og turneringen hed nu FA Barclay Premiership. I 2007/08 sæsonen skiftede navnet til FA Barclay Premier League, men det var først i 2016/17-sæsonen at ligaen droppede navnesponsoren og blev til de vi kender i dag. 

Hvornår spilles Premier League?

Den bedste engelske række består af 20 hold, som har et kampprogram bestående af 38 kampe hver. Der spilles i alt 760 kampe i perioden fra august til maj hvert år. Premier League kampprogrammet er lavet således at de fleste kampe spilles lørdag kl. 16.00. Men der spilles også pl-kampe lørdag kl. 13.30 og kl. 18.30 samt om søndagen. Premier League programmet kan være tæt og med hjemlige turneringer som Carabao Cuppen og FA Cuppen samt europæiske klubturneringer Champions League og Europa League, så må FA til tider lave et stramt program med kampe midt i en uge.  

Nærmest alle fodbold kampene fra den bedste engelske liga bliver programsat, så de kan ses på TV eller streames online. Det skifter med jævne mellemrum, hvilke danske TV-kanaler der har rettighederne til at vise fodbold fra England, men du kan være bevidst om at alle Premier League kampe kan enten ses i tv eller streames online. De mange kampe spilles ofte for fyldte stadions og TV-aftalerne gør, at de engelske klubber er i blandt de rigeste i verden. 

Danskere i engelsk fodbold 

I Danmark er Premier League enormt populær, og det skyldes ikke mindst at mange danske fodboldspillere har haft fremragende karrierer i engelsk fodbold. Fra 1984 til 1995 spillede Jan Mølby mere end 300 kampe for Liverpool, og i 1991 købte Manchester United en ung Peter Schmeichel, som vogtede målet frem til 1997. 

I nyere tid har Daniel Agger fået titlen som klubikon med sine mere 200 kampe for Liverpool i perioden 2006 – 2014, og senest har Christian Eriksen registreret over 250 kampe for Tottenham og Kasper Schmeichel er en klublegende hos Leicester. Hvem der bliver den næste store dansker i engelsk fodbold vil tiden vise, men for mange fans vil Premier League stadig være det største. 

Premier League managerspil 

I takt med at engelsk fodbold er steget i popularitet, så er Fantasy og managerspil til Premier League også blevet enormt populært. På Holdet.dk kan man være manager for sit eget Premier League drømmehold i managerspillet ved navn Premier Manager. Spillet bygger på de rigtige resultater fra den bedste engelske række. 

Spillerne på ens managerhold stiger og falder i værdi afhængig af, hvordan de klarer sig i virkeligheden, og formålet med fantasy spil til Premier League, og det gælder også Premier Manager, er at få ens hold til at stige mest i værdi. Mål, assist og clean sheet er nogle af de ting, som gør at spillerne stiger i værdi, hvorimod mål scoret imod, gule- og røde kort giver negativ vækst. 

I Premier Manager får du 50 mio. fiktive kroner til at købe 11 spillere. Spillerne er værdisat forskelligt så de bedste spillere koster omkring 10 mio. og de billigste ligger på 2 mio. På ens managerhold kan man maksimalt have fire spillere fra én klub, og med et stramt budget kan det være svært at sætte et slagkraftigt hold. 

Heldigvis kan man i managerspillet skifte ud mellem hver runde. Så fra uge til uge kan man skifte ud og optimere sit managerhold i forhold til, hvem ens spillere står til at skulle møde. Man skal dog være klar over, at der er gebyr på transfers på 1 % af værdien af den spiller, som man køber. 

Udover vækst for spillerpræstationer, såsom redninger, skud på mål og afgørende scoring, så kan de spillere, som man har valgt på sit Premier League drømmehold også modtage bonus, hvis f.eks. de er på et vindende hold eller får en sejr på udebane. Omvendt falder dine spillere i værdi, hvis modstanderen scorer eller de taber en hjemmekamp. 

Premier Manager på Holdet.dk er inddelt i et forår- og efterårs spil. Premier Manager – Efterår starter ved sæsonstart i august og varer i ca. 20 runder indtil begyndelsen af januar. Premier Manager – Forår starter efter en kort vinterpause i slutningen januar og varer ca. 18 runder. Sidste runde af Premier Manager – Forår er i maj på den sidste spilledag i sæsonen.